

-
Teák gyógynövény tartalom szerint
- Bambusz tea
- Citromfűből készült tea
- Csalán tea
- Csipkebogyó tea
- Édeskömény tea
- Ginko biloba
- Goji bogyó -ördögcérna
- Gyömbérből készült tea
- Hárs tea
- Homoktövis
- Jázmin tea
- Kamilla tea
- Kék tea Clitoriából
- Kender tea
- Közönséges orbáncfű
- Közönséges palástfű tea
- Málna tea
- Menta tea
- Moringa tea
- Tulszi teák
- Zsálya tea
Tanácsra van szüksége?

Miért a mi termékünket?
- Ingyenes kiszállítás 9900 Ft felett
- Elégedett ügyfelek
- Kiszállítás általában 48 órán belül
Oolong
Az Oolong, kék-tea, kékes-zöld, feketés-zöld, vagy piros? A lényeg hogy ez a tea csordultig van csodálatos ízzel és sok szép legenda veszi körül. A Wu Lung tea története, melynek rövidítése Oolong, ami Fekete Sárkányt jelent, elmeséli a teagyűjtő történetét. Ahogy sétált a kertben, és a legjobb… teljes leírás
-
Ananász (1)
-
Aromás (1)
-
Csokoládé (1)
-
Eper (1)
-
Erős (1)
-
Fahéj (1)
-
Friss (2)
-
Fás (2)
-
Földes (2)
-
Füstölt (1)
-
Fűszeres (1)
-
Ginszeng (1)
-
Gránátalma (1)
-
Gyengéd (2)
-
Gyümölcs (3)
-
Gyümölcsös (6)
-
Harmonikus (1)
-
Jázmin (1)
-
Karamell (3)
-
Kiegyensúlyozott (1)
-
Krém (1)
-
Kökény (1)
-
Lágyan fás (1)
-
Mogyoró (3)
-
Mogyorós felhang (2)
-
Mézes (2)
-
Pörkölt (1)
-
Ribizli (1)
-
Tejes (1)
-
Teljes (1)
-
Természetes (1)
-
Virágos (5)
-
enyhén malátás (1)
-
könnyű (1)
-
Édes (3)
-
Édeskés (5)
-
Őszibarack (2)

SÁRKÁNY TEÁJA - keverék

MILK OOLONG

KÍNA KILENC KINCSE - keverék

OOLONG TIE GUAN YIN, Kegyelem vas istennője

CHINA MILKY OOLONG PREMIUM

OOLONG GINSZENG SUPERIOR

OOLONG KRÉMES KARAMELL

FAHÉJAS OOLONG

OOLONG CHINA SE CHUNG

JAZMINOS OOLONG TIE KUAN YIN

OOLONG SMOOTH

CHINA GABALONG BIO - oolong

FORMOSA OOLONG SUPERIOR

OOLONG FORMOSA FANCY

CHINA OSMANTHUS OOLONG

China Fine Oolong

TEJES OOLONG GINSENGGEL

Grúziai Oolong Guria

CHINA PHOENIX DAN CONG - oolong

CHINA OOLONG HIGHLAND

CHINA HAICHA - oolong

China Da Hong Pao - oolong

TAIWAN NANTOU MING JIAN HONG SHUI OOLONG

CHINA FUJIAN ANXI TIE GUAN YIN ROASTED - OOLONG
Oolong
Az Oolong, kék-tea, kékes-zöld, feketés-zöld, vagy piros? A lényeg hogy ez a tea csordultig van csodálatos ízzel és sok szép legenda veszi körül.
A Wu Lung tea története, melynek rövidítése Oolong, ami Fekete Sárkányt jelent, elmeséli a teagyűjtő történetét. Ahogy sétált a kertben, és a legjobb leveleket gyűjtötte be , egy rendkívüli illatú bokorra talált. Ahogy közelebb ért hozzá, nagy fekete kígyót látott körbe tekeredni a bokor szárán.
Ezt természetesen nem lehetett másképp értelmezni , mint egy jel, hogy ez a legjobb teabokor messze a vidéken.
Valóban - a bokor levelei kivételesen jó és különleges teát termeltek. Mai napig az Oolongokat csak ennek a bokornak a hajtásaiból nyerik. Wu Lung félig erjesztett levelei hasonlítanak a kínai sárkány alakjára innen kapta a nevét.
Válasszon ízlése szerint, ahogy tetszik és győződjön meg róla, hogy az Oolong erőteljes illatot és nagyon gazdag, édes, hosszú élettartamú ízt ad cserébe.
Különböző mértékű erjesztés, a különböző ízek, illatok megjelenése érdekében :
A kínai részben erjesztett teák, vagyis az Oolongok, több mint 3000 fajtájából válogathatunk. Ezeket a fajokat nagyon nehéz megkülönböztetni egymástól.
A legegyszerűbb ismertető tulajdonságuk az erjedés mértéke. Ezek szerint ezeket a teákat 50-70 százalék, 40 százalék, 20 százalék és 20 százalék alatti értékűekké erjesztjük.
Az Oolong-gyártás így néz ki: A tea leveleket közvetlenül a leszedésük után közvetlen napfényben hagyjuk kissé megfonnyadni. Ezek után óvatosan megbontjuk a szerkezetüket. Kézzel átdobálgatjuk a lepleken amiken fonnyadtak a levelek,vagy speciálisan fonott illetve bambusz kosarakban átrázogatjuk őket.
Az eljárás többször is megismétlődik kisebb szünetekkel a levelek pihenése érdekében. Ebben a szakaszban levelek kontrolált fermentációja már elkezdődik.
A végén a körülbelül egynegyedével könnyebb levelek betakarítás történik. A levelek gyönyörű virág illatúak. Ezután hirtelen melegítik, hűtik, hengerlik vagy granulálják és szárítják őket.
Érdekes módon a gazdálkodók értékes finom növényi olajokat és viaszokat használnak a formázás során. Ezeknek köszönhetően az egyedi levelek nem tapadnak egymáshoz , a tea hosszabb ideig lesz tartós, és nem köti magába a környezet páratartalmát. Végül az Oolongot hosszú ideig és intenzíven melegítik, így különböző ízeket és aromákat tudnak neki átadni.