

-
Teák gyógynövény tartalom szerint
- Bambusz tea
- Citromfűből készült tea
- Csalán tea
- Csipkebogyó tea
- Édeskömény tea
- Ginko biloba
- Goji bogyó -ördögcérna
- Gyömbérből készült tea
- Hárs tea
- Homoktövis
- Jázmin tea
- Kamilla tea
- Kék tea Clitoria-val
- Kender tea
- Közönséges orbáncfű
- Közönséges palástfű tea
- Málna tea
- Menta tea
- Moringa tea
- Tulszi teák
- Zsálya tea
Tanácsra van szüksége?

Miért a mi termékünket?
- Ingyenes kiszállítás 9900 Ft felett
- Elégedett ügyfelek
- Kiszállítás általában 48 órán belül
Oolong
Az Oolong, kék-tea, kékes-zöld, feketés-zöld, vagy piros? A lényeg hogy ez a tea csordultig van csodálatos ízzel és sok szép legenda veszi körül. A Wu Lung tea története, melynek rövidítése Oolong, ami Fekete Sárkányt jelent, elmeséli a teagyűjtő történetét. Ahogy sétált a kertben, és a legjobb… teljes leírás
-
Cookies (1)
-
Csokoládé, karamell (1)
-
Enyhén édes (1)
-
Eperfa (1)
-
Finom,édeskés (1)
-
Földes, diós (1)
-
Földes, fás (1)
-
Földieper-ananász (1)
-
Ginszeng (1)
-
Gyümölcsös (1)
-
Jázmin (1)
-
Karamel, ovoce (1)
-
Karamell (1)
-
Kiváló vanília (1)
-
Kökény,ribizli (1)
-
Könnyű,virágos (1)
-
Mogyorós felhang (1)
-
Mézes, édes (1)
-
Pillecukor (1)
-
Tejszínes- gyümölcsös (1)
-
Virágos (1)
-
gránátalma fahéjjal (1)
-
gyümölcsös virágos (1)
-
Édes (1)
-
Édes, füstölt (1)
-
Édes, füstös (1)
-
Édes, gyümölcsös (1)
-
Őszibarack, jázmin (1)

FAHÉJAS OOLONG

SÁRKÁNY TEÁJA - keverék

KÍNA KILENC KINCSE - keverék

OOLONG KRÉMES KARAMELL

CHINA MILKY OOLONG PREMIUM

OOLONG CHINA SE CHUNG

CHINA OOLONG HUANG JIN GUI - GOLDEN OSMANTHUS

OOLONG FORMOSA FANCY

JAZMINOS OOLONG TIE KUAN YIN

MAO LONG - oolong

TEJES OOLONG GINSENGGEL

CHINA GABALONG BIO - oolong

CHINA OSMANTHUS OOLONG

CHINA PHOENIX DAN CONG - oolong

CHINA HAICHA - oolong

CHINA OOLONG HIGHLAND

TAIWAN NANTOU MING JIAN HONG SHUI OOLONG

CEYLON IDULGASHINNA BLUE NETTLE - Oolong

CHINA FUJIAN ANXI TIE GUAN YIN ROASTED - OOLONG

OOLONG TIE KUAN YIN, Kegyelem vas istennője

OOLONG GINSZENG

OOLONG SMOOTH

DARK OOLONG 1ST GRADE

BIO OOLONG WHITE DOWNY
Oolong
Az Oolong, kék-tea, kékes-zöld, feketés-zöld, vagy piros? A lényeg hogy ez a tea csordultig van csodálatos ízzel és sok szép legenda veszi körül.
A Wu Lung tea története, melynek rövidítése Oolong, ami Fekete Sárkányt jelent, elmeséli a teagyűjtő történetét. Ahogy sétált a kertben, és a legjobb leveleket gyűjtötte be , egy rendkívüli illatú bokorra talált. Ahogy közelebb ért hozzá, nagy fekete kígyót látott körbe tekeredni a bokor szárán.
Ezt természetesen nem lehetett másképp értelmezni , mint egy jel, hogy ez a legjobb teabokor messze a vidéken.
Valóban - a bokor levelei kivételesen jó és különleges teát termeltek. Mai napig az Oolongokat csak ennek a bokornak a hajtásaiból nyerik. Wu Lung félig erjesztett levelei hasonlítanak a kínai sárkány alakjára innen kapta a nevét.
Válasszon ízlése szerint, ahogy tetszik és győződjön meg róla, hogy az Oolong erőteljes illatot és nagyon gazdag, édes, hosszú élettartamú ízt ad cserébe.
Különböző mértékű erjesztés, a különböző ízek, illatok megjelenése érdekében :
A kínai részben erjesztett teák, vagyis az Oolongok, több mint 3000 fajtájából válogathatunk. Ezeket a fajokat nagyon nehéz megkülönböztetni egymástól.
A legegyszerűbb ismertető tulajdonságuk az erjedés mértéke. Ezek szerint ezeket a teákat 50-70 százalék, 40 százalék, 20 százalék és 20 százalék alatti értékűekké erjesztjük.
Az Oolong-gyártás így néz ki: A tea leveleket közvetlenül a leszedésük után közvetlen napfényben hagyjuk kissé megfonnyadni. Ezek után óvatosan megbontjuk a szerkezetüket. Kézzel átdobálgatjuk a lepleken amiken fonnyadtak a levelek,vagy speciálisan fonott illetve bambusz kosarakban átrázogatjuk őket.
Az eljárás többször is megismétlődik kisebb szünetekkel a levelek pihenése érdekében. Ebben a szakaszban levelek kontrolált fermentációja már elkezdődik.
A végén a körülbelül egynegyedével könnyebb levelek betakarítás történik. A levelek gyönyörű virág illatúak. Ezután hirtelen melegítik, hűtik, hengerlik vagy granulálják és szárítják őket.
Érdekes módon a gazdálkodók értékes finom növényi olajokat és viaszokat használnak a formázás során. Ezeknek köszönhetően az egyedi levelek nem tapadnak egymáshoz , a tea hosszabb ideig lesz tartós, és nem köti magába a környezet páratartalmát. Végül az Oolongot hosszú ideig és intenzíven melegítik, így különböző ízeket és aromákat tudnak neki átadni.