06 30 842 5200 (H-P 7-17 óra)
0 Db
0 Ft
Üres a kosár. Javítsuk ki!
Ne fizessen postaköltséget! Rendeljen még 9 900 Ft és ingyenesen megkapja.
 
9 900 Ft

China Fine Oolong

Kód: 1798
Értékelés: jó, 1 vélemény

Ha szereti a részben erjesztett teákat, ezt ki kell próbálnia. És ha még nem találta meg az utat hozzájuk, most megnyílik. A híres tea tartományból származó China Fine Oolong jellegzetes virágos ízt és finoman édes aromát kínál. Egész nap kortyolgassa - képes felébreszteni, felfrissíteni és megnyugtatni. Egy élmény, amikor csak szüksége van rá.

Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
4 515 Ft /250 g 1 806 Ft /100 g
A friss teát kiszállítjuk csütörtökig, 2024. 07. 18.
Ne fizessen postaköltséget! Rendeljen még 9 900 Ft és ingyenesen megkapja.
 
9 900 Ft
Származási hely
Származási hely:
Kína
Vidék
Vidék:
Fujian
Íz
Íz:
Édeskés, Gyengéd
Gyerekek számára
Gyerekek számára:
12 éves kortól
Szüret
Szüret:
Utolsó betakarítás
Tengerszint f. m.
Tengerszint f. m.:
100 - 800m

Összetétel

Oolong 100%

Infúzió és tea íz

A China Fine Oolong színe borostyánszínű, és már az első korty után nagyszerű benyomást hagy a szájban. Édes, virágos ízzel árasztja el az embert, és vonzó illatba burkolja. Nem tagadja meg a kínai zöld tea minőségét, így kellemes frissességet is talál benne.

A tea eredete

Amikor azt mondjuk, hogy Kína és tea, hozzá kell tenni, hogy Fujian. A Kína délkeleti partvidékén fekvő tartomány legalább kétezer éve kötődik a teához. A selyemmel, cukorral és papírral együtt a Selyemúton utazott. A történészek szerint az emberek Mongólián keresztül exportálták Oroszországba, ami több hosszú hónapig tartott. Nem meglepő, hogy az akkori legnagyobb kínai-mongol kereskedelmi vállalat 7000 munkást foglalkoztatott és 20 000 tevét használt. Minden egyes teve körülbelül 180 kilogramm teát cipelt! Sokkal később, a Csing-dinasztia (1644-1911) idején a fudzsiánai tealevél-feldolgozók új termelési módszert találtak ki - a wulong (oolong) nevű teát csak részben oxidálták. Ez új, egyedi ízt és aromát hozott létre, és az oolongok hamarosan világszerte elterjedtek.

Fujian Kína egyik leginnovatívabb és legfejlettebb tartományának számít, ami a teát illeti. A szubtrópusi éghajlat, a szezonális nyári esők és a száraz tél, amelyek lehetővé teszik a teacserjék gazdag aromájú levelekkel való termesztését, természetesen a tea javára válik. A régiót állítólag "nyolc rész hegy, egy rész víz és egy rész talaj" alkotja. Északon akár 2 000 méteres magasságú hegyek is találhatók. Alattuk fekszik az Anxi körzet, ahonnan ezt a China Fine Oolongot hoztuk.

A kínai teafa (Camellia sinensis) kultivár bokraiból készült tea, amely a Hairy Crab és a Tie Kuan Yin fajtákat egyesíti. Az előbbi jellemző Anxi megye kertjeire. Lefordítva azt jelenti, hogy "szőrös rák", ami a tealeveleken látható szőrszálakra utal. A tea sűrű és édes ízű, és az egyik legjobbnak tartják. A Tie Kuan Yin fajta viszont virágosabb és finomabb aromájú. De ez is az Anxi kerületből származik.

Az oolongok az ízek és aromák széles skáláját kínálják, attól függően, hogy honnan származnak és hogyan dolgozzák fel őket. Az erjesztés mértéke fontos - a kereskedelemben találunk 20 százaléknál kevesebb, 20 és 40 százalék közötti, illetve 50 és 70 százalék közötti erjesztett oolongot. Az előállítás során a leszedett leveleket rövid ideig tántolják, kissé összezúzzák, és a teát "zöld rázással" (a tea többszöri feldobása a héjon), majd gyors felmelegítéssel fejezik be. Végül az oolongokat formázzák és szárítják.

Hatásai - teák

Oolong
Hatásai - oolong

Tea csomagolásának bemutatása 

A teák kiváló minőségű alumínium tasakba vannak csomagolva, felnyitás utáni visszazárható. Minőségi csomagolás, amely megőrzi a tea jellegét. A tea mindig hermetikusan le van zárva a csomagolásban, hogy ellenálljon a nedvességnek, a fénynek és az idegen szagoknak. E három dologra a tea rendkívül érzékeny, és nagy hatással van az ital végső minőségére.

Tea elkészítése

Hőmérséklet 80-90 °C Elkészítési idő 5 perc Mennyiség 1 teáskanál 1,5-2 dl vízhez

Használati útmutató

Öntse le a teát 80-90 ° C hőmérségletű vízzel 1 teáskanál 1,5-2 dl arányában.
1. Teáskannába való készítéskor adjon 1 teáskanállal többet hozzá.
2. Áztatási idő 5 perc (fedett csészében), utána szűrje le.

Íz és tónus:
Intenzitás
Fanyarság
Tein mennyisége
Minőség
Többszöri leöntés

Tanácsra van szüksége?

Vegye fel a kapcsolatot Anitával!
06 30 842 5200
anita@manutea.hu
Segítsen másoknak is a választásban:

6. 4.

Értékelés:
3 mm átmérőjű golyókká sodort levelek, enyhe, zöld és oolong közötti illat. Kevéssé intenzív, kellemes íz, zamatában is a zöld és oolong közötti tartományban mozog. Átlagos, iható, mindennapi tea.

A termékhez tartozó legnépszerűbb tartozékok

Ötletet szeretne? Mások vásároltak még:


15% KEDVEZMÉNY
EARL GREY - fekete tea
Cége van? Legyen a partnerünk! partnerségi feltételek.

EARL GREY - fekete tea

Régi idők és a bevált klasszikus. Fekete Earl Grey majdnem minden háztartás leltárában megtalálható. Kíváncsi miért imádják az emberek Manchestertől Tokióig? Miért illatozik reggelente milliók konyhájában? Mi tudjuk. Mert kiváló az íze és kivételes frissítő hatással rendelkezik. Akár reggel, akár délután készíti el, mindig örömöt szerez. Több az áru részleteiben
Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
4 800 Ft /250 g 4 080 Ft /250 g 1 632 Ft /100 g
A friss teát kiszállítjuk csütörtökig, 2024. 07. 18.

OOLONG TIE KUAN YIN, Kegyelem vas istennője
Cége van? Legyen a partnerünk! partnerségi feltételek.

OOLONG TIE KUAN YIN, Kegyelem vas istennője

Az Oolong legmagasabb minősége a legdrágábbak közé is tartozik. A kínai Fujian vas istennőjét a tapasztalt teaszakértők keresik a kivételes ízéért és az aromás tulajdonságaiért. A Gong Fu Chan metódussal ajánlatos elkészíteni. Akkor adja ki magából a legjobbat - gazdag jellem, hosszú utóíz és maximális nemesség. Ezt most Ön is átélheti. Több az áru részleteiben
Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
6 371 Ft /250 g 2 548 Ft /100 g
A friss teát kiszállítjuk csütörtökig, 2024. 07. 18.

OOLONG CHINA SE CHUNG
Cége van? Legyen a partnerünk! partnerségi feltételek.

OOLONG CHINA SE CHUNG

Az Oolongokat Kínában több mint 400 éve isszák. A részlegesen fermentált tea kiválik a kitűnő ízével és a határozott aromájával. Konkrétan a Se Chung csak kissé van oxidálva. Így a csésze tea lágy virágillatú. A kínai éttermekben nagyon kedvelt. Próbálja ki az egyedülálló teát a hagyományos teakertekből. Az alacsony kofein tartalmának köszönhetően akár egész nap fogyasztható.  Több az áru részleteiben
Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
4 849 Ft /250 g 1 940 Ft /100 g
A friss teát kiszállítjuk csütörtökig, 2024. 07. 18.
Bármikor kijelentkezhet. A hírlevelet 14 naponta küldjük.
Bejelentkezés a kedvezményekhez,hírek és érdekességekhez egyetért a személyes adatok feldolgozásával.

  Ingyenes szállítás 9900 Ft-tól | Kedvezmény a ManuTippjeibe való feliratkozással»