06 30 842 5200 (H-P 7-17 óra)
0 Db
0 Ft
Üres a kosár. Javítsuk ki!
Ne fizessen postaköltséget! Rendeljen még 9 900 Ft és ingyenesen megkapja.
 
9 900 Ft

China Fine Oolong

Kód: 1798

Ha szereti a részben erjesztett teákat, ezt ki kell próbálnia. És ha még nem találta meg az utat hozzájuk, most megnyílik. A híres tea tartományból származó China Fine Oolong jellegzetes virágos ízt és finoman édes aromát kínál. Egész nap kortyolgassa - képes felébreszteni, felfrissíteni és megnyugtatni. Egy élmény, amikor csak szüksége van rá.

Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
4 410 Ft /250 g 1 764 Ft /100 g
A friss teát kiszállítjuk hétfő, 2022. 12. 05.
Ne fizessen postaköltséget! Rendeljen még 9 900 Ft és ingyenesen megkapja.
 
9 900 Ft
Származási hely
Származási hely:
Kína
Vidék
Vidék:
Fujian
Íz
Íz:
Édeskés, Gyengéd
Gyerekek számára
Gyerekek számára:
12 éves kortól
Szüret
Szüret:
Utolsó betakarítás
Tengerszint f. m.
Tengerszint f. m.:
100 - 800m

Összetétel

Oolong 100%

Infúzió és tea íz

A China Fine Oolong színe borostyánszínű, és már az első korty után nagyszerű benyomást hagy a szájban. Édes, virágos ízzel árasztja el az embert, és vonzó illatba burkolja. Nem tagadja meg a kínai zöld tea minőségét, így kellemes frissességet is talál benne.

A tea eredete

Amikor azt mondjuk, hogy Kína és tea, hozzá kell tenni, hogy Fujian. A Kína délkeleti partvidékén fekvő tartomány legalább kétezer éve kötődik a teához. A selyemmel, cukorral és papírral együtt a Selyemúton utazott. A történészek szerint az emberek Mongólián keresztül exportálták Oroszországba, ami több hosszú hónapig tartott. Nem meglepő, hogy az akkori legnagyobb kínai-mongol kereskedelmi vállalat 7000 munkást foglalkoztatott és 20 000 tevét használt. Minden egyes teve körülbelül 180 kilogramm teát cipelt! Sokkal később, a Csing-dinasztia (1644-1911) idején a fudzsiánai tealevél-feldolgozók új termelési módszert találtak ki - a wulong (oolong) nevű teát csak részben oxidálták. Ez új, egyedi ízt és aromát hozott létre, és az oolongok hamarosan világszerte elterjedtek.

Fujian Kína egyik leginnovatívabb és legfejlettebb tartományának számít, ami a teát illeti. A szubtrópusi éghajlat, a szezonális nyári esők és a száraz tél, amelyek lehetővé teszik a teacserjék gazdag aromájú levelekkel való termesztését, természetesen a tea javára válik. A régiót állítólag "nyolc rész hegy, egy rész víz és egy rész talaj" alkotja. Északon akár 2 000 méteres magasságú hegyek is találhatók. Alattuk fekszik az Anxi körzet, ahonnan ezt a China Fine Oolongot hoztuk.

A kínai teafa (Camellia sinensis) kultivár bokraiból készült tea, amely a Hairy Crab és a Tie Kuan Yin fajtákat egyesíti. Az előbbi jellemző Anxi megye kertjeire. Lefordítva azt jelenti, hogy "szőrös rák", ami a tealeveleken látható szőrszálakra utal. A tea sűrű és édes ízű, és az egyik legjobbnak tartják. A Tie Kuan Yin fajta viszont virágosabb és finomabb aromájú. De ez is az Anxi kerületből származik.

Az oolongok az ízek és aromák széles skáláját kínálják, attól függően, hogy honnan származnak és hogyan dolgozzák fel őket. Az erjesztés mértéke fontos - a kereskedelemben találunk 20 százaléknál kevesebb, 20 és 40 százalék közötti, illetve 50 és 70 százalék közötti erjesztett oolongot. Az előállítás során a leszedett leveleket rövid ideig tántolják, kissé összezúzzák, és a teát "zöld rázással" (a tea többszöri feldobása a héjon), majd gyors felmelegítéssel fejezik be. Végül az oolongokat formázzák és szárítják.

Hatásai - teák

Oolong
Hatásai - oolong

Tea csomagolásának bemutatása 

Egy erős alumínium tok, cipzárral, amely lehetővé teszi az ismétlődő zárást nyitáskor. Minőségi csomagolás, amely megőrzi a tea jellegét. A tea mindig hermetikusan le van zárva, ezáltal ellenáll a nedvességnek, a fénynek és a külső szagoknak. E három dologra a tea nagyon hajlamos, és nagy hatással van az ital minőségére.

Tea elkészítése

Hőmérséklet 80-90 °C Elkészítési idő 5 perc Mennyiség 1 teáskanál 1,5-2 dl vízhez

Használati útmutató

Öntse le a teát 80-90 ° C hőmérségletű vízzel 1 teáskanál 1,5-2 dl arányában.
1. Teáskannába való készítéskor adjon 1 teáskanállal többet hozzá.
2. Áztatási idő 5 perc (fedett csészében), utána szűrje le.

Íz és tónus:
Intenzitás
Fanyarság
Tein mennyisége
Minőség
Többszöri leöntés

Tanácsra van szüksége?

Vegye fel a kapcsolatot Anitával!
06 30 842 5200
anita@manutea.hu
Segítsen másoknak is a választásban:

Ötletet szeretne? Mások vásároltak még:


OOLONG TIE KUAN YIN, Kegyelem vas istennője
Cége van? Ne hagyja figyelmen kívül vállalati feltételek.

OOLONG TIE KUAN YIN, Kegyelem vas istennője

Az Oolong legmagasabb minősége a legdrágábbak közé is tartozik. A kínai Fujian vas istennőjét a tapasztalt teaszakértők keresik a kivételes ízéért és az aromás tulajdonságaiért. A Gong Fu Chan metódussal ajánlatos elkészíteni. Akkor adja ki magából a legjobbat - gazdag jellem, hosszú utóíz és maximális nemesség. Ezt most Ön is átélheti. Több az áru részleteiben
Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
6 049 Ft /250 g 2 420 Ft /100 g
A friss teát kiszállítjuk hétfő, 2022. 12. 05.

CHINA OP - fehér tea
Cége van? Ne hagyja figyelmen kívül vállalati feltételek.

CHINA OP - fehér tea

A kínai fehér teák először állítólag az északi Song-dinasztia során jelentek meg. A 960-1127-es években a kínaiak - az első papírpénz és puskapor mellett - csodálták a rendkívülien friss illatú és kellemes ízű, nem fermentált tealeveleket. Hamarosan kidolgozták az értékes italok ivási szabályait, a fehér teák részletes betakarítási, előállítási és elkészítési leírásait. Alapvetően nem sokat változtak... Több az áru részleteiben
Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
6 066 Ft /250 g 2 426 Ft /100 g
A friss teát kiszállítjuk hétfő, 2022. 12. 05.

OOLONG CHINA SE CHUNG
Cége van? Ne hagyja figyelmen kívül vállalati feltételek.

OOLONG CHINA SE CHUNG

Az Oolongokat Kínában több mint 400 éve isszák. A részlegesen fermentált tea kiválik a kitűnő ízével és a határozott aromájával. Konkrétan a Se Chung csak kissé van oxidálva. Így a csésze tea lágy virágillatú. A kínai éttermekben nagyon kedvelt. Próbálja ki az egyedülálló teát a hagyományos teakertekből. Az alacsony kofein tartalmának köszönhetően akár egész nap fogyasztható.  Több az áru részleteiben
Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
4 738 Ft /250 g 1 895 Ft /100 g
A friss teát kiszállítjuk hétfő, 2022. 12. 05.
Bármikor kijelentkezhet. A hírlevelet 14 naponta küldjük.
Bejelentkezés a kedvezményekhez,hírek és érdekességekhez egyetért a személyes adatok feldolgozásával.

  Ingyenes szállítás 9900 Ft-tól | Kedvezmény a ManuTippjeibe való feliratkozásra »