Grúziai Oolong Guria
Egy tea, amely illatos erdőben, virágok és ásványvízforrások közelében termett, egyszerűen csodálatos lehet. És az is! A Grúz Guria Oolong illatában méz, gyümölcsök és gyógynövények érződnek, ízében pedig lágyság, fűszeresség és friss bogyós gyümölcsök érződnek. Ha teáról van szó, Grúzia ismét a világ élvonalában van. Helyreállítja őshonos ültetvényeit, oktatja a gazdákat és gondoskodik természeti erőforrásairól. Ez a tea a bizonyíték arra, hogy jó úton jár.
Összetétel
Grúz Oolong Guria 100%A tea infúziója és íze
A Grúz Guria oolong mézes színt ad a főzetnek. Íze lágy, vajas, gyümölcsök után savanykás, fűszerek után fűszeres. A tea illata édes és virágos. Ez az oolong az egyik legvonzóbb ízű tea. Egész napos kortyolgatásra alkalmas, és ízesítők nélkül a legfinomabb. A Grúziai Guria oolongot forrón és jeges teaként is ajánljuk.
A tea eredete
Grúzia (a helyiek Sakartvelo néven emlegetik) egykoron teahatalom volt. A világ negyedik legnagyobb teatermelője volt, és nem volt olyan háztartás, amely ne ismerte volna az igazi grúz teát.
Ez a Szovjetunió összeomlása után változott meg, ami számos ágazatban, így a teaiparban is problémákat okozott. Most azonban a grúz gazdák visszatérnek egy erős hagyományhoz, helyreállítják a leromlott ültetvényeket, és új teafákat termesztenek biogazdálkodás keretében. Pontosan ezt teszik a Guria régióban, ahonnan a Grúz Guria Oolongot hoztuk.
Grúzia nyugati részén található, lélegzetelállító természetű terület. Az éghajlat nedves, szubtrópusi, a nyarak és a telek viszonylag enyhék. Guria gyakori célpontja a turistáknak, akik azért jönnek ide, hogy megcsodálják erdeit, ásványvízforrásait, homokos strandjait, valamint alpesi rétjeit és magas hegyeit. A 2000 négyzetkilométeres területen a Meskheti-hegység síkságai és lejtői egyaránt megtalálhatók. Mivel a régiót egyidejűleg a Fekete-tenger hullámai mossák, egyedülálló éghajlattal rendelkezik, amely a meleg tengeri és a hűvös hegyi levegőt ötvözi, és az éves átlaghőmérséklet 12-14 ⁰C. Ez tökéletesen illik a teanövényekhez.
A Guria régió másik különlegessége, hogy a Camellia sinensis Kolkheti teanövénynek ad otthont. Ez a fajta valószínűleg a Kolkheti Nemzeti Parkról kapta a nevét, amely a terület nagy részét lefedi. Ezek olyan különleges génekkel rendelkező cserjék, amelyek a szakértők szerint nagy szaporítási potenciállal rendelkeznek. A pavlovniák alá vannak ültetve , körülbelül 20m magas, nagyon szép virágzó fák. Ez védelmet nyújt a teafáknak a szél és a kemény napsütés ellen, valamint sok nedvességet és árnyékot kapnak. A szépség és az illat fokozása érdekében kék nefelejcs szőnyegek borítják a földet a pavlovniák alatt. Guria az egyetlen grúziai régió, ahol a teafák, a pavlovniák és a virágok ilyen csodálatos kombinációja található, amelyet a helyiek csak Kesane-nak hívnak.
A dolgozók kézzel, pontosan meghatározott körülmények között, azaz ideális páratartalom és hőmérséklet mellett szedik le a leveleket. Rövid ideig hagyják fonnyadni, majd többször nagy kosarakba dobják őket. Ez megbontja a sejtek szerkezetét, és beindítja az enzimek természetes oxidációs folyamatát. Ez a zöldek úgynevezett rázása, amelyet a tea gyors felmelegítésével fejeznek be.
Végül egy érdekesség: a Camellia sinensis Kolkheti e különleges fajtájának leveleivel kísérleteznek például a skót gingyártók. A 12 növényből, köztük borókából, korianderből és narancsból lepárolt különleges kiadást e fajtából származó fekete teával gazdagították. Állítólag ez adta a gin enyhe mézes és almás aromáját.
Hatásai - teák
Tea csomagolásának bemutatása
A teák kiváló minőségű alumínium tasakba vannak csomagolva, felnyitás utáni visszazárható. Minőségi csomagolás, amely megőrzi a tea jellegét. A tea mindig hermetikusan le van zárva a csomagolásban, hogy ellenálljon a nedvességnek, a fénynek és az idegen szagoknak. E három dologra a tea rendkívül érzékeny, és nagy hatással van az ital végső minőségére.
Tea elkészítése
95 °C | 3-5 perc | 1 teáskanál 1,5-2 dl vízhez |
Használati útmutató
Öntsön 95 °C-os vizet az oolongra 1 teáskanál 1,5-2 dl arányban.
1. Teáskannába való készítéskor adjon 1 teáskanállal többet hozzá.
2. Áztatási idő 3-5 perc (fedett csészében), utána szűrje le.
Tanácsra van szüksége?
6. 4.