06 30 842 5200 (H-P 7-17 óra)
0 Db
0 Ft
Üres a kosár. Javítsuk ki!
Ne fizessen postaköltséget! Rendeljen még 9 900 Ft és ingyenesen megkapja.
 
9 900 Ft

OOLONG CHINA SE CHUNG

Kód: 898
Értékelés: kitűnő, 1 vélemény

Az Oolongokat Kínában több mint 400 éve isszák. A részlegesen fermentált tea kiválik a kitűnő ízével és a határozott aromájával. Konkrétan a Se Chung csak kissé van oxidálva. Így a csésze tea lágy virágillatú. A kínai éttermekben nagyon kedvelt. Próbálja ki az egyedülálló teát a hagyományos teakertekből. Az alacsony kofein tartalmának köszönhetően akár egész nap fogyasztható. 

Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
4 849 Ft /250 g 1 940 Ft /100 g
A friss teát kiszállítjuk szerdáig, 2023. 09. 27.
Ne fizessen postaköltséget! Rendeljen még 9 900 Ft és ingyenesen megkapja.
 
9 900 Ft
Származási hely
Származási hely:
Kína
Vidék
Vidék:
Fujian
Íz
Íz:
Virágos, könnyű
Gyerekek számára
Gyerekek számára:
12 éves kortól

Összetétel

OOLONG CHINA SE CHUNG 100%

A tea főzete és íze

Az Oolong China Se Chun főzete sárgászöld színű, és kellemes virágos illatú. Az íze finom, lágy, a zöld teák ízéhez hasonló.

A tea eredete

A hagyományos kínai teákat Kínában egyedülállóan, évszázadok óta változatlanul készítik el. Ennek köszönhető, hogy a helyi Oolong összetéveszthetetlen, ámbár gyakran „versenyzik” a tajvani Oolonggal, de a szakértők meg tudják őket különböztetni. A teacserjék (Camellia sinensis) leveleit röviden elhervasztják, ez a procedúra kizárólag- csakis a napon történhet, melynek a következménye, hogy a levelek kissé megsérülnek. A gazdálkodók vagy bambuszból készült leplen, vagy bambusz kosarakban forgatják át a leveleket. Ez többször egymás után ismétlődik, mindig 1-2 órás szünettel. Ily módon ellenőrzik, és befolyásolják a levelek erjedését. A levelek illatából meg tudják állapítani, hogy az enzimek oxidációja elegendő-e vagy sem. Ezt a folyamatot a levelek hirtelen, rövid felmelegítése követi. Ezt a hűtésük, görgetésük, vagy granulálásuk, és végül a szárításuk követi. A szárításukat vagy szárítógépben, vagy bambuszkosárban végzik.

Az Oolongokat a fermentációjuktól függően négy kategóriába sorolják - 50 és 70 százalék közötti, 40 százalék körüli, 20 százalék felett, és 20 százalék alatti fermentációjú. Az Oolong China Se Chung az utolsó kategóriába tartozik. Ennek köszönhetően kitűnik az egyedi virágos illatával a többi Oolong közül. A piacon a "Se Zhong" név alatt is megtalálható. Hagyományos kínai teatartományban, Fujianban, Kína délkeleti partján szüretelik és dolgozzák fel. A túlnyomóan hegyvidéki régiót szubtrópusi éghajlat jellemzi, enyhe telekkel.

Hogyan, és miért élvezze ki az Oolong China Se Chung tökéletes ízét? Ez a tea nagyszerűen illik a Gong Fu Cha teaszertartáshoz. Akár ötször is újra leöntheti a tealeveleket. A magas minőségű teát lehetetlen túl lúgozni. Határozottan ki kell próbálnia. Az okok, amelyek miatt ezt az Oolong-t be kell vezetnie a napi folyadék fogyasztásába a következők- kellemesen és tartósan felélénkíti, miközben finom, így egész nap élvezheti az ízét, és a hatásait. Emellett antioxidánsokat, ásványi anyagokat és vitaminokat is tartalmaz. A mentális, és fizikai frissesség javulásán túl nagy potenciállal is bír a civilizációs megbetegedések megelőzésében.

Hatásai - teák

Oolong
Hatásai - oolong

Tea csomagolásának bemutatása 

Egy erős alumínium tok, cipzárral, amely lehetővé teszi az ismétlődő zárást nyitáskor. Minőségi csomagolás, amely megőrzi a tea jellegét. A tea mindig hermetikusan le van zárva, ezáltal ellenáll a nedvességnek, a fénynek és a külső szagoknak. E három dologra a tea nagyon hajlamos, és nagy hatással van az ital minőségére.

Tea elkészítése

Hőmérséklet 80-90 °C Elkészítési idő 5 perc Mennyiség 1 teáskanál 1,5-2 dl vízhez

Használati útmutató

  1. Öntse le az Oolong-t 80-90 °C hőmérségletű vízzel 1 teáskanál 1,5-2 dl arányában.
  2. Teáskannába való készítéskor adjon 1 teáskanállal többet hozzá.
  3. Áztatási idő 5 perc (fedett csészében), utána szűrje le.
Íz és tónus:
Intenzitás
Fanyarság
Tein mennyisége
Minőség
Többszöri leöntés

Tanácsra van szüksége?

Vegye fel a kapcsolatot Anitával!
06 30 842 5200
anita@manutea.hu
Segítsen másoknak is a választásban:

12. 27.

Értékelés: kitűnő
Ez volt az első tea az Oolong teák csoportjából, amelyet valaha is megkóstoltam, és azonnal a kedvencem lett. Most már minden nap bőségesen fogyasztom ezt a teát. El sem tudom képzelni a reggeleket nélküle. Összetéveszthetetlen illata és íze simogatja az érzékeket. Mindenképpen ajánlom!

A termékhez tartozó legnépszerűbb tartozékok

Ötletet szeretne? Mások vásároltak még:


OOLONG TIE KUAN YIN, Kegyelem vas istennője
Cége van? Ne hagyja figyelmen kívül vállalati feltételek.

OOLONG TIE KUAN YIN, Kegyelem vas istennője

Az Oolong legmagasabb minősége a legdrágábbak közé is tartozik. A kínai Fujian vas istennőjét a tapasztalt teaszakértők keresik a kivételes ízéért és az aromás tulajdonságaiért. A Gong Fu Chan metódussal ajánlatos elkészíteni. Akkor adja ki magából a legjobbat - gazdag jellem, hosszú utóíz és maximális nemesség. Ezt most Ön is átélheti. Több az áru részleteiben
Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
6 371 Ft /250 g 2 548 Ft /100 g
A friss teát kiszállítjuk szerdáig, 2023. 09. 27.

FORMOSA OOLONG SUPERIOR
Cége van? Ne hagyja figyelmen kívül vállalati feltételek.

FORMOSA OOLONG SUPERIOR

Az Oolongok általában finom, kivételesen lágy és varázslatosan frissítőek. A Formosa Superior sem kivétel. A hagyományos kínai kertekből származó könnyű tea egész napos ivásra, valamint a pihenés ritka pillanataira alkalmas. Ízében virágot és gyümölcsöt talál, aromája érett őszibarack lágy édességével örvendezteti meg. Kényeztesse magát! Több az áru részleteiben
Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
4 933 Ft /250 g 1 973 Ft /100 g
A friss teát kiszállítjuk szerdáig, 2023. 09. 27.

China Fine Oolong
Cége van? Ne hagyja figyelmen kívül vállalati feltételek.

China Fine Oolong

Ha szereti a részben erjesztett teákat, ezt ki kell próbálnia. És ha még nem találta meg az utat hozzájuk, most megnyílik. A híres tea tartományból származó China Fine Oolong jellegzetes virágos ízt és finoman édes aromát kínál. Egész nap kortyolgassa - képes felébreszteni, felfrissíteni és megnyugtatni. Egy élmény, amikor csak szüksége van rá. Több az áru részleteiben
Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
4 515 Ft /250 g 1 806 Ft /100 g
A friss teát kiszállítjuk szerdáig, 2023. 09. 27.
Bármikor kijelentkezhet. A hírlevelet 14 naponta küldjük.
Bejelentkezés a kedvezményekhez,hírek és érdekességekhez egyetért a személyes adatok feldolgozásával.

  Ingyenes szállítás 9900 Ft-tól | Kedvezmény a ManuTippjeibe való feliratkozásra »