06 30 842 5200 (H-P 7-17 óra)
0 Db
0 Ft
Üres a kosár. Javítsuk ki!
Ne fizessen postaköltséget! Rendeljen még 9 900 Ft és ingyenesen megkapja.
 
9 900 Ft

OOLONG CHINA SE CHUNG

Kód: 898
Értékelés: kitűnő, 1 vélemény

Az Oolongokat Kínában több mint 400 éve isszák. A részlegesen fermentált tea kiválik a kitűnő ízével és a határozott aromájával. Konkrétan a Se Chung csak kissé van oxidálva. Így a csésze tea lágy virágillatú. A kínai éttermekben nagyon kedvelt. Próbálja ki az egyedülálló teát a hagyományos teakertekből. Az alacsony kofein tartalmának köszönhetően akár egész nap fogyasztható. 

Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
4 833 Ft /250 g 1 933 Ft /100 g
A friss teát kiszállítjuk szerdáig, 2023. 03. 29.
Ne fizessen postaköltséget! Rendeljen még 9 900 Ft és ingyenesen megkapja.
 
9 900 Ft
Származási hely
Származási hely:
Kína
Vidék
Vidék:
Fujian
Íz
Íz:
Virágos, könnyű
Gyerekek számára
Gyerekek számára:
12 éves kortól

Összetétel

OOLONG CHINA SE CHUNG 100%

A tea főzete és íze

Az Oolong China Se Chun főzete sárgászöld színű, és kellemes virágos illatú. Az íze finom, lágy, a zöld teák ízéhez hasonló.

A tea eredete

A hagyományos kínai teákat Kínában egyedülállóan, évszázadok óta változatlanul készítik el. Ennek köszönhető, hogy a helyi Oolong összetéveszthetetlen, ámbár gyakran „versenyzik” a tajvani Oolonggal, de a szakértők meg tudják őket különböztetni. A teacserjék (Camellia sinensis) leveleit röviden elhervasztják, ez a procedúra kizárólag- csakis a napon történhet, melynek a következménye, hogy a levelek kissé megsérülnek. A gazdálkodók vagy bambuszból készült leplen, vagy bambusz kosarakban forgatják át a leveleket. Ez többször egymás után ismétlődik, mindig 1-2 órás szünettel. Ily módon ellenőrzik, és befolyásolják a levelek erjedését. A levelek illatából meg tudják állapítani, hogy az enzimek oxidációja elegendő-e vagy sem. Ezt a folyamatot a levelek hirtelen, rövid felmelegítése követi. Ezt a hűtésük, görgetésük, vagy granulálásuk, és végül a szárításuk követi. A szárításukat vagy szárítógépben, vagy bambuszkosárban végzik.

Az Oolongokat a fermentációjuktól függően négy kategóriába sorolják - 50 és 70 százalék közötti, 40 százalék körüli, 20 százalék felett, és 20 százalék alatti fermentációjú. Az Oolong China Se Chung az utolsó kategóriába tartozik. Ennek köszönhetően kitűnik az egyedi virágos illatával a többi Oolong közül. A piacon a "Se Zhong" név alatt is megtalálható. Hagyományos kínai teatartományban, Fujianban, Kína délkeleti partján szüretelik és dolgozzák fel. A túlnyomóan hegyvidéki régiót szubtrópusi éghajlat jellemzi, enyhe telekkel.

Hogyan, és miért élvezze ki az Oolong China Se Chung tökéletes ízét? Ez a tea nagyszerűen illik a Gong Fu Cha teaszertartáshoz. Akár ötször is újra leöntheti a tealeveleket. A magas minőségű teát lehetetlen túl lúgozni. Határozottan ki kell próbálnia. Az okok, amelyek miatt ezt az Oolong-t be kell vezetnie a napi folyadék fogyasztásába a következők- kellemesen és tartósan felélénkíti, miközben finom, így egész nap élvezheti az ízét, és a hatásait. Emellett antioxidánsokat, ásványi anyagokat és vitaminokat is tartalmaz. A mentális, és fizikai frissesség javulásán túl nagy potenciállal is bír a civilizációs megbetegedések megelőzésében.

Hatásai - teák

Oolong
Hatásai - oolong

Tea csomagolásának bemutatása 

Egy erős alumínium tok, cipzárral, amely lehetővé teszi az ismétlődő zárást nyitáskor. Minőségi csomagolás, amely megőrzi a tea jellegét. A tea mindig hermetikusan le van zárva, ezáltal ellenáll a nedvességnek, a fénynek és a külső szagoknak. E három dologra a tea nagyon hajlamos, és nagy hatással van az ital minőségére.

Tea elkészítése

Hőmérséklet 80-90 °C Elkészítési idő 5 perc Mennyiség 1 teáskanál 1,5-2 dl vízhez

Használati útmutató

  1. Öntse le az Oolong-t 80-90 °C hőmérségletű vízzel 1 teáskanál 1,5-2 dl arányában.
  2. Teáskannába való készítéskor adjon 1 teáskanállal többet hozzá.
  3. Áztatási idő 5 perc (fedett csészében), utána szűrje le.
Íz és tónus:
Intenzitás
Fanyarság
Tein mennyisége
Minőség
Többszöri leöntés

Tanácsra van szüksége?

Vegye fel a kapcsolatot Anitával!
06 30 842 5200
anita@manutea.hu
Segítsen másoknak is a választásban:

12. 27.

Értékelés: kitűnő
Ez volt az első tea az Oolong teák csoportjából, amelyet valaha is megkóstoltam, és azonnal a kedvencem lett. Most már minden nap bőségesen fogyasztom ezt a teát. El sem tudom képzelni a reggeleket nélküle. Összetéveszthetetlen illata és íze simogatja az érzékeket. Mindenképpen ajánlom!

Ötletet szeretne? Mások vásároltak még:


OOLONG TIE KUAN YIN, Kegyelem vas istennője
Cége van? Ne hagyja figyelmen kívül vállalati feltételek.

OOLONG TIE KUAN YIN, Kegyelem vas istennője

Az Oolong legmagasabb minősége a legdrágábbak közé is tartozik. A kínai Fujian vas istennőjét a tapasztalt teaszakértők keresik a kivételes ízéért és az aromás tulajdonságaiért. A Gong Fu Chan metódussal ajánlatos elkészíteni. Akkor adja ki magából a legjobbat - gazdag jellem, hosszú utóíz és maximális nemesség. Ezt most Ön is átélheti. Több az áru részleteiben
Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
6 171 Ft /250 g 2 468 Ft /100 g
A friss teát kiszállítjuk szerdáig, 2023. 03. 29.

PU ERH std.
Cége van? Ne hagyja figyelmen kívül vállalati feltételek.

PU ERH std.

Még egészségesebb, mint azt sejtettük. Ha érdekli, hogy nézett ki és milyen ízű volt a tea kétezer évvel ezelőtt, akkor kóstoljon Pu Erht. Természetesen nem régészeti ásatást kínálunk Önnek, hanem a leghagyományosabb módszerrel készített teát. A rejtélyes kettős fermentáció ad varázslatos képességet a Pu Erhnek. Nem hiába hívják kínai penicillinnek. Több az áru részleteiben
Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
4 030 Ft /250 g 1 612 Ft /100 g
A friss teát kiszállítjuk szerdáig, 2023. 03. 29.

PI LO CHUN - zöld tea
Cége van? Ne hagyja figyelmen kívül vállalati feltételek.

PI LO CHUN - zöld tea

Nyugodt reggeli a kertben, délutáni találkozó a barátokkal...ezek tökéletes lehetőségek a zöld teák hosszú ízlelgetésére. Ezért nem hiányozhat egy háztartásból sem a Pi Lo Chun - varázslatos ital édesen lágy ízzel és virág aromával. Szilvafák és barackfák között nő és kizárólag az év egy napján szüretelik. Maga a tökély! Több az áru részleteiben
Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
5 585 Ft /250 g 2 234 Ft /100 g
A friss teát kiszállítjuk szerdáig, 2023. 03. 29.
Bármikor kijelentkezhet. A hírlevelet 14 naponta küldjük.
Bejelentkezés a kedvezményekhez,hírek és érdekességekhez egyetért a személyes adatok feldolgozásával.

  Ingyenes szállítás 9900 Ft-tól | Kedvezmény a ManuTippjeibe való feliratkozásra »