FORMOSA OOLONG SUPERIOR
Az Oolongok általában finom, kivételesen lágy és varázslatosan frissítőek. A Formosa Superior sem kivétel. A hagyományos kínai kertekből származó könnyű tea egész napos ivásra, valamint a pihenés ritka pillanataira alkalmas. Ízében virágot és gyümölcsöt talál, aromája érett őszibarack lágy édességével örvendezteti meg. Kényeztesse magát!
Összetétel
Oolong 100%A tea infúziója és íze
A Formosa Oolong Superior arany színt és nagyon erős, mégis kellemes illatot kölcsönöz az infúziónak - érett őszibarack illata van. Végül is megtalálhatja gyümölcsöt teljes ízében, egzotikus virágok árnyalataival kiegészítve, nem tolakodó, mégis tiszta.
Ezt a teát leginkább tiszta formában, ízesítők nélkül élvezhetjük. Jeges teaként is kiváló.
A tea eredete
A teakedvelők általában nagyon jól ismerik a kínai Fujian tartományt. A nagyrészt hegyvidéki terület, kiterjedt erdőterülettel, az ország délkeleti partvidékén található, északon és nyugaton ugyanolyan híres Zhejiang és Jiangxi, valamint délen Guangdong tartományok határolják. Keletről a Dél-kínai-tenger vize mossa.
A tea több mint 5000 éve elválaszthatatlan része Fujian-nak. A terület elsősorban ültetvény zöld teát termel, de remek fekete teákat, csodálatos fehér teákat és káprázatos oolongokat is küld a világnak. Éghajlata, tengerszint feletti magassága és ásványi anyagokban gazdag talaja mindent megad a kínai tea (Camellia sinensis) cserjéinek, amelyek a sikeres növekedéshez szükségesek.
Az ololongokat Kínában sárga-zöld vagy félzöld teákként írják le, mivel ezek egyfajta átmenetet jelentenek a zöld és a fekete tea között. Az első említés a 18. század közepéről, a Qing-dinasztia felől származik. Az oolong szó maga a fekete sárkányt jelenti.
Ahogy az oolongok sajátos íze egyedi, ugyanúgy az előállításuk is. Amint a munkások leszedik a bokrokról a leveleket, hagyják rövid ideig száradni közvetlen napsütésben. Aztán beteszik a ruhákba, és óvatosan megrázzák őket, hogy összetörjék a szerkezetük. Ezt követi a "pihenés" és egy új rázás. Ezt a zöldrázásnak nevezett folyamatot többször meg kell ismételni. Amíg az erjedés pontosan nem éri el azt a fokot (százalékot), amelyet el akarunk érni. Az ololongok 20% alatt, 20% felett, 40 körül és 50-70% között erjednek. Végül természetesen a leveleket fel kell melegíteni, hogy az erjedés befejeződjön, lehűljön, feltekeik és megszárítják.
Tea csomagolásának bemutatása
A teák kiváló minőségű alumínium tasakba vannak csomagolva, felnyitás utáni visszazárható. Minőségi csomagolás, amely megőrzi a tea jellegét. A tea mindig hermetikusan le van zárva a csomagolásban, hogy ellenálljon a nedvességnek, a fénynek és az idegen szagoknak. E három dologra a tea rendkívül érzékeny, és nagy hatással van az ital végső minőségére.
Tea elkészítése
80-90 °C | 5 perc | 1 teáskanál 1,5-2 dl vízhez |
Használati útmutató
Öntse le a Formosa Oolong Superior teát 80-90 ˚C hőmérsékletű vízzel, 1 teáskanál és 1,5-2 dl víz arányában.
Teáskannába való készítéskor adjon 1 teáskanállal többet hozzá.
Áztatási idő 5 perc (fedett csészében) majd szűrje le.
Tanácsra van szüksége?
1. 29.
6. 21.
6. 4.
12. 15.