

FORMOSA OOLONG SUPERIOR
Az Oolongok általában finom, kivételesen lágy és varázslatosan frissítőek. A Formosa Superior sem kivétel. A hagyományos kínai kertekből származó könnyű tea egész napos ivásra, valamint a pihenés ritka pillanataira alkalmas. Ízében virágot és gyümölcsöt talál, aromája érett őszibarack lágy édességével örvendezteti meg. Kényeztesse magát!
Összetétel
Oolong 100%A tea infúziója és íze
A Formosa Oolong Superior arany színt és nagyon erős, mégis kellemes illatot kölcsönöz az infúziónak - érett őszibarack illata van. Végül is megtalálhatja gyümölcsöt teljes ízében, egzotikus virágok árnyalataival kiegészítve, nem tolakodó, mégis tiszta.
Ezt a teát leginkább tiszta formában, ízesítők nélkül élvezhetjük. Jeges teaként is kiváló.
A tea eredete
A teakedvelők általában nagyon jól ismerik a kínai Fujian tartományt. A nagyrészt hegyvidéki terület, kiterjedt erdőterülettel, az ország délkeleti partvidékén található, északon és nyugaton ugyanolyan híres Zhejiang és Jiangxi, valamint délen Guangdong tartományok határolják. Keletről a Dél-kínai-tenger vize mossa.
A tea több mint 5000 éve elválaszthatatlan része Fujian-nak. A terület elsősorban ültetvény zöld teát termel, de remek fekete teákat, csodálatos fehér teákat és káprázatos oolongokat is küld a világnak. Éghajlata, tengerszint feletti magassága és ásványi anyagokban gazdag talaja mindent megad a kínai tea (Camellia sinensis) cserjéinek, amelyek a sikeres növekedéshez szükségesek.
Az ololongokat Kínában sárga-zöld vagy félzöld teákként írják le, mivel ezek egyfajta átmenetet jelentenek a zöld és a fekete tea között. Az első említés a 18. század közepéről, a Qing-dinasztia felől származik. Az oolong szó maga a fekete sárkányt jelenti.
Ahogy az oolongok sajátos íze egyedi, ugyanúgy az előállításuk is. Amint a munkások leszedik a bokrokról a leveleket, hagyják rövid ideig száradni közvetlen napsütésben. Aztán beteszik a ruhákba, és óvatosan megrázzák őket, hogy összetörjék a szerkezetük. Ezt követi a "pihenés" és egy új rázás. Ezt a zöldrázásnak nevezett folyamatot többször meg kell ismételni. Amíg az erjedés pontosan nem éri el azt a fokot (százalékot), amelyet el akarunk érni. Az ololongok 20% alatt, 20% felett, 40 körül és 50-70% között erjednek. Végül természetesen a leveleket fel kell melegíteni, hogy az erjedés befejeződjön, lehűljön, feltekeik és megszárítják.
Tea csomagolásának bemutatása
Egy erős alumínium tok, cipzárral, amely lehetővé teszi az ismétlődő zárást nyitáskor. Minőségi csomagolás, amely megőrzi a tea jellegét. A tea mindig hermetikusan le van zárva, ezáltal ellenáll a nedvességnek, a fénynek és a külső szagoknak. E három dologra a tea nagyon hajlamos, és nagy hatással van az ital minőségére.
Tea elkészítése
|
|
|
Használati útmutató
Öntse le a Formosa Oolong Superior teát 80-90 ˚C hőmérsékletű vízzel, 1 teáskanál és 1,5-2 dl víz arányában.
Teáskannába való készítéskor adjon 1 teáskanállal többet hozzá.
Áztatási idő 5 perc (fedett csészében) majd szűrje le.

























Tanácsra van szüksége?

6. 21.
6. 4.
12. 15.
A termékhez tartozó legnépszerűbb tartozékok
Ötletet szeretne? Mások vásároltak még:

OOLONG TIE KUAN YIN, Kegyelem vas istennője

MILK OOLONG

OOLONG CHINA SE CHUNG
Megtekintette
