MILK OOLONG
A tej, ahogy tudjuk, lágy, sima, bársonyos, édes... Milyen lehet a tejes Oolong? Teljesen ugyanaz! A Milk Oolong, a tajvani finomság szokatlanul puha ízű és édeskés aromájú. Olyan lélegzetelállító tájon termesztik, melyhez duzzadt hegyek és zöld lejtők tartoznak. Termelésére a legnagyobb figyelmet fordítják. Nem csoda tehát, hogy a legmagasabb értékűek közé tartozik.
Összetétel
Milk Oolong 100%Infúzió és tea íz
A Milk Oolong csodálatos tejes ízű. Sokan azonosítják a klasszikus Oolong szubtextust, vagyis a diót. Az illat édes. Öntés után a tea sárgás-zöld színt és gyönyörű illatot ad.
A tea eredete
Az Oolong-ok esetében jellemző az úgynevezett félig fermentált.Ezért hívják kékeszöld vagy féligzöld teáknak. A kínai tea leveleket Tajvanon évente öt alkalommal gyűjtik össze. A szüret április és december között történik. Egy speciális eljárás következik, amelyben a tealevél tipikus tejes ízt kap. A hervadás tejgőzben történik. Ezután a gazdálkodók speciális tartályokba öntik tejes eszenciával, és ismételten áztatják. Ezt követően a tea nagy bambusz kosarakba kerül, ahol intenzíven megrázzák. Ennek eredménye képpen a levelek zúzódnak és széttöredeznek, ami természetes enzim oxidációt vált ki. Attól függően, hogy milyen fajta, ebben a kémiai folyamatban különböző ideig maradnak. Leginkább Oolongok valahol 8-85 százalék között fermentáltak. A fermentáció százalékától függ a szín, aroma és koffein tartalom (tein). Tajvanon a teakertek szinte minden régióban találhatóak. Az Oolong-ot leginkább Nantou-ból exportálják, ahol a kínai teacserjéket termesztik a hegyoldalon. Ezeknek ideális talaj- és éghajlati viszonyokat biztosítanak. A tajvani Oolong-ok az egyedülálló teák világtermelésének mintegy 20 százalékát fedezi.
Tea csomagolásának bemutatása
A teák kiváló minőségű alumínium tasakba vannak csomagolva, felnyitás utáni visszazárható. Minőségi csomagolás, amely megőrzi a tea jellegét. A tea mindig hermetikusan le van zárva a csomagolásban, hogy ellenálljon a nedvességnek, a fénynek és az idegen szagoknak. E három dologra a tea rendkívül érzékeny, és nagy hatással van az ital végső minőségére.
Tea elkészítése
80-90 °C | 5 perc | 1 teáskanál 1,5-2 dl vízhez |
Használati útmutató
- Öntse le az Oolong-t 80-90 °C hőmérségletű vízzel 1 teáskanál 1,5-2 dl arányában.
- Teáskannába való készítéskor adjon 1 teáskanállal többet hozzá.
- Áztatási idő 5 perc (fedett csészében), utána szűrje le.
Tanácsra van szüksége?
11. 28.
10. 3.
10. 28.
8. 13.