FAHÉJAS OOLONG
Az Oolong önmagában gyönyörű és nagyon kellemes tea. De ha valami édesebbet és gyümölcsösebbet szeretne, akkor próbálja ki a fahéjas változatot. Nemcsak az aromás fűszerekkel fogja elvarázsolni. Van benne még nagyon sok lédús alma és egy pár maréknyi fehér tea is. A kapott összhang gránátalma és enyhe fűszerességében smakkol . A Fahéjas oolongot reggeltől estig fogyaszthatja. Nem fog benne csalódni.
Összetétel
Oolong 51%, Alma darabok, Fahéj, Snow White Tea, Gránátalma levelek, AromaA tea főzete és íze
Ennek a fahéjjal ízesített Oolong teának gyönyörű, sárga színű a főzete, ez illata édesen borsos. Az ízében az Oolong kellemes fanyarságát, és a gránátalma édes árnyalatait is felfedezheti.
A tea eredete
Oolong, Wu Long, Wu Long. A félig zöld tea elnevezése különböző lehet. Ami viszont sosem változik a levelek tipikus formája, és gazdag, édesen csípős íze. Feltételezések szerint az Oolongoknak körülbelül 3000 változata van. Az erjedésük mértékétől függően (20% -tól 70% -ig) több kategóriába sorolhatók. Minden esetre ez egy nagyon közkedvelt tea, amelyet akár többször is újra leönthet. A termelés legnagyobb része Kínából származik, a legjobb minőségű Oolongok Tajvanból származnak, jó minőségű Oolongokat Vietnamban, vagy Thaiföldön is megvásárolhatuk.
A gyártás folyamán megközelítőleg ezeket a szabályokat kell betartani:
A kínai teacserjék (Camellia sinensis) leveleit a betakarításukat követően néhány órán keresztül a napsütésben hagyják elhervadni. Az átforgatásuk során a levelek sejtstruktúrája megsérül, amely során a levelekből felszabadul a levük, ami az enzimek természetes oxidációját váltja ki. Az oxidáció mértékétől (helytelen fermentáció) függően az eljárást a levelek hirtelen felmelegítésével fejezik be. A felmelegítést a levelek lehűtése, és tekercselése követi – a levelek a tekercselés után hasonlíthatnak a sárkány testéhez. Annak érdekében, hogy a levelek ne tapadjanak egymáshoz a gazdálkodók hagyományosan finom növényi olajokat, és viaszokat használnak. Az utolsó lépések a levelek szárítása, válogatása és csomagolása.
Az Oolong fogyasztása a hagyományos kínai orvoslás szerint számos előnyökkel jár. Igaz, hogy kevesebb teint tartalmaznak, mint a fekete teák, másrészt hasznos antioxidánsokat, vitaminokat és ásványi anyagokat tartalmaz.
A fahéjat nemcsak az élelmiszeriparban, hanem kozmetikumokhoz, az orvostudományban, vagy a gyógyszeriparban is használják. Ez elsősorban az illóolajainak köszönhető, amelyek kivételesen frissítő képességűek, és szabályozzák az emésztést. Az örökzöld fák aromás kéregének a színe sötétvörös. A fahéjról az első említések Kínából származnak (Kr. E. 4000 év). Európában azonban a fahéj a 15. században jelent meg. Ma a fahéjat Indonéziában, Madagaszkárban, Brazíliában és délkelet-Ázsia trópusi, és szubtrópusi zónáiban termesztik.
Tea csomagolásának bemutatása
A teák kiváló minőségű alumínium tasakba vannak csomagolva, felnyitás utáni visszazárható. Minőségi csomagolás, amely megőrzi a tea jellegét. A tea mindig hermetikusan le van zárva a csomagolásban, hogy ellenálljon a nedvességnek, a fénynek és az idegen szagoknak. E három dologra a tea rendkívül érzékeny, és nagy hatással van az ital végső minőségére.
Tea elkészítése
80 °C | 3-5 perc | 1 teáskanál 1,5-2 dl vízhez |
Használati útmutató
- Öntse le a teát 80 ⁰C-os vízzel 1 teáskanál és 1,5-2 dl arányban.
- Teáskannába való készítéskor adjon 1 teáskanállal többet hozzá.
- Áztatási idő 2 perc (fedett csészében), utána szűrje le.
Tanácsra van szüksége?
3. 17.