

CHINA MILKY OOLONG PREMIUM
Ha még valaki ne kóstolta a tejes Oolong egyikét, akkor gyorsan tegye meg. Vagyis - aki még nem kóstolta a legjobb tejes Oolongok egyikét. Mert különbségek a teák között is vannak. A szálas China Milky Oolong Premiumot a hihetetlenül kellemes gyümölcsös-tejszínes ízével nem hagyhatja ki a tékájából. Már a zacskó kinyitásakor megörvendezteti. Az illata rendkívüli, az íze csodálatos.
Összetétel
Milk Oolong 100%A tea főzete és íze
China Milky Oolong Premium tea teljesen megfelel a nevének. A prémium íze, és az aromája megörvendeti a kezdő teafogyasztókat ugyanúgy, mint a teaszakértőket. A tea főzete világos, sárga színű, a szájban gyümölcsös, és tejszínes nyomot hagy maga után. Az ízében természetesen felismeri a tea könnyű frissességét is.
A tea eredete
Az Oolong Kínában született. Így tehát nem meglepő, hogy a legjobb félig erjesztett teák az eurázsiai kontinens keleti, és középső részéről származnak. A teát a hazájában a Wu lung név alatt keresse. Úgy is fordíthatnánk, hogy a "fekete sárkány", amelynek két oka is lehet. Az első oka egy legendához fűződik, mely szerint egy tealeveleket betakarító férfinek egy nagy fekete kígyó mutatta meg a legjobb teabokrokat. Viszont az is lehetséges, hogy a nevét a tealevelek tipikusan hengerelt formájának köszönheti, amely egy kínai sárkányhoz hasonlít. Félig zöld, vagy félig erjesztett teákat főleg Fujian tartományban gyártják, Kínában a Tang-dinasztia óta (618-907). Az elkészítése egyáltalán nem könnyű, továbbá az Oolongok-ról nem lehet azt elmondani, hogy mindegyiküknek ugyanolyan lenne az íze. A fermentációjuk mértéke 8, és 70% között mozog. A tealevelek feldolgozását általában 7-10 lépésben írják le. Először a tealeveleket hagyják elhervadni, így a tealevelekből elpárolog a levelek felületen lévő nedvességet, és csökken a füves ízük (A tejes Oolong esetében egy közbenső lépést is beiktattak - a teát tej esszenciában áztatják). Ezután a teát átdobálják, vagy átrázogatják. A fonott kosarakban való átrázogatásukat az enzimek oxidációjának javítása érdekében, a keserűség megszüntetése, és az ízük kiegyensúlyozásának az érdekében teszik. Ezután a tealevelek oxidációjára kerül a sor. Így alakulnak ki a teában a virágos, és a gyümölcsös tónusok. Az úgynevezett Kill-Green, vagy Fixing a természetes folyamatot megállítja, mégpedig a levelek felmelegítésével forró serpenyőkben. A teát továbbá formálják, faszénen felmelegítik, és szárítják. Az eredménye se nem zöld, se nem fekete tea, ezért is nevezik félig zöld teának.
Tea csomagolásának bemutatása
Egy erős alumínium tok, cipzárral, amely lehetővé teszi az ismétlődő zárást nyitáskor. Minőségi csomagolás, amely megőrzi a tea jellegét. A tea mindig hermetikusan le van zárva, ezáltal ellenáll a nedvességnek, a fénynek és a külső szagoknak. E három dologra a tea nagyon hajlamos, és nagy hatással van az ital minőségére.
Tea elkészítése
|
|
|
Használati útmutató
- Öntse le az Oolong-t 80-90 ° C hőmérségletű vízzel 1 teáskanál 1,5-2 dl arányában.
- Teáskannába való készítéskor adjon 1 teáskanállal többet hozzá.
- Áztatási idő 5 perc (fedett csészében), utána szűrje le.

























Tanácsra van szüksége?

9. 2.
11. 11.
Ötletet szeretne? Mások vásároltak még:

OOLONG TIE KUAN YIN, Kegyelem vas istennője

MILK OOLONG
