CHINA MILKY OOLONG PREMIUM
Ha még valaki ne kóstolta a tejes Oolong egyikét, akkor gyorsan tegye meg. Vagyis - aki még nem kóstolta a legjobb tejes Oolongok egyikét. Mert különbségek a teák között is vannak. A szálas China Milky Oolong Premiumot a hihetetlenül kellemes gyümölcsös-tejszínes ízével nem hagyhatja ki a tékájából. Már a zacskó kinyitásakor megörvendezteti. Az illata rendkívüli, az íze csodálatos.
Összetétel
Milk Oolong 100%A tea főzete és íze
China Milky Oolong Premium tea teljesen megfelel a nevének. A prémium íze, és az aromája megörvendeti a kezdő teafogyasztókat ugyanúgy, mint a teaszakértőket. A tea főzete világos, sárga színű, a szájban gyümölcsös, és tejszínes nyomot hagy maga után. Az ízében természetesen felismeri a tea könnyű frissességét is.
A tea eredete
Az Oolong Kínában született. Így tehát nem meglepő, hogy a legjobb félig erjesztett teák az eurázsiai kontinens keleti, és középső részéről származnak. A teát a hazájában a Wu lung név alatt keresse. Úgy is fordíthatnánk, hogy a "fekete sárkány", amelynek két oka is lehet. Az első oka egy legendához fűződik, mely szerint egy tealeveleket betakarító férfinek egy nagy fekete kígyó mutatta meg a legjobb teabokrokat. Viszont az is lehetséges, hogy a nevét a tealevelek tipikusan hengerelt formájának köszönheti, amely egy kínai sárkányhoz hasonlít. Félig zöld, vagy félig erjesztett teákat főleg Fujian tartományban gyártják, Kínában a Tang-dinasztia óta (618-907). Az elkészítése egyáltalán nem könnyű, továbbá az Oolongok-ról nem lehet azt elmondani, hogy mindegyiküknek ugyanolyan lenne az íze. A fermentációjuk mértéke 8, és 70% között mozog. A tealevelek feldolgozását általában 7-10 lépésben írják le. Először a tealeveleket hagyják elhervadni, így a tealevelekből elpárolog a levelek felületen lévő nedvességet, és csökken a füves ízük (A tejes Oolong esetében egy közbenső lépést is beiktattak - a teát tej esszenciában áztatják). Ezután a teát átdobálják, vagy átrázogatják. A fonott kosarakban való átrázogatásukat az enzimek oxidációjának javítása érdekében, a keserűség megszüntetése, és az ízük kiegyensúlyozásának az érdekében teszik. Ezután a tealevelek oxidációjára kerül a sor. Így alakulnak ki a teában a virágos, és a gyümölcsös tónusok. Az úgynevezett Kill-Green, vagy Fixing a természetes folyamatot megállítja, mégpedig a levelek felmelegítésével forró serpenyőkben. A teát továbbá formálják, faszénen felmelegítik, és szárítják. Az eredménye se nem zöld, se nem fekete tea, ezért is nevezik félig zöld teának.
Tea csomagolásának bemutatása
A teák kiváló minőségű alumínium tasakba vannak csomagolva, felnyitás utáni visszazárható. Minőségi csomagolás, amely megőrzi a tea jellegét. A tea mindig hermetikusan le van zárva a csomagolásban, hogy ellenálljon a nedvességnek, a fénynek és az idegen szagoknak. E három dologra a tea rendkívül érzékeny, és nagy hatással van az ital végső minőségére.
Tea elkészítése
80-90 °C | 5 perc | 1 teáskanál 1,5-2 dl vízhez |
Használati útmutató
- Öntse le az Oolong-t 80-90 ° C hőmérségletű vízzel 1 teáskanál 1,5-2 dl arányában.
- Teáskannába való készítéskor adjon 1 teáskanállal többet hozzá.
- Áztatási idő 5 perc (fedett csészében), utána szűrje le.
Tanácsra van szüksége?
6. 4.
9. 2.
11. 11.