

OOLONG FORMOSA FANCY
Az egyik legdrágább és legritkább tea a saját szépségében. Amikor 1590-ben a tengerészek felfedezték a csodaszép Tajvan szigetét, felkiáltottak: Formosa! Kilencven kilométerre Kína partjaitól fedezték fel a zöld, ködbe borult oázist. A gyönyörűségtől lelkesedve hirdették az emberek az egyedülálló teákat. A tajvani Oolongok röviden: Formosa.
Összetétel
FORMOSA OOLONG FANCY 100%A tea főzete és íze
Az első osztályú Oolong tea garantálja a csodálatos ízélményét a kortyolgatása során. Fedezze fel az ízében a hihetetlen édességét, a szerecsendió tónusaival, könnyed mogyorós, szinte pikáns utóízzel. A megkülönböztető, és provokatív tea ideális több főzet elkészítéséhez. Az arany, szinte áttetsző színe azonnal el fogja varázsolni. Ez a félig fermentált tea ideális jeges tea elkészítéséhez is. A tea önmagában is frissítő, pár darab jégkocka hozzáadásával ezt a tulajdonságát megerősítheti.
A tea eredete
Formosa szó megjelölés azt mutatja, hogy ez egy kiváló minőségű tea, „egy gyönyörű szigetről.” A félig fermentált tajvani Oolong valóban a legjobb teák közé tartozik a kategóriájában. Az országba a kínai teacserjék (Camellia sinensis) Kínából lettek beszállítva. A legrégebbi teaültetvények Tajvanban a 19. századból származnak. Ma a sziget a hetedik legnagyobb teatermelő a világon, a kitermelése évente 20.000 tonna. Specialitása a nagyszerű félig fermentált, vagy a kékes-zöld Oolong tea. A Nantou régióra, amely egy hegyvidéki területen fekszik, két egyedi Oolong a jellemző - Fancy és a Finest. Mindkettő sok éven keresztül tartó teacserjék keresztezésének az eredménye, melyet három generáción át türelmesen végeztek a helyi termelők. A munkájuk eredménye igazi ínyencség. Mi most a Fancy-t hoztuk el Önöknek, amely egyedi ízvilággal rendelkezik, erősen édeskés, a mogyoró tónusaival. Ezt a könnyű teát kortyolgathatja bármikor a nap folyamán.
A Formosa Oolong Fancy tealeveleit évente egészen hat alkalommal szüretelik. A betakarításuk után azonnal fel kell dolgozni. Miután a tealeveleket elszállították a feldolgozó üzemekbe, nagy szobákban 25-28 ° C között hagyják elhervadni. A levelek a hervadásuk során bizonyos mennyiségű vizet szabadítanak fel magukból, és megváltoztatják az illatukat. Az elhervadásuk után mechanikusan felrázzák őket, így megtörik sejtszerkezetüket és elindítják a fermentációs folyamatukat. Ez a folyamat általában 3 óra hosszat tart, amikor elérik a kívánt fermentációs szintet, az enzimeket magas hőmérsékleten elpusztítják - a tajvani Oolongot nagy serpenyőkön melegítik. A teát ezután hengerlik, szárítják és formázzák.
Tea csomagolásának bemutatása
Egy erős alumínium tok, cipzárral, amely lehetővé teszi az ismétlődő zárást nyitáskor. Minőségi csomagolás, amely megőrzi a tea jellegét. A tea mindig hermetikusan le van zárva, ezáltal ellenáll a nedvességnek, a fénynek és a külső szagoknak. E három dologra a tea nagyon hajlamos, és nagy hatással van az ital minőségére.
Tea elkészítése
|
|
|
Használati útmutató
- Öntse le az Oolong-t 80-90 °C hőmérségletű vízzel 1 teáskanál 1,5-2 dl arányában.
- Teáskannába való készítéskor adjon 1 teáskanállal többet hozzá.
- Áztatási idő 5 perc (fedett csészében), utána szűrje le.

























Tanácsra van szüksége?

A termékhez tartozó legnépszerűbb tartozékok

Papír tea filter M - csészékbe és teáskannákba

Teaszűrő permanent nagyság M

Állandó teaszűrő L nagyságban

Papír filter S - bögrébe

Papír filter L - teáskannába

Tea hőmérő fa tokban

Teáskanna szűrővel - virágos dekorációval

TEÁSKANNA SZŰRŐVEL - KELETI MINTÁVAL II
Ötletet szeretne? Mások vásároltak még:

OOLONG TIE KUAN YIN, Kegyelem vas istennője

FORMOSA OOLONG SUPERIOR
