06 30 842 5200 (H-P 7-17 óra)
0 Db
0 Ft
Üres a kosár. Javítsuk ki!
Ne fizessen postaköltséget! Rendeljen még 9 900 Ft és ingyenesen megkapja.
 
9 900 Ft

China Da Hong Pao - oolong

Kód: 2115


Nagy vörös köntös vagy minden teák királyának nevezik. Az Oolong China Da Hong Pao az egyik legjobb, amit megkóstolhat. A kínai Wu Yi hegységből származó részlegesen fermentált tea e prémium fajtája fenséges ízekkel örvendezteti meg Önt, amelyet gyümölcsös és és fás tónusokkal végződik. Minél több felöntés, annál összetettebb az aroma. Kínában ezt a gyöngyszemet a legritkább vendégeknek szolgálják fel. Ön kit fog meghívni?Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
18 411 Ft /250 g 7 365 Ft /100 g
A friss teát kiszállítjuk hétfő, 2024. 06. 03.
Ne fizessen postaköltséget! Rendeljen még 9 900 Ft és ingyenesen megkapja.
 
9 900 Ft
Származási hely
Származási hely:
Kína
Vidék
Vidék:
Fujian
Íz
Íz:
Gyümölcsös, Erős, Kiegyensúlyozott
Gyerekek számára
Gyerekek számára:
12 éves kortól
Szüret
Szüret:
Utolsó betakarítás

Összetétel

Oolong China Da Hong Pao 100%

Infúzió és tea íz

A China Da Hong Pao - oolong forró vízzel való felöntés után gyönyörű sárgás-narancsos-rézszínű és rendkívül kellemes, friss gyümölcsös illattal. Íze harmonikusnak, összetettnek és erősnek mondható. Nyomokban gyümölcs jegyeit fedezhetjük fel benne, melyeket enyhe fás árnyalatok egészítenek ki.

A tea eredete

A China Da Hong Pao - oolong tea kortyolgatása olyan, mintha egy tündérmesében sétálnánk. Képzelje csak el... A Wuyi hegységben termett, amely Fujian tartomány északnyugati részén fekszik. Olyan gyönyörű, hogy az UNESCO a világörökség részévé nyilvánította. Drámai völgyek szelik át vad folyókkal, oszlopos sziklák szegélyezik, keleti részeit még a vörös homokkő is megvilágítja. Sűrű erdeibe, valamint ősi templomaiba is be lehet merészkedni. És persze mindig találkozhat buja zöld tea ültetvényekkel.

Három nagyon ritka teafával is találkozhat. A legenda szerint ezt a teát a Ming-dinasztia egyik uralkodójának anyja kapta jótékony hatásai miatt. Akkoriban, a 14. században súlyos betegségektől szabadította meg, és azóta az oolong hosszú levelei szentnek számítanak. Az eredeti négy növényből mára csak három maradt meg, de a gondos dugványozásnak köszönhetően több közeli kertben is termesztik. Ez a hagyományos és hatékony módszer lehetővé tette az egyedi DNS-sel rendelkező növények elterjedését, és ma már az ő leveleikből készült teát élvezhetjük.
Kínában nagy becsben tartják a teát, amelyet a Nagy vörös köntös becenévvel illetnek. A teaszüret szó szerint szertartás, szigorú ellenőrzés mellett dolgozzák fel, és csak nagyon kevesen engedhetik meg maguknak. Nemcsak azért, mert a legendás teafákról származik, hanem azért is, mert a mennyisége korlátozott.

Végezetül említsük meg röviden, hogyan is készülnek valójában az oolongok. A leszedett tealeveleket először rövid ideig a napon hagyják hervadni. Ezután vagy nagy zsákokba helyezik, vagy géppel "dobálják" őket, hogy eltorzítsák a textúrájukat. Ezáltal felszabadulnak a levelekben lévő nedvek, és megindul az erjedés. A zöldek úgynevezett rázását többször meg kell ismételni, amíg a gyönyörű virágillatot el nem érik. Az erjedési folyamat leállítása érdekében a termést magas hőmérsékletnek teszik ki, majd közvetlenül utána lehűtik. Végül a leveleket sodorják vagy granulálják majd megszárítják.

Hatásai - teák

Oolong
Hatásai - oolong

Tea csomagolásának bemutatása 

A teák kiváló minőségű alumínium tasakba vannak csomagolva, felnyitás utáni visszazárható. Minőségi csomagolás, amely megőrzi a tea jellegét. A tea mindig hermetikusan le van zárva a csomagolásban, hogy ellenálljon a nedvességnek, a fénynek és az idegen szagoknak. E három dologra a tea rendkívül érzékeny, és nagy hatással van az ital végső minőségére.

Tea elkészítése

Hőmérséklet 80-90 °C Elkészítési idő 5 perc Mennyiség 1 teáskanál 1,5-2 dl vízhez

Használati útmutató

  1. Öntse le az Oolong-t 80-90 °C hőmérségletű vízzel 1 teáskanál 1,5-2 dl arányában.
  2. Teáskannába való készítéskor adjon 1 teáskanállal többet hozzá.
  3. Áztatási idő 5 perc (fedett csészében), utána szűrje le.
Íz és tónus:
Fanyarság
Tein mennyisége
Minőség
Többszöri leöntés

Tanácsra van szüksége?

Vegye fel a kapcsolatot Anitával!
06 30 842 5200
anita@manutea.hu
Segítsen másoknak is a választásban:

A termékhez tartozó legnépszerűbb tartozékok

Ötletet szeretne? Mások vásároltak még:


JAPAN KUKICHA - zöld tea
Cége van? Legyen a partnerünk! partnerségi feltételek.

JAPAN KUKICHA - zöld tea

A nádsziták alatt egy állandóan aktív vulkán lábánál egy szubtrópusi éghajlatú szigeten. Így nőnek a tea fák, létrehozzák a nem szokványos, rendkívül ízletes és egészséges teát. Kukicha, ezek nem klasszikus tealevelek, hanem szárak és gallyak. Bár senki sem számított rá, de kiváló friss öntetet adnak, kombinálva édesen krémes, könnyű dió és kellemes fanyar ízzel. Több az áru részleteiben
Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
15 602 Ft /250 g 6 241 Ft /100 g
A friss teát kiszállítjuk hétfő, 2024. 06. 03.

15% KEDVEZMÉNY
ÁFONYÁS - EPRES SENCHA - zöld tea
Cége van? Legyen a partnerünk! partnerségi feltételek.

ÁFONYÁS - EPRES SENCHA - zöld tea

Egyenesen megmondva: Mennyország a szájban! A zöld tea rajongói számára ez az Áfonyás-epres Sencha az igazi. Nagy örömöt okoz a tiszta és friss Sencha a piros termésekkel. Az eprek édes tónust adnak, míg az áfonya savanykás utóízt penget. Vitaminokkal, antioxidánsokkal és nyomelemekkel teli szimfóniát játszanak így együtt. Több az áru részleteiben
Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
5 253 Ft /250 g 4 465 Ft /250 g 1 786 Ft /100 g
A friss teát kiszállítjuk hétfő, 2024. 06. 03.

OOLONG TIE KUAN YIN, Kegyelem vas istennője
Cége van? Legyen a partnerünk! partnerségi feltételek.

OOLONG TIE KUAN YIN, Kegyelem vas istennője

Az Oolong legmagasabb minősége a legdrágábbak közé is tartozik. A kínai Fujian vas istennőjét a tapasztalt teaszakértők keresik a kivételes ízéért és az aromás tulajdonságaiért. A Gong Fu Chan metódussal ajánlatos elkészíteni. Akkor adja ki magából a legjobbat - gazdag jellem, hosszú utóíz és maximális nemesség. Ezt most Ön is átélheti. Több az áru részleteiben
Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
6 371 Ft /250 g 2 548 Ft /100 g
A friss teát kiszállítjuk hétfő, 2024. 06. 03.
Bármikor kijelentkezhet. A hírlevelet 14 naponta küldjük.
Bejelentkezés a kedvezményekhez,hírek és érdekességekhez egyetért a személyes adatok feldolgozásával.

  Ingyenes szállítás 9900 Ft-tól | Kedvezmény a ManuTippjeibe való feliratkozással»