China Da Hong Pao - oolong
Nagy vörös köntös vagy minden teák királyának nevezik. Az Oolong China Da Hong Pao az egyik legjobb, amit megkóstolhat. A kínai Wu Yi hegységből származó részlegesen fermentált tea e prémium fajtája fenséges ízekkel örvendezteti meg Önt, amelyet gyümölcsös és és fás tónusokkal végződik. Minél több felöntés, annál összetettebb az aroma. Kínában ezt a gyöngyszemet a legritkább vendégeknek szolgálják fel. Ön kit fog meghívni?
Összetétel
Oolong China Da Hong Pao 100%Infúzió és tea íz
A China Da Hong Pao - oolong forró vízzel való felöntés után gyönyörű sárgás-narancsos-rézszínű és rendkívül kellemes, friss gyümölcsös illattal. Íze harmonikusnak, összetettnek és erősnek mondható. Nyomokban gyümölcs jegyeit fedezhetjük fel benne, melyeket enyhe fás árnyalatok egészítenek ki.
A tea eredete
A China Da Hong Pao - oolong tea kortyolgatása olyan, mintha egy tündérmesében sétálnánk. Képzelje csak el... A Wuyi hegységben termett, amely Fujian tartomány északnyugati részén fekszik. Olyan gyönyörű, hogy az UNESCO a világörökség részévé nyilvánította. Drámai völgyek szelik át vad folyókkal, oszlopos sziklák szegélyezik, keleti részeit még a vörös homokkő is megvilágítja. Sűrű erdeibe, valamint ősi templomaiba is be lehet merészkedni. És persze mindig találkozhat buja zöld tea ültetvényekkel.
Három nagyon ritka teafával is találkozhat. A legenda szerint ezt a teát a Ming-dinasztia egyik uralkodójának anyja kapta jótékony hatásai miatt. Akkoriban, a 14. században súlyos betegségektől szabadította meg, és azóta az oolong hosszú levelei szentnek számítanak. Az eredeti négy növényből mára csak három maradt meg, de a gondos dugványozásnak köszönhetően több közeli kertben is termesztik. Ez a hagyományos és hatékony módszer lehetővé tette az egyedi DNS-sel rendelkező növények elterjedését, és ma már az ő leveleikből készült teát élvezhetjük.
Kínában nagy becsben tartják a teát, amelyet a Nagy vörös köntös becenévvel illetnek. A teaszüret szó szerint szertartás, szigorú ellenőrzés mellett dolgozzák fel, és csak nagyon kevesen engedhetik meg maguknak. Nemcsak azért, mert a legendás teafákról származik, hanem azért is, mert a mennyisége korlátozott.
Végezetül említsük meg röviden, hogyan is készülnek valójában az oolongok. A leszedett tealeveleket először rövid ideig a napon hagyják hervadni. Ezután vagy nagy zsákokba helyezik, vagy géppel "dobálják" őket, hogy eltorzítsák a textúrájukat. Ezáltal felszabadulnak a levelekben lévő nedvek, és megindul az erjedés. A zöldek úgynevezett rázását többször meg kell ismételni, amíg a gyönyörű virágillatot el nem érik. Az erjedési folyamat leállítása érdekében a termést magas hőmérsékletnek teszik ki, majd közvetlenül utána lehűtik. Végül a leveleket sodorják vagy granulálják majd megszárítják.
Hatásai - teák
Tea csomagolásának bemutatása
A teák kiváló minőségű alumínium tasakba vannak csomagolva, felnyitás utáni visszazárható. Minőségi csomagolás, amely megőrzi a tea jellegét. A tea mindig hermetikusan le van zárva a csomagolásban, hogy ellenálljon a nedvességnek, a fénynek és az idegen szagoknak. E három dologra a tea rendkívül érzékeny, és nagy hatással van az ital végső minőségére.
Tea elkészítése
80-90 °C | 5 perc | 1 teáskanál 1,5-2 dl vízhez |
Használati útmutató
- Öntse le az Oolong-t 80-90 °C hőmérségletű vízzel 1 teáskanál 1,5-2 dl arányában.
- Teáskannába való készítéskor adjon 1 teáskanállal többet hozzá.
- Áztatási idő 5 perc (fedett csészében), utána szűrje le.