

-
Teák gyógynövény tartalom szerint
- Bambusz tea
- Citromfűből készült tea
- Csalán tea
- Csipkebogyó tea
- Édeskömény tea
- Ginko biloba
- Goji bogyó -ördögcérna
- Gyömbérből készült tea
- Hárs tea
- Homoktövis
- Jázmin tea
- Kamilla tea
- Kék tea Clitoriából
- Kender tea
- Közönséges orbáncfű
- Közönséges palástfű tea
- Málna tea
- Menta tea
- Moringa tea
- Tulszi teák
- Zsálya tea
Tanácsra van szüksége?

Miért a mi termékünket?
- Ingyenes kiszállítás 9900 Ft felett
- Elégedett ügyfelek
- Kiszállítás általában 48 órán belül
Tiszta Yerba Mate
Yerba mate-t emberek milliói dicsérik világszerte. Nem is csoda. A kalabasza körbe adásának rituáléja feledhetetlen élmény. Az ünnepélyes körbeadás őshonos Guarani indiánok szerint egyesíti az embereket.Függetlenül attól, hogy ismerős munkatársak, vagy nagyon jó barátokat vendégelünk meg , vagy… teljes leírás

YERBA MATE ELABORADO CON PALO

BRAZÍLIA DESPALADA GREEN YERBA MATE

YERBA MATE NARANJA LAPACHOVAL

YERBA MATE PÖRKÖLT PRÉMIUM

GUAYUSA BIO (Ilex Guayusa)

YERBA MATE PARAGUAY ALABORADA CATUABOU

Brazília Despalada Green Yerba Mate Premium

Brasil Yerba Mate Green BIO
Tiszta Yerba Mate
Yerba mate-t emberek milliói dicsérik világszerte. Nem is csoda. A kalabasza körbe adásának rituáléja feledhetetlen élmény. Az ünnepélyes körbeadás őshonos Guarani indiánok szerint egyesíti az embereket.Függetlenül attól, hogy ismerős munkatársak, vagy nagyon jó barátokat vendégelünk meg , vagy talán ismeretlen járókelőket a rituálé ugyanaz marad.
Élvezze a tea minden egyes kortyát, miközben egy jó filmet néz vagy kreatív munkája közben a tea mindig jó vállasztás az Ön számára.
MATE-NAK ÉREDNIE KELL ,MINT A JÓ BORNAK
Mielőtt yerba mate zöld levelei megsárgulnak es egy speciális ízű italt kapunk, sok kézen kell hogy átmenjenek a tea levelei.
Érdekessé teszi az is ,hogy a madarak emésztőrendszerén kell hogy végig menjen a tea magvacskája hogy gyönyörűvé nőlhessen.
Gazdálkodók- termesztök a növények dugványait többnyire fólia alatt tartják. Miután a kicsi kifejlett dugványokat átültetik a nagy ültetvényekre még két évet kell várnunk a betakarításukkal.
A gallyak es kicsi levelek betakarítása természetesen kézzel történik.A betakarított növényeket zsákokba töltjük, amelyben elkezdődik a természetes fermentációs és az oxidációs folyamatok.Ez a folyamat nem haladhatja meg a 24 órát.
A betakarított növény innen egy speciális szobába kerül ahol a szárítása következik . Itt a jövőbeli Yerba Mate 90 ° C hőmérsékleten szárad .Ezután a durvára való aprítása következik és újra bezsákoljuk.Ezúttal az anyag 12-24 hónapig érlelődik. A szobák állandó hőmérsékletet és páratartalmának köszönhető ,hogy egyenletesen érlelődik a tea . A tea csak ez után kapja meg egyedi színét, illatát és ízét.
A csomagolás előtt a teát ismét összetörtjük és átválogatjuk.
A TRADICIONÁLIS RITUÁL ÖSSZEKÖTI AZ EMBEREKET
A Yerba Mate előkészítésében hagyjuk tanácsot adni.Igazán akkor élvezhetin ki a tea igazi ízét ,ha legalább teoretikusan ismerjük a helyes elkészítését és fogyasztását. A tradíciós elkészítését mindig át tudjuk formálni saját magunk igényeinek megfelelően.
EREDETI DÉL-AFRIKAI ELŐÁLLÍTÁSI MÓDJA
Tradicionálisan a Mate-t úgynevezett kalabaszokban készítjük (szárított tök kivájt belsővel) ,forrón vagy kihűlve fogyasztjuk bombilla (fém szívószál) segítségével. A kalabaszba 2-3 kanálnyi teát szórunk ,majd azt felöntjük meleg vízzel úgy, hogy a tealevelek kissé egybe ragadjanak ,megszilárduljanak.
Néhány perc elteltével, felöntjük forró vízzel ésn 3 percig hagyjuk állni .Óvatosan helyezze be a kalabaszba a bombillát és elkezdheti a frissítő italt lassan kortyolgatni.
Annak érdekében hogy a bombillánk ne tömődjön el a kicsi levelektől az alján szűrőt találhatunk. Fontos ,hogy ne készítsünk túl erős főzetet, hogy a tea fogyasztása élvezetes maradjon.
Ez a folyamat egyszeri adagtól akár ötször is megismételhető. Azonban legfeljebb 3 percet vehet igénybe a tea lúgozása.
Ha szükségesnek tartja , nyugodtan használjon cukrot, citromot, narancsot, rumot, konyakot vagy tejet a tea ízesítéséhez.
A YERBA MATE IVÁSÁNAK EREDETI CERENÓMIÁJA
A ceremónia minden résztvevője egy és ugyanazt a bombillát és kalabaszt használja.
Az italt a Cebador nevű rituális mester készíti és szolgálja fel.
A hagyomány szerint az első kortyot Szent Tamásnak áldozta fel (az argentinok kiköpik a földre).
Akinek Cebadorba először átnyújtja a teát az egészet ki kell innia, majd az újra töltés után tovább nyújtja a jobb felén lévő személynek .
Ha több ember találkozik eme rituálé során, a szemben ülő személynek nyújtják át kalabaszát.
Aki már tovább nem kíván inni a teából szépe megköszöni azt.
A rituál akkor fejeződik be ,amikor már az utolsó teát fogyasztó is megköszönte a teát.
A használt Yerba mate-t, ajánlatos a Föld anyának visszaadni -Pachamama. Mezőre dobva vagy égetéssel.