Brazília Despalada Green Yerba Mate Premium
Prémium maté az igazi ínyenceknek! A paraguayi magyal erjesztett leveleivel először az indiánok estek szerelembe, majd a spanyol misszionáriusok, végül pedig mindenki. A Brazil Despalada Green Yerba Mate Premium igazán jó adag teint tartalmaz, így fokozza az éberséget és rengeteg erőt ad minden napra.
Összetétel
Yerba Mate 100%Infúzió és tea íz
A brazil Despalada Green Yerba Mate Premiumból világos színű, gyógynövényes aromájú, természetes, kellemesen édes ízű italt készít.
A tea eredete
Paraná régió egyike azoknak a régióknak, amelyek a Yerba Mate-nak köszönhetően váltak világszerte híressé. Brazília déli részén található, szubtrópusi éghajlattal rendelkezik, az éves csapadékmennyiség jó eloszlásával. A nyarak forróak és párásak, a telek pedig szárazak. Ezek a körülmények kedveznek azoknak a fáknak, amelyek leveléből kiváló minőségű mate készül - a paraguayi magyal (Ilex paraguariensis).
Örökzöld növények, amelyek a széltől és a közvetlen naptól védett, vízzel gazdagon ellátott helyeken élnek. Levelei tojásdadok, merevek, virágaik apró, világoszöld levelek, és apró, piros fürtöket hoznak.
A termésüknél azonban sokkal érdekesebbek a leveleik. Koffeint, A-, B- és C-vitamint, valamint számos antioxidánst tartalmaznak. Ezért is kedvelték őket a hagyományos indián törzsek, amelyek eredetileg a paraguayi magyal természetes élőhelyein, azaz Paraguayban, Uruguayban, Brazíliában és Argentínában éltek. A spanyol gyarmatosítók átvették azt a szokásukat, hogy a magas fa leveleiből gyógyító italt készítettek. Annyira lelkesedtek a magyalért, hogy új ültetvényeket kezdtek létesíteni.
Kíváncsi lehet, hogyan készül valójában ez a prémium Yerba Maté. Először is a leveleket és gallyakat kézzel kell leszedni, majd nagy zsákokba kell tölteni, és hagyni kell erjedni. A természetes oxidációs folyamat során a Maté megváltoztatja aromáját és ízét. Amint elérte a kívánt paramétereket, a munkások forró levegővel felmelegítik, és ezzel leállítják az erjedést. Ezután a Maté-t jól meg kell szárítani, fel kell vágni és becsomagolni.
Útmutató a hagyományos elkészítéshez:
Hagyományosan a Mate-t úgynevezett kalabasza-ban (szárított tökhéj) készítik, és forrón vagy hűtve fogyasztják bombilla (fém szívószál) segítségével.
Öntsön 2-3 teáskanál levelet a kalabaszba, és öntsön kissé meleg vizet, hogy a levelek szilárd állagúvá váljanak.
Néhány perc múlva öntsön forró vizet, és hagyja 3 percig az infúzióban lenni.
Óvatosan helyezze be a bombillát a kalabasza-ba, és lassan ihatja a frissítő italt. Az alsó végén van egy kis szita, hogy megakadályozza a levelek bejutását a szívószálba. Ne készítsen túl erős infúziót, hogy a bombilla ne duguljon el!
Ezt a folyamatot akár ötször is megismételheti egy adag Mate-ból. Az infúziót azonban mindig legfeljebb 3 percig végezze. Ha szükséges, használjon cukrot, citromot, narancsot, rumot, konyakot vagy tejet az ízesítéshez.
Tea csomagolásának bemutatása
A teák kiváló minőségű alumínium tasakba vannak csomagolva, felnyitás utáni visszazárható. Minőségi csomagolás, amely megőrzi a tea jellegét. A tea mindig hermetikusan le van zárva a csomagolásban, hogy ellenálljon a nedvességnek, a fénynek és az idegen szagoknak. E három dologra a tea rendkívül érzékeny, és nagy hatással van az ital végső minőségére.
Tea elkészítése
70-80 °C | 3-5 perc | 1-2 teáskanál / 200 ml |
Használati útmutató
Tegyen 1-2 teáskanál Mate-t egy csészébe (200 ml), és öntsön rá 70-80°C forró vizet.
1. Hadja ázni 3-5 percig maximum utána szűrje le.
2. Minél hosszabb ideig hagyja ázni annál serkentőbb az öntet. 5 perc múlva azonban a tea keserű lesz.
3. Ugyanabból az adagból lehetséges további infúziók készítése. A teát citrommal vagy juharszirupmal lehet ízesíteni.