

Brazília Despalada Green Yerba Mate Premium
Prémium maté az igazi ínyenceknek! A paraguayi magyal erjesztett leveleivel először az indiánok estek szerelembe, majd a spanyol misszionáriusok, végül pedig mindenki. A Brazil Despalada Green Yerba Mate Premium igazán jó adag teint tartalmaz, így fokozza az éberséget és rengeteg erőt ad minden napra.
Összetétel
Yerba Mate 100%Infúzió és tea íz
A brazil Despalada Green Yerba Mate Premiumból világos színű, gyógynövényes aromájú, természetes, kellemesen édes ízű italt készít.
A tea eredete
Paraná régió egyike azoknak a régióknak, amelyek a Yerba Mate-nak köszönhetően váltak világszerte híressé. Brazília déli részén található, szubtrópusi éghajlattal rendelkezik, az éves csapadékmennyiség jó eloszlásával. A nyarak forróak és párásak, a telek pedig szárazak. Ezek a körülmények kedveznek azoknak a fáknak, amelyek leveléből kiváló minőségű mate készül - a paraguayi magyal (Ilex paraguariensis).
Örökzöld növények, amelyek a széltől és a közvetlen naptól védett, vízzel gazdagon ellátott helyeken élnek. Levelei tojásdadok, merevek, virágaik apró, világoszöld levelek, és apró, piros fürtöket hoznak.
A termésüknél azonban sokkal érdekesebbek a leveleik. Koffeint, A-, B- és C-vitamint, valamint számos antioxidánst tartalmaznak. Ezért is kedvelték őket a hagyományos indián törzsek, amelyek eredetileg a paraguayi magyal természetes élőhelyein, azaz Paraguayban, Uruguayban, Brazíliában és Argentínában éltek. A spanyol gyarmatosítók átvették azt a szokásukat, hogy a magas fa leveleiből gyógyító italt készítettek. Annyira lelkesedtek a magyalért, hogy új ültetvényeket kezdtek létesíteni.
Kíváncsi lehet, hogyan készül valójában ez a prémium Yerba Maté. Először is a leveleket és gallyakat kézzel kell leszedni, majd nagy zsákokba kell tölteni, és hagyni kell erjedni. A természetes oxidációs folyamat során a Maté megváltoztatja aromáját és ízét. Amint elérte a kívánt paramétereket, a munkások forró levegővel felmelegítik, és ezzel leállítják az erjedést. Ezután a Maté-t jól meg kell szárítani, fel kell vágni és becsomagolni.
Útmutató a hagyományos elkészítéshez:
Hagyományosan a Mate-t úgynevezett kalabasza-ban (szárított tökhéj) készítik, és forrón vagy hűtve fogyasztják bombilla (fém szívószál) segítségével.
Öntsön 2-3 teáskanál levelet a kalabaszba, és öntsön kissé meleg vizet, hogy a levelek szilárd állagúvá váljanak.
Néhány perc múlva öntsön forró vizet, és hagyja 3 percig az infúzióban lenni.
Óvatosan helyezze be a bombillát a kalabasza-ba, és lassan ihatja a frissítő italt. Az alsó végén van egy kis szita, hogy megakadályozza a levelek bejutását a szívószálba. Ne készítsen túl erős infúziót, hogy a bombilla ne duguljon el!
Ezt a folyamatot akár ötször is megismételheti egy adag Mate-ból. Az infúziót azonban mindig legfeljebb 3 percig végezze. Ha szükséges, használjon cukrot, citromot, narancsot, rumot, konyakot vagy tejet az ízesítéshez.
Tea csomagolásának bemutatása
Egy erős alumínium tok, cipzárral, amely lehetővé teszi az ismétlődő zárást nyitáskor. Minőségi csomagolás, amely megőrzi a tea jellegét. A tea mindig hermetikusan le van zárva, ezáltal ellenáll a nedvességnek, a fénynek és a külső szagoknak. E három dologra a tea nagyon hajlamos, és nagy hatással van az ital minőségére.
Tea elkészítése
|
|
|
Használati útmutató
Tegyen 1-2 teáskanál Mate-t egy csészébe (200 ml), és öntsön rá 70-80°C forró vizet.
1. Hadja ázni 3-5 percig maximum utána szűrje le.
2. Minél hosszabb ideig hagyja ázni annál serkentőbb az öntet. 5 perc múlva azonban a tea keserű lesz.
3. Ugyanabból az adagból lehetséges további infúziók készítése. A teát citrommal vagy juharszirupmal lehet ízesíteni.

























Tanácsra van szüksége?

A termékhez tartozó legnépszerűbb tartozékok
Ötletet szeretne? Mások vásároltak még:

GUARANA YERBA MATE ENERGY

KARIBI ÉNEK - gyömölcs tea
