

Brasil Yerba Mate Green BIO
Aki szereti a Maté gyógynövényes, földes ízét, az megtalálja a kedvére valót. Akik pedig még nem hódoltak be neki, azoknak nagyszerű lehetőségük van megkóstolni egy nagyon jó minőségű biofajtát. A finom íz mellett egy jó adag energiát is kap, mivel a paraguayi magyal erjesztett levelei jól ismert stimulánsként működnek. Az amazóniai indiánok tudnának mesélni.
Összetétel
Yerba Mate 100%A tea infúziója és íze
A Brasil Yerba Maté Green BIO enyhén földes ízű italt ad, ahogyan az a Maté esetében megszokott, ugyanakkor a gyógynövények ízét és kellemes édességét is érezni fogja. A főzet világos szín.
A tea eredete
Az ősi argentin, brazil és paraguayi indiánok szentnek tartották, mert segített nekik legyőzni a fáradtságot és ébernek maradni minden nehéz helyzetben, amellyel az Amazonas mély esőerdeiben találkozhattak. Tudjuk, hogy mi áll a Yerba Mate egyedülálló képességei mögött, elsősorban a teobromin, a koffein és a teofillin, majd a vitaminok és számos ásványi anyag. Mindennek kezdetén a paraguayi magyal (Ilex paraguariensis) Argentínában, Chilében, Brazíliában, Uruguayban és Paraguayban termő örökzöld fái állnak. Körülbelül 20 méteres magasságot érnek el, a levelek és gallyak begyűjtése céljából alacsonyabban tartják őket. A paraguayi magyalok árnyékos helyeken, patakok és folyók közelében érzik jól magukat. Merev, tojásdad leveleiket, még a végálló gallyakkal együtt is, 3-4 évenként szüretelik. A dolgozók az egész ágakat zsákokba töltik, és hagyják erjedni. A természetes erjedési folyamatnak köszönhetően a növényi anyag színe, íze és aromája is megváltozik. Amikor ez a folyamat befejeződött, mindent magas hőmérsékletnek kell kitenni, hogy az erjedés a megfelelő pillanatban leálljon. Ezt követi a szárítás és a további zsákolás. A Yerba Matét 1-2 évig érlelik ezekben. Csak ennek a folyamatnak a végén lehet őrölni, válogatni és csomagolni. Mint ismeretes, a dél-amerikaiak a kalabasából, a tök szárított héjából egy speciális szívószállal, úgynevezett bombillával isszák. De a Yerba Matét kedvenc bögréjéből vagy termoszából is fogyaszthatja. Javasoljuk, hogy forró vagy jeges italként próbálja ki. Mindenki számára van valami.
Útmutató a hagyományos elkészítéshez:
Hagyományosan a Mate-t úgynevezett kalabasza-ban (szárított tökhéj) készítik, és forrón vagy hűtve fogyasztják bombilla (fém szívószál) segítségével.
Öntsön 2-3 teáskanál levelet a kalabaszába, és öntsön kissé meleg vizet, hogy a levelek szilárd állagúvá váljanak.
Néhány perc múlva öntsön forró vizet, és hagyja 3 percig az infúzióban lenni.
Óvatosan helyezze be a bombillát a kalabasza-ba, és lassan ihatja a frissítő italt. Az alsó végén van egy kis szita, hogy megakadályozza a levelek bejutását a szívószálba. Ne készítsen túl erős infúziót, hogy a bombilla ne duguljon el!
Ezt a folyamatot akár ötször is megismételheti egy adag Mate-ból. Az infúziót azonban mindig legfeljebb 3 percig végezze. Ha szükséges, használjon cukrot, citromot, narancsot, rumot, konyakot vagy tejet az ízesítéshez.
Tea csomagolásának bemutatása
Egy erős alumínium tok, cipzárral, amely lehetővé teszi az ismétlődő zárást nyitáskor. Minőségi csomagolás, amely megőrzi a tea jellegét. A tea mindig hermetikusan le van zárva, ezáltal ellenáll a nedvességnek, a fénynek és a külső szagoknak. E három dologra a tea nagyon hajlamos, és nagy hatással van az ital minőségére.
Tea elkészítése
|
|
|
Használati útmutató
Tegyen 1-2 teáskanál Mate-t egy csészébe (200 ml), és öntsön rá 70-80°C forró vizet.
Hadja ázni 3-5 percig maximum utána szűrje le.
Minél hosszabb ideig hagyja ázni annál serkentőbb az öntet. 5 perc múlva azonban a tea keserű lesz.
Ugyanabból az adagból lehetséges további infúziók készítése. A teát citrommal vagy juharszirupmal lehet ízesíteni.

























Tanácsra van szüksége?
