Brasil Yerba Mate Green BIO
Aki szereti a Maté gyógynövényes, földes ízét, az megtalálja a kedvére valót. Akik pedig még nem hódoltak be neki, azoknak nagyszerű lehetőségük van megkóstolni egy nagyon jó minőségű biofajtát. A finom íz mellett egy jó adag energiát is kap, mivel a paraguayi magyal erjesztett levelei jól ismert stimulánsként működnek. Az amazóniai indiánok tudnának mesélni.
Összetétel
Yerba Mate BIO 100%A tea infúziója és íze
A Brasil Yerba Maté Green BIO enyhén földes ízű italt ad, ahogyan az a Maté esetében megszokott, ugyanakkor a gyógynövények ízét és kellemes édességét is érezni fogja. A főzet világos szín.
A tea eredete
Az ősi argentin, brazil és paraguayi indiánok szentnek tartották, mert segített nekik legyőzni a fáradtságot és ébernek maradni minden nehéz helyzetben, amellyel az Amazonas mély esőerdeiben találkozhattak. Tudjuk, hogy mi áll a Yerba Mate egyedülálló képességei mögött, elsősorban a teobromin, a koffein és a teofillin, majd a vitaminok és számos ásványi anyag. Mindennek kezdetén a paraguayi magyal (Ilex paraguariensis) Argentínában, Chilében, Brazíliában, Uruguayban és Paraguayban termő örökzöld fái állnak. Körülbelül 20 méteres magasságot érnek el, a levelek és gallyak begyűjtése céljából alacsonyabban tartják őket. A paraguayi magyalok árnyékos helyeken, patakok és folyók közelében érzik jól magukat. Merev, tojásdad leveleiket, még a végálló gallyakkal együtt is, 3-4 évenként szüretelik. A dolgozók az egész ágakat zsákokba töltik, és hagyják erjedni. A természetes erjedési folyamatnak köszönhetően a növényi anyag színe, íze és aromája is megváltozik. Amikor ez a folyamat befejeződött, mindent magas hőmérsékletnek kell kitenni, hogy az erjedés a megfelelő pillanatban leálljon. Ezt követi a szárítás és a további zsákolás. A Yerba Matét 1-2 évig érlelik ezekben. Csak ennek a folyamatnak a végén lehet őrölni, válogatni és csomagolni. Mint ismeretes, a dél-amerikaiak a kalabasából, a tök szárított héjából egy speciális szívószállal, úgynevezett bombillával isszák. De a Yerba Matét kedvenc bögréjéből vagy termoszából is fogyaszthatja. Javasoljuk, hogy forró vagy jeges italként próbálja ki. Mindenki számára van valami.
Útmutató a hagyományos elkészítéshez:
Hagyományosan a Mate-t úgynevezett kalabasza-ban (szárított tökhéj) készítik, és forrón vagy hűtve fogyasztják bombilla (fém szívószál) segítségével.
Öntsön 2-3 teáskanál levelet a kalabaszába, és öntsön kissé meleg vizet, hogy a levelek szilárd állagúvá váljanak.
Néhány perc múlva öntsön forró vizet, és hagyja 3 percig az infúzióban lenni.
Óvatosan helyezze be a bombillát a kalabasza-ba, és lassan ihatja a frissítő italt. Az alsó végén van egy kis szita, hogy megakadályozza a levelek bejutását a szívószálba. Ne készítsen túl erős infúziót, hogy a bombilla ne duguljon el!
Ezt a folyamatot akár ötször is megismételheti egy adag Mate-ból. Az infúziót azonban mindig legfeljebb 3 percig végezze. Ha szükséges, használjon cukrot, citromot, narancsot, rumot, konyakot vagy tejet az ízesítéshez.
Tea csomagolásának bemutatása
A teák kiváló minőségű alumínium tasakba vannak csomagolva, felnyitás utáni visszazárható. Minőségi csomagolás, amely megőrzi a tea jellegét. A tea mindig hermetikusan le van zárva a csomagolásban, hogy ellenálljon a nedvességnek, a fénynek és az idegen szagoknak. E három dologra a tea rendkívül érzékeny, és nagy hatással van az ital végső minőségére.
Tea elkészítése
70-80 °C | 3-5 perc | 1-2 teáskanál / 200 ml |
Használati útmutató
Tegyen 1-2 teáskanál Mate-t egy csészébe (200 ml), és öntsön rá 70-80°C forró vizet.
Hadja ázni 3-5 percig maximum utána szűrje le.
Minél hosszabb ideig hagyja ázni annál serkentőbb az öntet. 5 perc múlva azonban a tea keserű lesz.
Ugyanabból az adagból lehetséges további infúziók készítése. A teát citrommal vagy juharszirupmal lehet ízesíteni.