06 30 842 5200 (H-P 7-17 óra)
0 Db
0 Ft
Üres a kosár. Javítsuk ki!
Ne fizessen postaköltséget! Rendeljen még 9 900 Ft és ingyenesen megkapja.
 
9 900 Ft

Tanácsra van szüksége?

Vegye fel a kapcsolatot Anitával!
06 30 842 5200
anita@manutea.hu

Miért a mi termékünket?

  • Ingyenes kiszállítás 9900 Ft felett
  • Elégedett ügyfelek
  • Kiszállítás általában 48 órán belül



BIO

 

 

 



13 tipp, amellyel megízesítheti a minőségi szálas teáját

2016. 08. 29. 3 perc olvasás
Amit az ortodox tea szerelmesei a tea meggyalázásának tartanak, az mások számára, akik ugyanúgy a minőségi, egészséges, és eredeti teák rajongói táborába tartoznak természetes dolog.

Véleményünk szerint a zöld, a fehér, a fekete, a gyógynövény, és az összes többi teának elsősorban ízletesnek kell lenniük a fogyasztók számára. Csak a teát fogyasztók prioritásától, és ízlésétől függ, hogy a teát tovább ízesítik-e.

Íme, néhány tipp.

Nádcukor

Fehér nádcukor (szacharóz) valószínűleg a legnépszerűbb, és a leginkább használt ízesítő. Annak ellenére, hogy az orvosok „csendes gyilkosnak” tekintik, a legtöbb ember nem tudja elképzelni az életét nélküle. De az a tény már kevésbé ismert, hogy az élelmiszerekben található cukor javítja az ízek, és az aromák érzékelését. Épp ebből az okból kifolyólag adagolják például fűszerkeverékekhez is. A teával harmonizál, még alig érzékelhető mennyiségben is. Ha fehér cukorral édesít, javasoljuk a durva kristályos változatát, amelynek szinte semmilyen szaga sincs. A kockacukor nem igazán megfelelő erre a célra. Kalcium-szacharátot tartalmaz, amely kissé módosítja az ízét. És van még valami, amit tudniuk kell- a 17. századi jezsuita jelentésekben arról olvashatunk, hogy a teát szokás volt egy kis cukorral fogyasztani.

Hogy hol? Talán nem a válasz nem lesz meglepő, igen Kínában!

Kandizált cukor

A kandizált speciálisan előállított cukor egyre népszerűbb a tea, és a kávé finom édesítéséhez.  Ez nem egy forradalmi újdonság – a kandis cukor (szacharóz), nagy, legalább 5 mm-es kristályokkal. A cukoroldat hűtésével, és lassú kristályosításával állítják elő. Az íze kevésbé édes, lassabban oldódik fel, és szinte nem rendelkezik semmiféle sajátos illattal.

Barna cukor

A fehércukorral ellentétben, egészségbarát melaszt tartalmaz. Leginkább néhány aminosav, és kiválasztott ásványi anyag is jelen van a cukorban. Szinte mindig finomítatlan répacukorról beszélünk. Durva szemű cukor formájában, vagy kandizált cukor formájában állítják elő. Karamellel ízesíthető.

Méz

A valódi méh méz fruktózból, glükózból, szacharózból, vitaminokból, ásványi anyagokból és antioxidánsokból áll. Az egészséges életmód szerelmesei nem ismernek jobb édesítőszert. Bár a fogyasztókat zavarhatja az erős aromája, amely átfedheti az ital eredeti ízét. Másrészt - a természetes mézteák (például Ceylon High Grow, Assam Hatimara, Assam Itakhooli, Kenia Milima Golden Tipped) ízét, és illatát magasan kiemelik.

Fruktóz

Az úgynevezett gyümölcsös (szőlő) cukor gyorsabban látja el a testet energiával, mint más szénhidrátok. Kicsit édesebb, tehát csak kisebb mennyiségre van belőle szükség. A teában kiváló íz-egyenlítőként működik.

Szirupok

A szirupok általában koncentrált oldatok, amelyek hatóanyagokat tartalmaznak. A tartósítószerek nélküli szirupok a legmegfelelőbbek a tea ízesítéséhez (és nem csak a teák ízesítéséhez alkalmasak). Vitaminokat, antioxidánsokat, és ásványi anyagokat tartalmaznak, növelve az ital értékét. Másrészt jelentősen megváltoztatja az ízét, és az illatát. A következő szirupok közül választhat.

Mesterséges édesítőszerek

A legtöbb, minőségi tea fogyasztója nem javasolja a mesterséges édesítőszereket a tea ízesítéséhez. A mesterséges édesítőszerek kémiai nyomot hagynak maguk után a szájban, egyes tanulmányok szerint nem biztonságosak az egészségünk szempontjából.

Citrom

A citrom és a tea kombinációja talán a leggyakrabban használt kombináció. A megfázás esetén talán jó választás, de a citrom nagyon savanyú ízű, így a legtöbb szálas teához nem feltétlenül alkalmas. Nagyon illik a kicsit illatos fekete teákhoz. Csak egy apróra vágott citromszeletre, vagy a friss héjára van szüksége. Így fogyasztják a teát például Srí Lankában.

Gyümölcsök

Ugyanaz vonatkozik a gyümölcsökre, mint a citromra. Ha frissítő jeges teát készítünk, akkor a gyümölcs jó választás. Arra viszont számítanunk kell, hogy „átverhetik” az ital eredeti ízét. Ez mind a friss, mind a konzerv gyümölcsre is vonatkozik. Csakis természetes aromájú, mesterséges színezékek, és tartósítószerek nélküli termékeket alkalmazzon. A gyümölcsszirupok szintén megtalálhatók a kínálatunkban, amelyek rendkívül finomak!

Tej

A tej egy nagy fejezet a tea ízesítésében. A leggyakrabban Angliában találkozhatunk a használatával, és még az indiai masala tea is a tejre épül. Tej, és tejszín hozzáadása az erős, és kifejező teákhoz a legmegfelelőbbek. Általában fekete teákhoz használják az úgynevezett Breakfast Tea elkészítéséhez. Erre a célra például a fekete tea a legjobb. A legnépszerűbb angol klasszikus a Five o clock tea, és az Earl Grey tea bergamottolajjal ízesítve.

Só, ásványi anyagok, glutamát

Jól bevált, bár kevésbé használt, a tea "sózása". 100 mg / liter italmennyiségben a só kiegyenlítheti és kiemeli az ízét. Hasonlóképpen, a kalcium-klorid vagy megfelelően kemény ásványvíz használata javíthatja a tea aromáját, és elősegítheti a kerek és finom aromákat. A glutamát természetesen kis mennyiségben jelen van a teában. Ez egy ún. ötödik umami nevű ízt ad neki. Ezt utólag is hozzáadhatják a teájához, de csak nagyon kis mennyiségben (50 mg / l-ig).

Bármikor kijelentkezhet. A hírlevelet 14 naponta küldjük.
Bejelentkezés a kedvezményekhez,hírek és érdekességekhez egyetért a személyes adatok feldolgozásával.

  Ingyenes szállítás 9900 Ft-tól | Kedvezmény a ManuTippjeibe való feliratkozással»