MASALA CHAI - fekete tea
Az indiai teát főleg a tavasz beköszöntével vagy a hosszú téli esték során fogja a legjobban értékelni. A speciális összetevői képesek beindítani a vérkeringést, felmelegíteni az egész testet, fokozni az immunrendszert, elűzni a baktériumokat és vírusokat. Illatos fűszerekkel van telerakva, ennek köszönhetően egyedi illattal és eredeti ízzel rendelkezik. Az eredeti Masala Chai-t az ajurvéd recept szerint tejjel, mézzel vagy nádcukorral is ízesítheti.
Összetétel
Fekete tea 56%, Citromfű 10%, Kardamom 10%, Cassie 9%, Gyömbér, Szegfűszeg, Csillagánizs, Rózsaszín egészbors, Fahéj, SzerecsendióInfúzió és tea íz
Tipikus sötét narancssárga infúzió, erős íz és gazdag aroma. Ez a Masala Chai. Alapja a minőségi Assam fekete tea, melyet hatféle fűszerrel és citromfűvel egészítettek ki. Nagyon érdekes és kitűnő egészségügyi hatással rendelkezik. Megtalálja az ánizs, csípős gyömbér, édes fahéj és frissítő citrusféléket.
A tea eredete
Az indiai fekete tea a kínai tea cserjéből készült, Assamica fajtából. A Brahmaputra folyó völgyében nőnek, ahol az éghajlat elég meleg és nedves. A levelek meglehetősen nagyok a többi teafajtához képest, sötétzöld színűek és kellemesen édesek.Szüretelik márciustól a feldolgozásra, a legnagyobb figyelmet fordítják. Nem fermentálják őket, csak a természetes kémiai enzim oxidációs folyamathoz jutnak el. Ez kiemeli színüket és ízüket. Az erjesztés magas hőmérsékleten megáll, ezért a következő lépés a tealevelek forró levegővel való szárítása.Ezt követi a válogatás, mintavétel tesztelése és csomagolás.
A Masala Chai-ban található fűszereket az EU-n belüli hitelesített partnereinktől vásároltuk meg. Hasonlóképpen, a citromfű ökológiai gazdálkodásból származik, és nem tartalmaz nehézfémeket vagy egyéb káros anyagokat.
Tea csomagolásának bemutatása
A teák kiváló minőségű alumínium tasakba vannak csomagolva, felnyitás utáni visszazárható. Minőségi csomagolás, amely megőrzi a tea jellegét. A tea mindig hermetikusan le van zárva a csomagolásban, hogy ellenálljon a nedvességnek, a fénynek és az idegen szagoknak. E három dologra a tea rendkívül érzékeny, és nagy hatással van az ital végső minőségére.
Tea elkészítése
100 °C | 3-5 perc | 1 teáskanál 1,5-2 dl vízhez |
Használati útmutató
- Öntse le a fekete teát 100 °C vízzel 1 teáskanál 1,5-2 dl arányában.
- Teáskannába való készítéskor adjon 1 teáskanállal többet hozzá.
- Áztatási idő 3-5 perc (fedett csészében), utána szűrje le.
Tanácsra van szüksége?
11. 14.
2. 14.
1. 17.
3. 14.
2. 8.
2. 18.