06 30 842 5200 (H-P 7-17 óra)
0 Db
0 Ft
Üres a kosár. Javítsuk ki!
Ne fizessen postaköltséget! Rendeljen még 9 900 Ft és ingyenesen megkapja.
 
9 900 Ft

Tanácsra van szüksége?

Vegye fel a kapcsolatot Anitával!
06 30 842 5200
anita@manutea.hu

Miért a mi termékünket?

  • Ingyenes kiszállítás 9900 Ft felett
  • Elégedett ügyfelek
  • Kiszállítás általában 48 órán belülBIO

 

 

 Tisztító teák: Támogatják az egészséget, nyugtatják az elmét

2020. 04. 02. 3 perc olvasás
Nem kell Önöket arról emlékeztetni, hogy a gyógynövények nagy erővel bírnak. Az erről szóló bizonyítékok megtalálhatók a régi herbáriumokban, és a modern fitoterápia következtetéseiben. A gyógynövények egyik olyan képessége, amely miatt ma még mindig nem fordultunk el a varázsuktól, az úgynevezett detoxikáló képességük.

Nem kimondottan a „belek kitisztítására“ szolgálnak, hanem arra, hogy gyengéden támogassák az összes szerv megfelelő működését. Így elősegítve a test természetes méregtelenítő képességét.

Mire képes a testünk saját maga

3 elveket méregtelenítés

A testtisztítás ismerete az Ayurvéda gyógymódra alapszik, az ősi orvos Hippokratész, az alkimisták, az asztrológusok, és az orvosok, Paracelsus (a modern orvoslás alapítója) is ezen ismeretek alapján dolgoztak. A tudósok, és gyógyítók évezredes tapasztalatai alapján három méregtelenítési alapelvet határoztak meg. Az első lépés a méreganyagok eltávolítása a testből, és a további felvételük megakadályozása. A második gyógynövényes kezelések alkalmazását javasolja mind belső, mind külső használatra. A harmadik elv a test stimulálásáról szól, mégpedig, hogy a káros anyagokat a test automatikusan eltávolítsa magából. Tehát az egészséges életmód mantrája így szól: Tiszteljük, és támogassuk a testünk természetes folyamatait, és dolgozzunk velük.

A gyógynövények, és a népi orvoslás területén talán nincs ellentmondásosabb téma, mint az egész test detoxikációja. Az újságok lapjai egész évben teli vannak garantált tippek arról, hogy hogyan szabaduljunk meg pár kiló súlyfeleslegtől, hogy hogyan javítsunk a bőrünk minőségén, és hogy hogyan szabadítsuk meg a belső szerveinket a méreganyagoktól. Miközben a méregtelenítésnek nem kellene másról szólnia, mint a "mérgező anyagok eltávolításáról, vagy az ártalmatlanításának a folyamatáról", ahogy azt a Wikipedia állítja: " "Élettanilag automatikusnak kellene lennie... a célja, a vegyi anyagok eltávolítása".

Ezt a Harvard Medical School következtetései is megerősítik: "Hajlamosak vagyunk elfelejteni, hogy testünket saját méregtelenítő rendszerrel van ellátva, amely magában foglalja a bőrt, a légzőrendszert, az immunrendszert, a beleket, a májat és a veséket." Összefoglalva - az egészséges embernek az öntisztító rendszerének a fenntartására kell összpontosítania. Mégpedig egészséges táplálkozással, megfelelő folyadékbevitellel, rendszeres testmozgással, elegendő alvással, és az ajánlott orvosi vizsgálatokkal.

Beszéljünk tehát a méregtelenítésről, és ne csak a testünkben zajló saját gyógyulási folyamatainkra támaszkodjunk, hanem a gyógynövények erejére is, amelyek elindítják, és ösztönzik őket. Nem véletlen, hogy a tél végén az emberek már évezredek óta úgynevezett böjtöt iktatnak be a mindennapjaikba. Az évszakok váltakozása, valamint a megnövekedett fizikai, vagy mentális stresszre való felkészülés (értjük ez alatt például a közelgő munkaterhelést, a várható terhességet, a sportszezon csúcsát) az étrend szabályozását, kiegyensúlyozott vízbevitelt, az alváshigiéniát, és még sok más lépést igényel. Hangolódjon rá az új életritmusára.

Hogyan segítenek a gyógynövények

A már bevált teák közé tartozik a csalán, a zöld tea, a menta, a rooibos, vagy a bogáncs tea. Mindegyikük valami speciálisra képes. A csalánra urológiai problémák, ízületi gyulladás, vérszegénység, menopauza, és fertőzések esetében támaszkodhat. A zöld tea támogatja az agyat, elpusztítja a szájüregben lévő baktériumokat, kiegyensúlyozza a vércukorszintet. A menta szabályozza az emésztést, segít a légzési problémák kezelését, növeli az immunitást... És így folytathatnánk több tíz soron keresztül.

A gyógynövény keverékek kiegyensúlyozott ízeket, és íz kombinációkat nyújtanak. Néhányat közülük úgy kevertünk össze, hogy azok kombinációja azokat a szerveket támogassák, és serkentsék, amelyek a szervezet méregtelenítését biztosítják. Elsősorban a májat, a veséket, a lépet, és a beleket. Épp ezek a szervek szűrik át vért, és megszabadítják azt az idegen anyagoktól, és kivezetik őket a testből. Tehát tisztítanak, ha úgy tetszik, méregtelenítenek.

Figyelemre méltó a MEGFELELŐ IDŐ A MÉREGTELENÍTÉSRE elnevezésű teánk koffein mentes BIO Sencha-val. A második, a vásárlóink körében népszerű méregtelenítő teánk a MÉREGTELENÍTŐ TERMÉSZETES GYÓGYNÖVÉNY KEVERÉK, amely a zöld tea, a zöld rooibos, a Yerba Mate, és a citromfű kombinációja. A citromos íze, és a Mate élénkítő hatása minden alkalommal jó választásnak bizonyul. Harmadjára pedig a finom szilva ízű YERBA MATE DETOX teánkat ajánljuk a figyelmükbe. A citromfű, a bogáncs, és a Mate garantáltan talpra állítják.

Amikor kudarcot vall az elme

Végül talán csak azon esetek rövid ismertetése, amelyekben a józanész felülbírálja a gyors haszonszerzés kilátásait. A méregtelenítés sokféle módja veszélyesnek tekinthető (agresszív diéták, bélzuhanyok, nátrium-szulfát beiktatása az étrendbe), néhány közülük elhanyagolható hatékonysággal bírnak (csodatabletták, lábkrémek). Néhány híresség, például Gwyneth Paltrow, és Oprah Winfrey számára a méregtelenítés nagy üzletté vált. A „méreganyagok” szóval szinte elátkozzák magukat. Enzard Ernst, az angliai Exeteri Egyetem emeritus professzora a The Guardian-ban elmondta, hogy az ilyen méregtelenítés "...a kulcs ahhoz, amit mindannyian szeretnénk - egyszerű eszköz, amely megszabadít minket bűneinktől".

Azonban bárki, aki az orra hegyén túl lát, rájön, hogy gyorsan, és garantáltan csak kevés dolog működik az életben. Jobban fog járni, ha a divattrendek helyett a jól bevált és bizonyítottan működő természethez nyúl. A gyógyteák nem tartalmaznak színezékeket, töltőanyagokat vagy más anyagokat, amelyek növelik vonzerejét. Pontosan azért nagyszerűek. Röviden olyanok, ahogy a természet megteremtette őket.

Forrás:

https://www.theguardian.com/lifeandstyle/2014/dec/05/detox-myth-health-diet-science-ignorance

https://www.health.harvard.edu/staying-healthy/the-dubious-practice-of-detox

Bármikor kijelentkezhet. A hírlevelet 14 naponta küldjük.
Bejelentkezés a kedvezményekhez,hírek és érdekességekhez egyetért a személyes adatok feldolgozásával.

  Ingyenes szállítás 9900 Ft-tól | Kedvezmény a ManuTippjeibe való feliratkozással»