06 30 842 5200 (H-P 7-17 óra)
0 Db
0 Ft
Üres a kosár. Javítsuk ki!
Ne fizessen postaköltséget! Rendeljen még 9 900 Ft és ingyenesen megkapja.
 
9 900 Ft

EGYIPTOMI MENTA

Kód: 845

Már az öreg Görögország óta a mitológia, fitoterápia és a kozmetika része. Élénkít, az emésztést megkönnyíti és ellazítja az izmokat, ezek a bizonyított egészségre való hatásai. Lehetséges, hogy jövendőmondó álmokat idézn elő és szerelmet hív elő. A megbizonyosodást meghagyjuk Önnek.

Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
2 843 Ft /250 g 1 137 Ft /100 g
Szállítjuk péntekig, 2023. 10. 06.
Ne fizessen postaköltséget! Rendeljen még 9 900 Ft és ingyenesen megkapja.
 
9 900 Ft
Származási hely
Származási hely:
Egyiptom
Íz
Íz:
Mentol

Összetétel

Máta egyptská 100%

A tea főzete és íze

A mentára jellemző a borsmenta jelenléte, mentolos, fanyar, keserű íz nélküli. A keserű íze csak akkor fordul elő, ha ételekhez adagolják és felmelegítik. Az egyiptomi menta esetében finom almás tónusokat is észlelhet az ízében. A főzete halvány, sárgászöld színű és nagyon kellemes, frissítő illatú.

A tea eredete

A Mentha rotundifolia az egyiptomi menta név alatt rejtőzködik. És hogy még egy kicsit jobban megkeverjük Önöket, az egyiptomi mentát - almás mentának is nevezik.

A mentának körülbelül 15 faját ismerjük, és nem könnyű kiigazodni köztük. Számunkra elég lesz, ha megismerjük annak a tulajdonságait, amelyet ténylegesen Egyiptomból importálunk. Úgy vélik a mentát épp itt fedezték fel, és a helyi embereknek köszönhető, hogy az egyik legnépszerűbb fűszernek, és gyógyszernek számít napjainkban is. A mentát a biblia Újszövetsége is említi, Karnak sírjában találtak rá a növényre, és bizonyított, hogy az ősi Indiában, Kínában és Japánban is használták. A mentához fűződik Ovidius műve is, melyben Menthé nymfát a féltékeny Persefona gyógynövénnyé változtatta. Az oka nyilvánvaló volt - féltékeny volt a szerelmére Hádészra, az alvilág istenére.

Menta gallyaiból asztaldíszeket készítettek, a menyasszonyok és vőlegények hajába fonták az esküvőjük napján, illetve a házak szarufájáról lógatták le, hogy a házba bevonzza a szeretetet. A mentából készült főzetet rituálék alkalmával fogyasztották, hogy tisztábban gondolkozzanak a jelenlévők, a misék alatt a templom padlójára hintették, de az éléskamrákból az egereket is mentával űzték ki.

A menta egy évelő növény, amely 80 centiméter magasságig is megnőhet. Puha, nagy, sötétzöld levelei vannak, melyeket szőröcskék borítanak. A szára négyszögletes. Botanikailag a menta az ajakosvirágúak rendjébe tartozik. A természetben magvakkal is szaporodhat. A nedves, de napos élőhelyet kedveli. Vagy csak a növény leveleit, vagy az egész növényt a szárával együtt takarítják be. A legmegfelelőbb időszak a betakarításához a déli órákban van, júniustól szeptemberig, mivel ilyenkor tartalmazza a legtöbb illóolajat. Ha az időjárás is megengedi a nyár folyamán kétszer is betakaríthatják a mentát. A szárítás hőmérséklete nem haladhatja meg a 35 ° C-ot. A szárított mentát levegő, és a nedvesség hozzáférése nélkül kell tárolni, hogy az aromája ne változzon meg.

Mentát a népi gyógyászatban, kozmetikai iparban, dohány és élelmiszeriparban is alkalmazzák.

Hatásai - teák

Egyiptomi borsmenta
Hatásai - Egyiptomi menta

Gyógynövények csomagolásának bemutatása

Kiváló minőségű alumínium csomagolás, amely lehetővé teszi a visszazárást nyitás után. Minőségi csomagolás, amely megőrzi a gyógynövények jellegét. A gyógynövények mindig hermetikusan lezártak a csomagolásban, hogy ellenálljanak a nedvességnek, a fénynek és az idegen szagoknak. Erre a három dologra rendkívül érzékenyek a gyógynövények, és nagy hatással van a gyógynövény és az infúzió végső minőségére.

Tea elkészítése

Hőmérséklet 100 °C Elkészítési idő 8-10 perc Mennyiség 1 teáskanál 1,5-2 dl vízhez

Használati útmutató

  1. Öntse le a borsmentát (100 °C) forró vízzel 2 teáskanál 1,5 dl arányában.
  2. Teáskannába való készítéskor adjon 2 teáskanállal többet hozzá.
  3. Áztatási idő 8-10 perc (fedett csészében), utána szűrje le.
Íz és tónus:
Intenzitás
Tein mennyisége
Minőség
Többszöri leöntés

Tanácsra van szüksége?

Vegye fel a kapcsolatot Anitával!
06 30 842 5200
anita@manutea.hu
Segítsen másoknak is a választásban:

A termékhez tartozó legnépszerűbb tartozékok

Ötletet szeretne? Mások vásároltak még:


NANA MENTA (Mentha spicata)
Cége van? Ne hagyja figyelmen kívül vállalati feltételek.

NANA MENTA (Mentha spicata)

Habár vad, de képes megnyugtatni. Marokkóinak is hívják, de Ázsiában, Amerikában, Ausztráliában és Új-Zélandon nő. Ismerkedjen meg a vad mentával, ami kíséri az emberiséget. A rómaiak a főzetét inhalálták migrének gyógyítására és a tanoncok koszorúkba fonták őket, amelyeket a fejükön viseltek. Állítólag új gondolatokat sugalltak. Valószínűleg működött is.  Több az áru részleteiben
Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
5 585 Ft /250 g 2 234 Ft /100 g
Szállítjuk péntekig, 2023. 10. 06.

KAMILLA VIRÁG (Matricaria chamomilla)
Cége van? Ne hagyja figyelmen kívül vállalati feltételek.

KAMILLA VIRÁG (Matricaria chamomilla)

Szerény gyógynövény, amelyet bárhol romok között is megtalál, nagy erőt rejteget magában. Ismerik a nagyanyáink, füvesasszonyok, de a gyógyszeripar is. A kamilla illatos virágait több száz éve használják teakészítéshez, borogatásként, öblögetéshez vagy kenőcsökbe. A kamilla illatát elsősorban a kisgyermekek anyukái képzelik el. De mindenki ismeri, aki már volt megfázva vagy emésztési rendellenességgel küzdött. Több az áru részleteiben
Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
5 736 Ft /250 g 2 294 Ft /100 g
Szállítjuk péntekig, 2023. 10. 06.

BORSMENTA (Mentha piperita)
Cége van? Ne hagyja figyelmen kívül vállalati feltételek.

BORSMENTA (Mentha piperita)

Ötven százalék mentol, tíz százalék menthon, kis részben tanninok, flavonoidok stb. A borsmenta az aromás anyagokra nem fukar. Ennek köszönhetően képes továbbítani a láthatatlan dolgokat. Megszabadítja a testet a felfújódástól, eltünteti a gyomor fájdalmakat, megnyugtatja a belső szerveket és hűsít. Felhasználhatja ételekbe, ihatja a főzetét vagy meg is fürödhet benne. Mindet ajánljuk! Több az áru részleteiben
Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
A megfigyelő elküldésével egyetért a személyes adatok feldolgozásával.
Bármikor kijelentkezhet. A hírlevelet 14 naponta küldjük.
Bejelentkezés a kedvezményekhez,hírek és érdekességekhez egyetért a személyes adatok feldolgozásával.

  Ingyenes szállítás 9900 Ft-tól | Kedvezmény a ManuTippjeibe való feliratkozásra »