06 30 842 5200 (H-P 7-17 óra)
0 Db
0 Ft
Üres a kosár. Javítsuk ki!
Ne fizessen postaköltséget! Rendeljen még 9 900 Ft és ingyenesen megkapja.
 
9 900 Ft

EGYIPTOMI MENTA

Kód: 845

Már az öreg Görögország óta a mitológia, fitoterápia és a kozmetika része. Élénkít, az emésztést megkönnyíti és ellazítja az izmokat, ezek a bizonyított egészségre való hatásai. Lehetséges, hogy jövendőmondó álmokat idézn elő és szerelmet hív elő. A megbizonyosodást meghagyjuk Önnek.

Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
2 843 Ft /250 g 1 137 Ft /100 g
Szállítjuk szerdáig, 2024. 04. 24.
Ne fizessen postaköltséget! Rendeljen még 9 900 Ft és ingyenesen megkapja.
 
9 900 Ft
Származási hely
Származási hely:
Egyiptom
Íz
Íz:
Mentol

Összetétel

Máta egyptská 100%

A tea főzete és íze

A mentára jellemző a borsmenta jelenléte, mentolos, fanyar, keserű íz nélküli. A keserű íze csak akkor fordul elő, ha ételekhez adagolják és felmelegítik. Az egyiptomi menta esetében finom almás tónusokat is észlelhet az ízében. A főzete halvány, sárgászöld színű és nagyon kellemes, frissítő illatú.

A tea eredete

A Mentha rotundifolia az egyiptomi menta név alatt rejtőzködik. És hogy még egy kicsit jobban megkeverjük Önöket, az egyiptomi mentát - almás mentának is nevezik.

A mentának körülbelül 15 faját ismerjük, és nem könnyű kiigazodni köztük. Számunkra elég lesz, ha megismerjük annak a tulajdonságait, amelyet ténylegesen Egyiptomból importálunk. Úgy vélik a mentát épp itt fedezték fel, és a helyi embereknek köszönhető, hogy az egyik legnépszerűbb fűszernek, és gyógyszernek számít napjainkban is. A mentát a biblia Újszövetsége is említi, Karnak sírjában találtak rá a növényre, és bizonyított, hogy az ősi Indiában, Kínában és Japánban is használták. A mentához fűződik Ovidius műve is, melyben Menthé nymfát a féltékeny Persefona gyógynövénnyé változtatta. Az oka nyilvánvaló volt - féltékeny volt a szerelmére Hádészra, az alvilág istenére.

Menta gallyaiból asztaldíszeket készítettek, a menyasszonyok és vőlegények hajába fonták az esküvőjük napján, illetve a házak szarufájáról lógatták le, hogy a házba bevonzza a szeretetet. A mentából készült főzetet rituálék alkalmával fogyasztották, hogy tisztábban gondolkozzanak a jelenlévők, a misék alatt a templom padlójára hintették, de az éléskamrákból az egereket is mentával űzték ki.

A menta egy évelő növény, amely 80 centiméter magasságig is megnőhet. Puha, nagy, sötétzöld levelei vannak, melyeket szőröcskék borítanak. A szára négyszögletes. Botanikailag a menta az ajakosvirágúak rendjébe tartozik. A természetben magvakkal is szaporodhat. A nedves, de napos élőhelyet kedveli. Vagy csak a növény leveleit, vagy az egész növényt a szárával együtt takarítják be. A legmegfelelőbb időszak a betakarításához a déli órákban van, júniustól szeptemberig, mivel ilyenkor tartalmazza a legtöbb illóolajat. Ha az időjárás is megengedi a nyár folyamán kétszer is betakaríthatják a mentát. A szárítás hőmérséklete nem haladhatja meg a 35 ° C-ot. A szárított mentát levegő, és a nedvesség hozzáférése nélkül kell tárolni, hogy az aromája ne változzon meg.

Mentát a népi gyógyászatban, kozmetikai iparban, dohány és élelmiszeriparban is alkalmazzák.

Hatásai - teák

Egyiptomi borsmenta
Hatásai - Egyiptomi menta

Gyógynövények csomagolásának bemutatása

Kiváló minőségű alumínium csomagolás, amely lehetővé teszi a visszazárást nyitás után. Minőségi csomagolás, amely megőrzi a gyógynövények jellegét. A gyógynövények mindig hermetikusan lezártak a csomagolásban, hogy ellenálljanak a nedvességnek, a fénynek és az idegen szagoknak. Erre a három dologra rendkívül érzékenyek a gyógynövények, és nagy hatással van a gyógynövény és az infúzió végső minőségére.

Tea elkészítése

Hőmérséklet 100 °C Elkészítési idő 8-10 perc Mennyiség 1 teáskanál 1,5-2 dl vízhez

Használati útmutató

  1. Öntse le a borsmentát (100 °C) forró vízzel 2 teáskanál 1,5 dl arányában.
  2. Teáskannába való készítéskor adjon 2 teáskanállal többet hozzá.
  3. Áztatási idő 8-10 perc (fedett csészében), utána szűrje le.
Íz és tónus:
Intenzitás
Tein mennyisége
Minőség
Többszöri leöntés

Tanácsra van szüksége?

Vegye fel a kapcsolatot Anitával!
06 30 842 5200
anita@manutea.hu
Segítsen másoknak is a választásban:

A termékhez tartozó legnépszerűbb tartozékok

Ötletet szeretne? Mások vásároltak még:


15% KEDVEZMÉNY
ROOIBOS
Cége van? Legyen a partnerünk! partnerségi feltételek.

ROOIBOS

Hírek a vad Rooibos mesés ízéről és a lenyűgöző egészségügyi hatásairól az egész világban terjednek. A dél afrikai Cederbergből vándorolt Amerikába, Ázsiába valamint Európába. A kevésbé feltűnő növény kis területen ad italt, ami nem igazi tea, de a népszerűségéhez kilométeres lépésekkel közeledik. Kóstolja meg - megnyerő és szerény varázsának nem fog tudni ellenállni! Több az áru részleteiben
Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
4 092 Ft /250 g 3 478 Ft /250 g 1 391 Ft /100 g
A friss teát kiszállítjuk szerdáig, 2024. 04. 24.

HIBISZKUSZ VIRÁG - karkade
Cége van? Legyen a partnerünk! partnerségi feltételek.

HIBISZKUSZ VIRÁG - karkade

Gyönyörű, nagy és piros a hibiszkusz virága, mint ahogy azt már ismeri. De tudta, hogy Ázsiában, Afrikában, Tájföldön és Kelet-Amerikában nagyon kedvelt gyógynövény frissítő italok készítéséhez? Lekvárok, gyümölcslevek készülnek belőle és ételek fűszerezésére is használják... Ugyanis a hibiszkusz virága kellemesen savanyú ízű és ráadásul sok pozitív hatása van az egészségre. Több az áru részleteiben
Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
3 980 Ft /250 g 1 592 Ft /100 g
Szállítjuk szerdáig, 2024. 04. 24.

MÉHFŰ SZÁR (Melissa officinalis) - gyógynövény
Cége van? Legyen a partnerünk! partnerségi feltételek.

MÉHFŰ SZÁR (Melissa officinalis) - gyógynövény

Ismeri. Lehet, mint orvosi citromfű, méhfű, mézfű, vagy mint macskaméz. De általában citromfűnek hívjuk és az illatos darabkáit hideg és meleg italokba keverjük. Ugyanis nagy erő van benne elrejtve, amelyet minden füvesasszony nagyon tisztel. A minőségi szárított citromfű elsősorban nagyon ízletes, másodsorban frissíti a testet és a lelket is. Harmadsorban - ihatja reggeltől estélig, hétfőtől vasárnapig. Akár csecsemő, szenior vagy várandós anyukaként is. Több az áru részleteiben
Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
3 595 Ft /250 g 1 438 Ft /100 g
Szállítjuk szerdáig, 2024. 04. 24.
Bármikor kijelentkezhet. A hírlevelet 14 naponta küldjük.
Bejelentkezés a kedvezményekhez,hírek és érdekességekhez egyetért a személyes adatok feldolgozásával.

  Ingyenes szállítás 9900 Ft-tól | Kedvezmény a ManuTippjeibe való feliratkozással»