06 30 842 5200 (H-P 7-17 óra)
0 Db
0 Ft
Üres a kosár. Javítsuk ki!
Ne fizessen postaköltséget! Rendeljen még 9 900 Ft és ingyenesen megkapja.
 
9 900 Ft

EGYIPTOMI MENTA

Kód: 845

Már az öreg Görögország óta a mitológia, fitoterápia és a kozmetika része. Élénkít, az emésztést megkönnyíti és ellazítja az izmokat, ezek a bizonyított egészségre való hatásai. Lehetséges, hogy jövendőmondó álmokat idézn elő és szerelmet hív elő. A megbizonyosodást meghagyjuk Önnek.

Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
2 826 Ft /250 g 1 130 Ft /100 g
Szállítjuk szerdáig, 2022. 12. 14.
Ne fizessen postaköltséget! Rendeljen még 9 900 Ft és ingyenesen megkapja.
 
9 900 Ft
Származási hely
Származási hely:
Egyiptom
Íz
Íz:
Mentol

Összetétel

Máta egyptská 100%

A tea főzete és íze

A mentára jellemző a borsmenta jelenléte, mentolos, fanyar, keserű íz nélküli. A keserű íze csak akkor fordul elő, ha ételekhez adagolják és felmelegítik. Az egyiptomi menta esetében finom almás tónusokat is észlelhet az ízében. A főzete halvány, sárgászöld színű és nagyon kellemes, frissítő illatú.

A tea eredete

A Mentha rotundifolia az egyiptomi menta név alatt rejtőzködik. És hogy még egy kicsit jobban megkeverjük Önöket, az egyiptomi mentát - almás mentának is nevezik.

A mentának körülbelül 15 faját ismerjük, és nem könnyű kiigazodni köztük. Számunkra elég lesz, ha megismerjük annak a tulajdonságait, amelyet ténylegesen Egyiptomból importálunk. Úgy vélik a mentát épp itt fedezték fel, és a helyi embereknek köszönhető, hogy az egyik legnépszerűbb fűszernek, és gyógyszernek számít napjainkban is. A mentát a biblia Újszövetsége is említi, Karnak sírjában találtak rá a növényre, és bizonyított, hogy az ősi Indiában, Kínában és Japánban is használták. A mentához fűződik Ovidius műve is, melyben Menthé nymfát a féltékeny Persefona gyógynövénnyé változtatta. Az oka nyilvánvaló volt - féltékeny volt a szerelmére Hádészra, az alvilág istenére.

Menta gallyaiból asztaldíszeket készítettek, a menyasszonyok és vőlegények hajába fonták az esküvőjük napján, illetve a házak szarufájáról lógatták le, hogy a házba bevonzza a szeretetet. A mentából készült főzetet rituálék alkalmával fogyasztották, hogy tisztábban gondolkozzanak a jelenlévők, a misék alatt a templom padlójára hintették, de az éléskamrákból az egereket is mentával űzték ki.

A menta egy évelő növény, amely 80 centiméter magasságig is megnőhet. Puha, nagy, sötétzöld levelei vannak, melyeket szőröcskék borítanak. A szára négyszögletes. Botanikailag a menta az ajakosvirágúak rendjébe tartozik. A természetben magvakkal is szaporodhat. A nedves, de napos élőhelyet kedveli. Vagy csak a növény leveleit, vagy az egész növényt a szárával együtt takarítják be. A legmegfelelőbb időszak a betakarításához a déli órákban van, júniustól szeptemberig, mivel ilyenkor tartalmazza a legtöbb illóolajat. Ha az időjárás is megengedi a nyár folyamán kétszer is betakaríthatják a mentát. A szárítás hőmérséklete nem haladhatja meg a 35 ° C-ot. A szárított mentát levegő, és a nedvesség hozzáférése nélkül kell tárolni, hogy az aromája ne változzon meg.

Mentát a népi gyógyászatban, kozmetikai iparban, dohány és élelmiszeriparban is alkalmazzák.

Hatásai - teák

Egyiptomi borsmenta
Hatásai - Egyiptomi menta

Gyógynövények csomagolásának bemutatása

Kiváló minőségű alumínium csomagolás, amely lehetővé teszi a visszazárást nyitás után. Minőségi csomagolás, amely megőrzi a gyógynövények jellegét. A gyógynövények mindig hermetikusan lezártak a csomagolásban, hogy ellenálljanak a nedvességnek, a fénynek és az idegen szagoknak. Erre a három dologra rendkívül érzékenyek a gyógynövények, és nagy hatással van a gyógynövény és az infúzió végső minőségére.

Tea elkészítése

Hőmérséklet 100 °C Elkészítési idő 8-10 perc Mennyiség 1 teáskanál 1,5-2 dl vízhez

Használati útmutató

  1. Öntse le a borsmentát (100 °C) forró vízzel 2 teáskanál 1,5 dl arányában.
  2. Teáskannába való készítéskor adjon 2 teáskanállal többet hozzá.
  3. Áztatási idő 8-10 perc (fedett csészében), utána szűrje le.
Íz és tónus:
Intenzitás
Tein mennyisége
Minőség
Többszöri leöntés

Tanácsra van szüksége?

Vegye fel a kapcsolatot Anitával!
06 30 842 5200
anita@manutea.hu
Segítsen másoknak is a választásban:

Ötletet szeretne? Mások vásároltak még:


NANA MENTA (Mentha spicata)
Cége van? Ne hagyja figyelmen kívül vállalati feltételek.

NANA MENTA (Mentha spicata)

Habár vad, de képes megnyugtatni. Marokkóinak is hívják, de Ázsiában, Amerikában, Ausztráliában és Új-Zélandon nő. Ismerkedjen meg a vad mentával, ami kíséri az emberiséget. A rómaiak a főzetét inhalálták migrének gyógyítására és a tanoncok koszorúkba fonták őket, amelyeket a fejükön viseltek. Állítólag új gondolatokat sugalltak. Valószínűleg működött is.  Több az áru részleteiben
Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
5 552 Ft /250 g 2 221 Ft /100 g
Szállítjuk szerdáig, 2022. 12. 14.

ZSÁLYA LEVELEK (Salvia officinalis) - gyógynövény
Cége van? Ne hagyja figyelmen kívül vállalati feltételek.

ZSÁLYA LEVELEK (Salvia officinalis) - gyógynövény

A neve latin eredetű, de a képességét a természet adta. Salvare gyógyítást jelent és a zsálya ezt nagyon tudja. Már a középkortól alkalmazták has fájdalmaknál, bél panaszoknál, légúti megbetegedéseknél, alvási zavaroknál, stressz során és nagymértékű izzadásnál. A segítségét időről időre mindenki elfogadja. Mikor volt utoljára nagyon erős náthája, vagy túlette magát jó vacsorával? Több az áru részleteiben
Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
2 776 Ft /250 g 1 110 Ft /100 g
Szállítjuk szerdáig, 2022. 12. 14.

BORSMENTA (Mentha piperita)
Cége van? Ne hagyja figyelmen kívül vállalati feltételek.

BORSMENTA (Mentha piperita)

Ötven százalék mentol, tíz százalék menthon, kis részben tanninok, flavonoidok stb. A borsmenta az aromás anyagokra nem fukar. Ennek köszönhetően képes továbbítani a láthatatlan dolgokat. Megszabadítja a testet a felfújódástól, eltünteti a gyomor fájdalmakat, megnyugtatja a belső szerveket és hűsít. Felhasználhatja ételekbe, ihatja a főzetét vagy meg is fürödhet benne. Mindet ajánljuk! Több az áru részleteiben
Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
3 545 Ft /250 g 1 418 Ft /100 g
Szállítjuk szerdáig, 2022. 12. 14.

Megtekintette


MILK OOLONG
Cége van? Ne hagyja figyelmen kívül vállalati feltételek.

MILK OOLONG

Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
10 518 Ft /250 g 4 207 Ft /100 g
A friss teát kiszállítjuk szerdáig, 2022. 12. 14.
Bármikor kijelentkezhet. A hírlevelet 14 naponta küldjük.
Bejelentkezés a kedvezményekhez,hírek és érdekességekhez egyetért a személyes adatok feldolgozásával.

  Ingyenes szállítás 9900 Ft-tól | Kedvezmény a ManuTippjeibe való feliratkozásra »