YERBA MATE DETOX
A legdélebbi brazil állam az egyik legvirágzóbb és leglátogatottabb. Rio Grande do Sul büszkélkedhet csodálatos hegyekkel, mély kanyonokkal, hosszú partokkal és lélegzetelállítóan változatos növény és állatvilággal az esőerdőkben. Mi több? Az Atlanti-óceán, Argentína és Uruguay által határolt országban növekszik a legnemesebb Yerba Mate fajta. Csak máriatövist és citromfüvet adtunk hozzá - az íze tökéletes.
Összetétel
Yerba Mate 90%, Máriatövis termés, Méhfű, Szilva aromaA tea főzete és íze
A Yerba Mate Detox le sem tagadhatja a tea alapját alkotó nyersanyagát. De a földes, a füstös ízét, és a könnyű keserűségét citromfűvel lágyítottuk meg. Meg kell jegyezni, hogy ebben az esetben a Maté tipikus íze hihetetlenül enyhe, és sima. Ennek oka az, hogy a Paraguayi matéfa egyedülálló módon növekszik.
A tea eredete
Brazília legdélebbi állama, Porto Alegre fővárosával, főként lábbeliket, dohányt, autókat, gabonát, és marhahúst exportál. A tea rajongóit azonban biztos jobban érdekli a Yerba Mate (Ilex paraguariensis) termelése, amelyet egyedülálló módszerrel dolgoznak fel. A helyi növények esetében emlékeznünk kell arra, hogy a helyi dombok árnyas ültetvényein termesztik őket. Ennek eredményeként a Rio Grande do Sul Yerba Mate a világ egyik legjobb fajtája. Az örökzöld fa leveleit, amelyek akár 20 méter magasra is megnőhetnek, a gallyak végeivel együtt vannak betakarítva. A mezőgazdasági termelők a fa leveleit levágják a gallyaikkal együtt (általában kézzel), azokat juta zsákokba helyezik, és hagyják, hogy természetesen erjedjenek. A következő lépés a Yerba Mate előállítása során a növény rövid ideig történő felmelegítése, amely a kémiai folyamat leállításához vezet. Ezután a leveleket, és az ágakat apró darabokra vágják, szárítják, és újra zsákokba töltik, amelyekben további 12-24 hónapig érlelődnek. A dél-amerikai guarani indiánok által felfedezett „maté fogyasztás” már több száz éve a helyi kultúra része. Az indiánok a matét a fizikai, és a szellemi ellenállásra, és a koncentráció növelésére alkalmazták. A hagyományos gyógyítók a Yerba Mate fogyasztását az étvágy enyhítésére, az anyagcsere szabályozására, és az emésztés elősegítésére ajánlják. Hagyományosan a Mate-t egy üreges tökben, az úgynevezett kalabázában készítik el, és egy szitával ellátott szalmaszállal, bombilla-val szürcsölik. A matét forrón, és jeges tea formájában is elkészítheti. A Yerba Mate Detox második összetevője a máriatövis magvai, amelyeknek az egészségre gyakorolt hatásai már az ókori, görög orvos Disocorid érdeklődését is felkeltették. A hagyományos orvoslás a kardiovaszkuláris aktivitás kezelésére, és a szédülés mérséklésére is ajánlja. Az utolsó gyógynövény ebben a teakeverékben a régi kedvenc, a citromfű. Minden herbárium egyik legfontosabb növénye stresszes helyzetekben használatos, elősegíti az egészséges alvást, a népi gyógyítók az emésztőrendszer görcseinek a megszüntetésére alkalmazzák.
Tea csomagolásának bemutatása
A teák kiváló minőségű alumínium tasakba vannak csomagolva, felnyitás utáni visszazárható. Minőségi csomagolás, amely megőrzi a tea jellegét. A tea mindig hermetikusan le van zárva a csomagolásban, hogy ellenálljon a nedvességnek, a fénynek és az idegen szagoknak. E három dologra a tea rendkívül érzékeny, és nagy hatással van az ital végső minőségére.
Tea elkészítése
70-80 °C | 3-5 perc | 1-2 teáskanál / 200 ml |
Használati útmutató
- Tegyen 1-2 teáskanál Mate-t egy csészébe (200 ml), és öntsön rá 70-80°C forró vizet.
- Hadja ázni 3-5 percig maximum utána szűrje le.
- Minél hosszabb ideig hagyja ázni annál serkentőbb az öntet. 5 perc múlva azonban a tea keserű lesz.
- Ugyanabból az adagból lehetséges további infúziók készítése. A teát citrommal vagy juharszirupmal lehet ízesíteni.