ACEROLA BIO (Malpighia emarginata) - por
Kincs Brazíliából, amely minden megfázással könnyen elbánik. Felejtse el a citrusféléket, és csináljon helyet a polcon az organikus minőségű Acerola cseresznyepornak, amelyet C-vitamin tartalmával játékosan a zsebbe rak. A karibi rekord és a szupergyümölcs egyben fokozatosan meghódítja az egész világot üdítő ízével és rendkívüli hozzájárulással egészségünkhöz.
Összetétel
100%A gyógynövény infúziója és íze
Az acerola por felhasználása változatos. Ha belekeverjük egy pohár tiszta vízbe, akkor egy olyan arany italt kapunk, amely például egy citromra jellemző keserű következtetés nélkül meglep majd egy nagyon kellemes savanykás ízzel.
A gyógynövény eredete
Az Acerola, más néven nyugat-indiai cseresznye vagy barbadosi cseresznye a napos Karib-tengeren és Közép-Amerikából ered. Idővel azonban természetesen elterjedt a dél-amerikai kontinensen és Ázsia néhány szubtrópusi régiójában. Az emberi testre kifejtett kiváló hatásának köszönhetően az utóbbi években szinte az egész trópusi övön termesztették, így Ausztráliában, Ghánában és például a Kanári-szigeteken és Florida nagyon déli részén is megtalálható.
Az Acerola cseresznye örökzöld, viszonylag masszív cserjén nő. A növénynek körülbelül három évet kell várnia az első gyümölcsökre. Aztán gazdagon megszórják akár három centiméter nagyságú vörös golyókkal, amelyek hihetetlenül hasonlítanak a jól ismert cseresznyéhez. A bőr alatt rejtett sárga hús található, amelynek köszönhetően a por arany színű.
A friss acerola (latin Malpighia emarginata) íze igazán savanyú. És nem csoda, mert egy cseresznye annyi C-vitamint tartalmaz, mint két egész citrom. Az intenzív savtartalom kissé elriasztja a gyümölcs közvetlen fogyasztásától, így az acerolával leggyakrabban a gyümölcslevek és szirupok részeként találkozhat, kapszulákban vagy porban.
Az előnyök terén azonban egyértelműen a por nyer. Az acerola minden fontos anyagának könnyen felszívódó forrása. Fagyasztva szárított gyümölcsökből készül, ezért megtartja az összes vitamint és ásványi anyagot. Nagyon könnyen feloldódik, ezért ideális egészséges és ízletes összetevő a különféle ételekben és italokban. De biztosan nem fog szégyenkezni még a közönséges víz társaságában sem, amikor könnyedén elkészítheti a vitaminbombát, amely szintén nagyon felébreszt és felfrissít.
Kis adagokban nem kell aggódnia a terhes nőknek sem az Acerola egy praktikus étrend-kiegészítő, amely támogatja egészségünket.
Gyógynövények csomagolásának bemutatása
Kiváló minőségű alumínium csomagolás, amely lehetővé teszi a visszazárást nyitás után. Minőségi csomagolás, amely megőrzi a gyógynövények jellegét. A gyógynövények mindig hermetikusan lezártak a csomagolásban, hogy ellenálljanak a nedvességnek, a fénynek és az idegen szagoknak. Erre a három dologra rendkívül érzékenyek a gyógynövények, és nagy hatással van a gyógynövény és az infúzió végső minőségére.
Tea elkészítése
90-100 °C | 1 teáskanál 2,5 dl-enként |
Használati útmutató
Azt acerola port adhatja vízhez, gyümölcsléhez, zabkásához, joghurthoz vagy turmixhoz.
A tea készítésekor ajánlott 1 teáskanálhoz 250 ml forrásban lévő vizet önteni.
Egy teáskanálnyi ajánlott heti 3-5 alkalommal, a gyerekeknek még kevesebbet.