

JAPAN BANCHA PREMIUM - zöld tea
Erős, hosszú levelek, finom aroma, magas antioxidáns tartalom - ez a Bancha, zöld tea, amelyet a Japánok leggyakrabban étel mellé szolgálnak. Ihatja minden nap, ugyanis kevés teint tartalmaz, az íze kellemes és a hatásai nyugtatóak. Nem lehet megunni. A Bancha megismerése alap minden teaimádó számára.
Összetétel
Zöld tea Japan Bancha 100%Infúzió és tea íz
A Bancha infúzió világos sárgás -zöld, az íze jellegzetes, füves és édes, de mégis simaés kompakt. Gyakran előfordul a tengeri moszat tónusa. Az aroma megfelel az ízének - enyhén füves és friss, enyhén édes,teljes.
A tea eredete
A Bancha a japán zöld teák alapkategóriájaként szerepel. Leginkább a még mindig aktív Sakurajima vulkán alatt Kagoshima-területen gyüjtik össze. Kínai tea (Camellia sinensis) a Kabusé nevű különleges hálók által árnyalt hosszú sorokban nő. A cserjék így kapnak csak mintegy fele napsugárzást, és ebből ered a levelek nagyon különleges illata. Azárnyék szimulálja a természetes feltételeit a vadon termő tea növekedésének.
Egy kis érdekesség, a tea latin neve, bár sokáig vitatott volt, Csehországból származik. Kamel a neve a jezsuita misszionáriusnak József Georges Kamela, Brünn-ben(Brno) született, és a 17. században létrehozott egy növényi herbáriumot a Fülöp-szigeteken.Minden jegyzetében, amit leírtak, Kamel rövidítés szerepel és innen a teafanómenklatúrájába - Camellia. A teák örökzöld cserjék,természeti tartományban akár öt-tizenöt méteresek. A tealevelek betakarítása céljából az ültetvényen körülbelül egyméteres magasságban tartják őket.
A vetőmagokból vagy dugványokból történő termesztés során az első betakarítás az ültetéstől számított három év utántörténhet. Harminc vagy akár száz éves teákat rendszeresen betakarítják, és bár többszáz évig élnek, levelük túl merev és rossz minőségűvé válik.
A zöld Bancha tea nem fermentált, ami azt jelenti a betakarítást követően a leveleket hadják hervadni, röviden párolják, sodorják, szárítják és osztályozott. Bancha a fő
szüretből származik.
Tea csomagolásának bemutatása
Egy erős alumínium tok, cipzárral, amely lehetővé teszi az ismétlődő zárást nyitáskor. Minőségi csomagolás, amely megőrzi a tea jellegét. A tea mindig hermetikusan le van zárva, ezáltal ellenáll a nedvességnek, a fénynek és a külső szagoknak. E három dologra a tea nagyon hajlamos, és nagy hatással van az ital minőségére.
Tea elkészítése
|
|
|
Használati útmutató
- A zöld teát öntse le 70-80 °C-os vízzel 1 teáskanál 1,5-2 dl arányban.
- Teáskannába való készítéskor adjon 1 teáskanállal többet hozzá.
- Áztatási idő 2-3 perc (fedett csészében), utána szűrje le.
- A zöld teát felöntheti akár háromszor is.

























Tanácsra van szüksége?

6. 29.
9. 6.
10. 4.
A termékhez tartozó legnépszerűbb tartozékok

Papír tea filter M - csészékbe és teáskannákba

Teaszűrő permanent nagyság M

Állandó teaszűrő L nagyságban

Papír filter S - bögrébe

Papír filter L - teáskannába

Tea hőmérő fa tokban

TEÁSKANNA SZŰRŐVEL - KELETI MINTA

Teáskanna szűrővel - virágos dekorációval
Ötletet szeretne? Mások vásároltak még:

JAPAN SENCHA BIO - zöld tea

YUNNAN GREEN SUPERIOR - zöld tea
