YUNNAN BLACK MAO FENG - fekete tea
Nagy mennyiségű arany levél, fenséges íz és mintaszerű pirosas arany főzet. Ismerkedjen meg Dél-Kelet Yunnan gyöngyével -Mao Feng fekete teával! Annyi stimuláló teint tartalmaz, hogy száz Csipkerózsikát is felébresztene és annyi antioxidánst, hogy a száz éves boszorkányt is megfiatalítaná. Forró változata átmelegít, jeges ice tea pedig remekül felfrissít.
Összetétel
Fekete tea YUNNAN BLACK MAO FENG 100%A tea főzete és íze
Ezt a teát vékony, drótszerű levelek jellemzik. Az íze telt, nemesen keserű, gyümölcsös tónusokkal koronázva. Az utóíze hosszú, friss, keserédes. Mao Feng tiszta, mély vörös, egészen aranyszínű infúziót ad. Barna cukorral lehet ízesíteni, jeges teaként is nagyszerű.
A tea eredete
A Yunnan tartomány, ahonnan ezt a fekete teát felvásároljuk, Kína déli részén fekszik. Ez egy dombos terület, amelynek éghajlatát mind a tengerszint feletti magasság, mind a Csendes-óceán és az Indiai-óceán is befolyásolja. A vegetációs időszaka viszonylag hosszú, de a mezőgazdasági tevékenységeket korlátozott mennyiségű szántóterületek határozzák meg. Annak ellenére, hogy a kínai Yunnan tartományban már évezredek óta termesztenek teát a minősége egyáltalán nem romlott. Az országban a 20. század közepétől készítenek fekete teát. A 20. századik Kína csak a zöld, és a fehér teák bástyája volt. A helyiek még nem kedvelték meg a fermentált teák ízét, de a világ más részein a kínai fekete teák iránti kereslet egyre növekszik.
A Mao Feng útja a Yunnan-dombjain kezdődik az alig hozzáférhető teakertekben. A kínai teafa (Camellia sinensis) leveleit és bimbói kora reggel takarítják be a nők, és a lányok. Így nem szívják magukba a reggeli harmatot, és még nem indul be a levelekben a fermentációs folyamat. A feldolgozó gazdaságba való eljuttatásuk után a tealeveleket hagyják elhervadni. Ez a folyamat vagy a szabadban, félárnyékban, vagy a különleges ventilátorokkal ellátott szobákban történik. Ezt követi a levelek bodorítása és a fermentálása. Az enzimek oxidációjának a folyamatát nagy figyelemmel kísérik. Ezért mind a fermentáció hőmérsékletét, és hosszát, mind a tea páratartalmát a tulajdonosok gondos figyelemmel kísérik. Csak a pontos értékek, és a tényezők tökéletes összhangja hozza meg a kívánt eredményeket. Az egyik utolsó lépés a tea szárítása – amely vagy a tűz fölött, vagy nagy serpenyőkön történik. Ezt követően a teát mérete és minősége szerint átválogatják, csomagolják és exportálják.
Tea csomagolásának bemutatása
A teák kiváló minőségű alumínium tasakba vannak csomagolva, felnyitás utáni visszazárható. Minőségi csomagolás, amely megőrzi a tea jellegét. A tea mindig hermetikusan le van zárva a csomagolásban, hogy ellenálljon a nedvességnek, a fénynek és az idegen szagoknak. E három dologra a tea rendkívül érzékeny, és nagy hatással van az ital végső minőségére.
Tea elkészítése
100 °C | 3-5 perc | 1 teáskanál 1,5-2 dl vízhez |
Használati útmutató
- Öntse le a fekete teát 100 °C vízzel 1 teáskanál 1,5-2 dl arányában.
- Teáskannába való készítéskor adjon 1 teáskanállal többet hozzá.
- Áztatási idő 3-5 perc (fedett csészében), utána szűrje le.