06 30 842 5200 (H-P 7-17 óra)
0 Db
0 Ft
Üres a kosár. Javítsuk ki!
Ne fizessen postaköltséget! Rendeljen még 9 900 Ft és ingyenesen megkapja.
 
9 900 Ft

Yun Ming - Zöld tea

Kód: 430

A zöld klasszikusokat Yunnanban már több száz éve gyártják. A zöld teák dédanyja becenevet érdemelte ki, ugyanakkor ez a fajta igazán nemes fajtává fejlődött. Ez egy olyan tea, amelyet csak minimálisan erjesztettek, így számos értékes anyagot és értékes érzékszervi tulajdonságot őriz meg. A Yun Ming ízében édes és enyhén fanyar jegyeket fog felismerni, valamint egy gyönyörű virágos aromát is fel fog fedezni.

Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
7 124 Ft /250 g 2 849 Ft /100 g
A friss teát kiszállítjuk szerdáig, 2024. 02. 28.
Ne fizessen postaköltséget! Rendeljen még 9 900 Ft és ingyenesen megkapja.
 
9 900 Ft
Származási hely
Származási hely:
Kína
Vidék
Vidék:
Yunnan
Íz
Íz:
enyhén virágos, Gyengéd
Gyerekek számára
Gyerekek számára:
12 éves kortól
Szüret
Szüret:
Utolsó betakarítás

Összetétel

Yun Ming zöld tea 100%

Infúzió és tea íz

A Yun Ming zöld tea világossárga színű, szépen csillogó infúziót biztosít. Íze finom, édes és virágos. A zöld teákra jellemző fanyarság ebben az esetben csak nagyon csekély. Ami az illatot illeti, egzotikus virágokat fog felismerni.

A tea forrón és jegesen is kiváló. Télen melegít és energetizál, nyáron pedig felfrissít.

A tea eredete

Yunnan tartomány Kína egyik leghíresebb tearégiója. Az ország délnyugati határán fekszik, hegyekkel borított, és számos fontos folyó szeli át. Yunnan enyhe, csapadékban gazdag éghajlata nagyon kedvező a kínai teanövény (Camellia sinensis) számára. Ezért nem csoda, hogy a helyi gazdák több mint 2 000 éve termesztik őket.
A legendák szerint a Shang és Zhou dinasztiák idején eredetileg csak a császárok ihattak zöld teát. A Ming-dinasztia (amelynek nevét ez a tea "kölcsönözte") történelmet írt a kínai teaszertartások újításaival; a Ming-császár fia, Zhu Yuanzhang még a teafőzési törvényt is összeállította. A teakészítés egyszerű módszereit is meghatározta, és leírta a szertartásokat kísérő hangulatot. "A környezet legyen természetes és nyugodt" - mondta például, vagy "A lelkiállapot legyen nyitott és koncentrált".

Engedjünk meg magunknak még egy megjegyzést erről a nagyszerű emberről. Nagy figyelmet fordított a vízre, amelyből a teát készítette. "A víz a tea anyja. A tea illatát csak a vízzel lehet felfedezni. Víz nélkül nincs semmi" – mondta.

Szavai ma is igazak. A víz minősége, hőmérséklete és mennyisége, amelyet a tealevelekre öntünk, jelentős hatással van az ital végső jellemzőire. A szorosan összetekert Yun Ming levelek esetében nem szabad elfelejteni, hogy a főzet lassabb lehet, mint más zöld teafajták esetében. Ezért javasoljuk, hogy kísérletezzen egy kicsit, és keresse meg az összes bemeneti paraméter optimális arányát. Biztosak vagyunk benne, hogy gyorsan megtalálja az ideálisat, és beleszeret.

Mint a bevezetőben írtuk - a Yun Ming arról is híres, hogy a zöld tealevelek a feldolgozás során szinte semmilyen fermentáción nem mennek keresztül. Ezért nagyon világos színűek, és sok értékes anyagot tartalmaznak.

Hatásai - teák

Zöld tea
Hatásai - zöld tea

Tea csomagolásának bemutatása 

A teák kiváló minőségű alumínium tasakba vannak csomagolva, felnyitás utáni visszazárható. Minőségi csomagolás, amely megőrzi a tea jellegét. A tea mindig hermetikusan le van zárva a csomagolásban, hogy ellenálljon a nedvességnek, a fénynek és az idegen szagoknak. E három dologra a tea rendkívül érzékeny, és nagy hatással van az ital végső minőségére.

Tea elkészítése

Hőmérséklet 70-80 °C Elkészítési idő 3-5 perc Mennyiség 1 teáskanál 1,5-2 dl vízhez

Használati útmutató

A zöld teát öntse le 70-80 °C-os vízzel 1 teáskanál 1,5-2 dl arányban.
Teáskannába való készítéskor adjon 1 teáskanállal többet hozzá.
Áztatási idő 2-3 perc (fedett csészében), utána szűrje le.

 

Íz és tónus:
Intenzitás
Fanyarság
Tein mennyisége
Minőség
Többszöri leöntés

Tanácsra van szüksége?

Vegye fel a kapcsolatot Anitával!
06 30 842 5200
anita@manutea.hu
Segítsen másoknak is a választásban:

A termékhez tartozó legnépszerűbb tartozékok

Ötletet szeretne? Mások vásároltak még:


VANÍLIÁS SZILVA - gyümölcs tea
Cége van? Ne hagyja figyelmen kívül vállalati feltételek.

VANÍLIÁS SZILVA - gyümölcs tea

Tegye el a Zi-zi cukrot és a sport szeletet. Ha a gyermekei nyalánkság után kutatnak, szolgáljon fel nekik illatosabb, színesebb és főleg egészségesebb gyümölcsteát. Csak kinyitja a tasakot és máris türelmetlenül fogják körbeugrálni és egy bögrényit követelni. A Vaníliás szilva olyan illattal rendelkezik, hogy a kis torkosok el is feledkeznek a műanyag cukrokról. Próbálja ki...  Több az áru részleteiben
Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
8 261 Ft /250 g 3 304 Ft /100 g
A friss teát kiszállítjuk szerdáig, 2024. 02. 28.

ASSAM TGFOP 1 -  fekete tea
Cége van? Ne hagyja figyelmen kívül vállalati feltételek.

ASSAM TGFOP 1 - fekete tea

Ne főzze sokáig a vizet. A tealeveleket szórja az előmelegített teáskannába és öntse rájuk a vizet. Három percig lúgozza és a borostyán színű főzetet szolgálhatja is. Kínálja vele a barátait, beszélgessenek, emlékezzenek és tervezzenek közösen. Ezekre a pillanatokra született ez az assami fekete tea. Azért lett teremtve, hogy harmóniát és nyugalmat vigyen oda, ahol azt megbecsülik. Több az áru részleteiben
Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
A megfigyelő elküldésével egyetért a személyes adatok feldolgozásával.

JAPAN BANCHA PREMIUM - zöld tea
Cége van? Ne hagyja figyelmen kívül vállalati feltételek.

JAPAN BANCHA PREMIUM - zöld tea

Erős, hosszú levelek, finom aroma, magas antioxidáns tartalom - ez a Bancha, zöld tea, amelyet a Japánok leggyakrabban étel mellé szolgálnak. Ihatja minden nap, ugyanis kevés teint tartalmaz, az íze kellemes és a hatásai nyugtatóak. Nem lehet megunni. A Bancha megismerése alap minden teaimádó számára. Több az áru részleteiben
Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
8 880 Ft /250 g 3 552 Ft /100 g
A friss teát kiszállítjuk csütörtökig, 2024. 02. 29.
Bármikor kijelentkezhet. A hírlevelet 14 naponta küldjük.
Bejelentkezés a kedvezményekhez,hírek és érdekességekhez egyetért a személyes adatok feldolgozásával.

  Ingyenes szállítás 9900 Ft-tól | Kedvezmény a ManuTippjeibe való feliratkozással»