PU ERH GREEN TUO CHA
A Pu Erh préselt tea olyan, mint egy gyönyörű csomag, amelyre már régóta várt. Egy apró, papírba csomagolva fészek alakú korong az öntözés után megkezdi az íz és illat táncát, amelynek könnyen megadja magát. A zöld változat nem olyan ismerős, mint a klasszikus fekete, azonban édes varázsa gyorsan meghódítja Önt.
Összetétel
Zöld tea Pu erh Green Tuo Cha 100%A tea infúziója és íze
A méz árnyalatú sárga színű infúzió teljes és gazdag ízű, természetes édesség és gyümölcsnyoma dominál.
A tea eredete
A hatalmas folyók, magas hegyek és teaültetvények területe, ahonnan a tea merészen a Kína egészének legérdekesebb és legmagasabb minőségi kategóriájába tartozik. Ennek ellenére röviden leírhatjuk a Yunnan tartományt a Pchu-Er prefektúrával. Ahogy a neve is sugallja, pontosan ebből a régióból származik az összes Pu Erh nevű tea. A Yunnan-on kívül termesztett nem használhatják ezt a megnevezést, bár ugyanannak a tea-növénynek a fajtájából származik, és ugyanazon módszerekkel állítják elő.
A Pu Erh esetében kizárólag úgynevezett nagylevelű tea növényt használnak, amely a Lancang folyó körüli trópusi övezetben nő. Ezek ősi fák, amelyekre a termelők különös figyelmet fordítanak. A kézi betakarítás során a legfiatalabb ízteljes leveleket teli energiával szedik amelyeket hagynak enyhén elhervadni és meglágyulni. Ebben a szakaszban valójában a Mao Cha zöld tea, amely az alapja Pu Erh-nek.
Ezután az oxidáció ellenőrzött leállítása következik. A korábbi időkben a levelek a napfényben megszáradtak, de az időjárási szeszélyek miatt fokozatosan áttértek a serpenyőkbe. A felmelegített leveleket nem szabad teljesen megszárítani, mivel a későbbi alakítás és préselés során megsérülhetnek. Az alak változhat, például: a Pu Erh Green Tuo Cha kis tálakká formált, amelyek madárfészekre hasonlítanak.
A klasszikus Pu Erh a fekete (Shou) változatban később feldolgozzák, de a zöld (Sheng) számára ideje megszáradni és érni. Ez lehetővé teszi az ízek és aromák harmonizálását és ellazítását, valamint a tárolási környezettel együtt fontos szerepet játszik a tea általános minőségében. Érett és megfelelően tárolt Sheng Pu Erh iránti igény kívánatos az ínyencek és a gyűjtők körében, és néhány darab elképzelhetetlen értékű lehet.
Korábban ezt a teát kizárólag a császári család tagjai számára szántak, és minden teamester gondosan őrizte gyártási titkait. És ma is ez a helyzet, tehát az ízkülönbségek jelentősek lehetnek. Ha azonban elkezdi kóstolni a Pu Erht, a friss és kellemesen édes Pu Erh Green Tuo Cha lesz a helyes átmenet a zöld teákról a sajtolt teákra.
Tea csomagolásának bemutatása
A teák kiváló minőségű alumínium tasakba vannak csomagolva, felnyitás utáni visszazárható. Minőségi csomagolás, amely megőrzi a tea jellegét. A tea mindig hermetikusan le van zárva a csomagolásban, hogy ellenálljon a nedvességnek, a fénynek és az idegen szagoknak. E három dologra a tea rendkívül érzékeny, és nagy hatással van az ital végső minőségére.
Tea elkészítése
70-80 °C | 3 perc | fél fészek 1,5-2 dl vízhez |
Használati útmutató
Öntse le a Pu erh-t 90 °C vízzel 1/2 fészek 1,5-2 dl arányában.
Teáskannába való készítéskor adjon 1/2 fészekkel többet hozzá.
Áztatási idő 3-5 perc (fedett csészében).