06 30 842 5200 (H-P 7-17 óra)
0 Db
0 Ft
Üres a kosár. Javítsuk ki!
Ne fizessen postaköltséget! Rendeljen még 3 900 Ft és ingyenesen megkapja.
 
3 900 Ft

PU ERH GREEN TUO CHA

Kód: 1470

A Pu Erh préselt tea olyan, mint egy gyönyörű csomag, amelyre már régóta várt. Egy apró, papírba csomagolva fészek alakú korong az öntözés után megkezdi az íz és illat táncát, amelynek könnyen megadja magát. A zöld változat nem olyan ismerős, mint a klasszikus fekete, azonban édes varázsa gyorsan meghódítja Önt.

Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
8 718 Ft /250 g 3 487 Ft /100 g
A friss teát kiszállítjuk szerdáig, 9. 29. 2021
Ne fizessen postaköltséget! Rendeljen még 3 900 Ft és ingyenesen megkapja.
 
3 900 Ft
Származási hely
Származási hely:
Kína
Vidék
Vidék:
Yunnan
Íz
Íz:
Édes, Teljes
Gyerekek számára
Gyerekek számára:
15 éves kortól
Tengerszint f. m.
Tengerszint f. m.:
1200m - 2000m

Összetétel

Zöld tea Pu erh Green Tuo Cha 100%

A tea infúziója és íze

A méz árnyalatú sárga színű infúzió teljes és gazdag ízű, természetes édesség és gyümölcsnyoma dominál.

A tea eredete

A hatalmas folyók, magas hegyek és teaültetvények területe, ahonnan a tea merészen a Kína egészének legérdekesebb és legmagasabb minőségi kategóriájába tartozik. Ennek ellenére röviden leírhatjuk a Yunnan tartományt a Pchu-Er prefektúrával. Ahogy a neve is sugallja, pontosan ebből a régióból származik az összes Pu Erh nevű tea. A Yunnan-on kívül termesztett nem használhatják ezt a megnevezést, bár ugyanannak a tea-növénynek a fajtájából származik, és ugyanazon módszerekkel állítják elő.

A Pu Erh esetében kizárólag úgynevezett nagylevelű tea növényt használnak, amely a Lancang folyó körüli trópusi övezetben nő. Ezek ősi fák, amelyekre a termelők különös figyelmet fordítanak. A kézi betakarítás során a legfiatalabb ízteljes leveleket teli energiával szedik amelyeket hagynak enyhén elhervadni és meglágyulni. Ebben a szakaszban valójában a Mao Cha zöld tea, amely az alapja Pu Erh-nek.

 Ezután az oxidáció ellenőrzött leállítása következik. A korábbi időkben a levelek a napfényben megszáradtak, de az időjárási szeszélyek miatt fokozatosan áttértek a serpenyőkbe. A felmelegített leveleket nem szabad teljesen megszárítani, mivel a későbbi alakítás és préselés során megsérülhetnek. Az alak változhat, például: a Pu Erh Green Tuo Cha kis tálakká formált, amelyek madárfészekre hasonlítanak.

A klasszikus Pu Erh a fekete (Shou) változatban később feldolgozzák, de a zöld (Sheng) számára ideje megszáradni és érni. Ez lehetővé teszi az ízek és aromák harmonizálását és ellazítását, valamint a tárolási környezettel együtt fontos szerepet játszik a tea általános minőségében. Érett és megfelelően tárolt Sheng Pu Erh iránti igény kívánatos az ínyencek és a gyűjtők körében, és néhány darab elképzelhetetlen értékű lehet.

Korábban ezt a teát kizárólag a császári család tagjai számára szántak, és minden teamester gondosan őrizte gyártási titkait. És ma is ez a helyzet, tehát az ízkülönbségek jelentősek lehetnek. Ha azonban elkezdi kóstolni a Pu Erht, a friss és kellemesen édes Pu Erh Green Tuo Cha lesz a helyes átmenet a zöld teákról a sajtolt teákra.

Hatásai - teák

Pu Erh
Hatásai - pu-erh

Tea csomagolásának bemutatása 

Egy erős alumínium tok, cipzárral, amely lehetővé teszi az ismétlődő zárást nyitáskor. Minőségi csomagolás, amely megőrzi a tea jellegét. A tea mindig hermetikusan le van zárva, ezáltal ellenáll a nedvességnek, a fénynek és a külső szagoknak. E három dologra a tea nagyon hajlamos, és nagy hatással van az ital minőségére.

Tea elkészítése

Hőmérséklet 70-80 °C Elkészítési idő 3 perc Mennyiség 1 teáskanál 1,5-2 dl vízhez

Használati útmutató

Öntse le a Pu erh-t 90 °C vízzel 1/2 fészek 1,5-2 dl arányában.
Teáskannába való készítéskor adjon 1/2 fészekkel többet hozzá.
Áztatási idő 3-5 perc (fedett csészében).

Íz és tónus:
Intenzitás
Fanyarság
Tein mennyisége
Minőség
Többszöri leöntés

Tanácsra van szüksége?

Vegye fel a kapcsolatot Anitával!
06 30 842 5200
anita@manutea.hu
Segítsen másoknak is a választásban:

Ötletet szeretne? Mások vásároltak még:


PU ERH MINI TOU CHA
Cége van? Ne hagyja figyelmen kívül vállalati feltételek.

PU ERH MINI TOU CHA

A hagyományos kínai Pu Erh egy fogalom. A préselt, utólag erjesztett tea rajongókat szerez mind származási országában, mind a világ más részein. Sajátos, földes íze, amely néha a levelek vagy a moha illatára emlékeztet. A Pu Erh Mini Tou Cha esetében azonban enyhe földiségre, enyhe keserűségre, sőt végül édes ízre számíthat. Az infúzió megismétlésével érdekes ízárnyalatokat érhet el. Több az áru részleteiben
Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
5 282 Ft /250 g 2 113 Ft /100 g
A friss teát kiszállítjuk szerdáig, 9. 29. 2021

PU ERH MINI TOU CHA - több mint 15 éves
Cége van? Ne hagyja figyelmen kívül vállalati feltételek.

PU ERH MINI TOU CHA - több mint 15 éves

A négy grammos kis kedvenc a teák között igazi kincs. Egész tizenöt évig tartott, míg megérett és a világ legjobb teái közé sorolták. A Pu Erh Mini Tou Cha nagyon jó választás a tea kedvelőknek és a mély ízek és enyhe főzetek imádóinak. Aki megkóstolja, nem találkozik fanyarsággal. A szájában enyhe édes íz és rendkívüli melegség árad szét. Több az áru részleteiben
Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
8 704 Ft /250 g 3 482 Ft /100 g
A friss teát kiszállítjuk szerdáig, 9. 29. 2021

PU ERH GREEN
Cége van? Ne hagyja figyelmen kívül vállalati feltételek.

PU ERH GREEN

Mindenképpen próbálja ki a Pu Erh Green-t. Imádni fogja teljes, kellemesen gyümölcsös és klasszikusan földes ízét. A sötét Pu Erh-től eltérően puha és édesebb. A Yunnan teatartományból hoztuk, amely évszázadok óta kiváló minőségű teákkal látja el a világot, és ezért jogosan becézik „the homeland of tea trees“. Több az áru részleteiben
Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
3 197 Ft /250 g 1 279 Ft /100 g
A friss teát kiszállítjuk szerdáig, 9. 29. 2021
Bármikor kijelentkezhet. A hírlevelet 14 naponta küldjük.
Bejelentkezés a kedvezményekhez,hírek és érdekességekhez egyetért a személyes adatok feldolgozásával.

  Ingyenes szállítás 9900 Ft-tól | Kedvezmény a ManuTippjeibe való feliratkozásra »