06 30 842 5200 (H-P 7-17 óra)
0 Db
0 Ft
Üres a kosár. Javítsuk ki!
Ne fizessen postaköltséget! Rendeljen még 9 900 Ft és ingyenesen megkapja.
 
9 900 Ft

PU ERH GREEN TUO CHA

Kód: 1470

A Pu Erh préselt tea olyan, mint egy gyönyörű csomag, amelyre már régóta várt. Egy apró, papírba csomagolva fészek alakú korong az öntözés után megkezdi az íz és illat táncát, amelynek könnyen megadja magát. A zöld változat nem olyan ismerős, mint a klasszikus fekete, azonban édes varázsa gyorsan meghódítja Önt.

Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
11 020 Ft /250 g 4 408 Ft /100 g
A friss teát kiszállítjuk csütörtökig, 2024. 06. 20.
Ne fizessen postaköltséget! Rendeljen még 9 900 Ft és ingyenesen megkapja.
 
9 900 Ft
Származási hely
Származási hely:
Kína
Vidék
Vidék:
Yunnan
Íz
Íz:
Édes, Teljes
Gyerekek számára
Gyerekek számára:
15 éves kortól
Tengerszint f. m.
Tengerszint f. m.:
1200m - 2000m

Összetétel

Zöld tea Pu erh Green Tuo Cha 100%

A tea infúziója és íze

A méz árnyalatú sárga színű infúzió teljes és gazdag ízű, természetes édesség és gyümölcsnyoma dominál.

A tea eredete

A hatalmas folyók, magas hegyek és teaültetvények területe, ahonnan a tea merészen a Kína egészének legérdekesebb és legmagasabb minőségi kategóriájába tartozik. Ennek ellenére röviden leírhatjuk a Yunnan tartományt a Pchu-Er prefektúrával. Ahogy a neve is sugallja, pontosan ebből a régióból származik az összes Pu Erh nevű tea. A Yunnan-on kívül termesztett nem használhatják ezt a megnevezést, bár ugyanannak a tea-növénynek a fajtájából származik, és ugyanazon módszerekkel állítják elő.

A Pu Erh esetében kizárólag úgynevezett nagylevelű tea növényt használnak, amely a Lancang folyó körüli trópusi övezetben nő. Ezek ősi fák, amelyekre a termelők különös figyelmet fordítanak. A kézi betakarítás során a legfiatalabb ízteljes leveleket teli energiával szedik amelyeket hagynak enyhén elhervadni és meglágyulni. Ebben a szakaszban valójában a Mao Cha zöld tea, amely az alapja Pu Erh-nek.

 Ezután az oxidáció ellenőrzött leállítása következik. A korábbi időkben a levelek a napfényben megszáradtak, de az időjárási szeszélyek miatt fokozatosan áttértek a serpenyőkbe. A felmelegített leveleket nem szabad teljesen megszárítani, mivel a későbbi alakítás és préselés során megsérülhetnek. Az alak változhat, például: a Pu Erh Green Tuo Cha kis tálakká formált, amelyek madárfészekre hasonlítanak.

A klasszikus Pu Erh a fekete (Shou) változatban később feldolgozzák, de a zöld (Sheng) számára ideje megszáradni és érni. Ez lehetővé teszi az ízek és aromák harmonizálását és ellazítását, valamint a tárolási környezettel együtt fontos szerepet játszik a tea általános minőségében. Érett és megfelelően tárolt Sheng Pu Erh iránti igény kívánatos az ínyencek és a gyűjtők körében, és néhány darab elképzelhetetlen értékű lehet.

Korábban ezt a teát kizárólag a császári család tagjai számára szántak, és minden teamester gondosan őrizte gyártási titkait. És ma is ez a helyzet, tehát az ízkülönbségek jelentősek lehetnek. Ha azonban elkezdi kóstolni a Pu Erht, a friss és kellemesen édes Pu Erh Green Tuo Cha lesz a helyes átmenet a zöld teákról a sajtolt teákra.

Hatásai - teák

Pu Erh
Hatásai - pu-erh

Tea csomagolásának bemutatása 

A teák kiváló minőségű alumínium tasakba vannak csomagolva, felnyitás utáni visszazárható. Minőségi csomagolás, amely megőrzi a tea jellegét. A tea mindig hermetikusan le van zárva a csomagolásban, hogy ellenálljon a nedvességnek, a fénynek és az idegen szagoknak. E három dologra a tea rendkívül érzékeny, és nagy hatással van az ital végső minőségére.

Tea elkészítése

Hőmérséklet 70-80 °C Elkészítési idő 3 perc Mennyiség fél fészek 1,5-2 dl vízhez

Használati útmutató

Öntse le a Pu erh-t 90 °C vízzel 1/2 fészek 1,5-2 dl arányában.
Teáskannába való készítéskor adjon 1/2 fészekkel többet hozzá.
Áztatási idő 3-5 perc (fedett csészében).

Íz és tónus:
Intenzitás
Fanyarság
Tein mennyisége
Minőség
Többszöri leöntés

Tanácsra van szüksége?

Vegye fel a kapcsolatot Anitával!
06 30 842 5200
anita@manutea.hu
Segítsen másoknak is a választásban:

A termékhez tartozó legnépszerűbb tartozékok

Ötletet szeretne? Mások vásároltak még:


PU ERH MINI TOU CHA - több mint 15 éves
Cége van? Legyen a partnerünk! partnerségi feltételek.

PU ERH MINI TOU CHA - több mint 15 éves

A négy grammos kis kedvenc a teák között igazi kincs. Egész tizenöt évig tartott, míg megérett és a világ legjobb teái közé sorolták. A Pu Erh Mini Tou Cha nagyon jó választás a tea kedvelőknek és a mély ízek és enyhe főzetek imádóinak. Aki megkóstolja, nem találkozik fanyarsággal. A szájában enyhe édes íz és rendkívüli melegség árad szét. Több az áru részleteiben
Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
11 003 Ft /250 g 4 401 Ft /100 g
A friss teát kiszállítjuk csütörtökig, 2024. 06. 20.

CHINA PU-ERH MINI BEENG CHA 9g
Cége van? Legyen a partnerünk! partnerségi feltételek.

CHINA PU-ERH MINI BEENG CHA 9g

Ami kicsi, az csinos. Ezen pu-erh esetében azonban hozzá kell tenni, hogy kiváló és hasznos a test és az elme számára is. A praktikus mini változat éppen megfelelő a teáskannához, anélkül, hogy bonyolult mérlegelésre és a híres tealepények feltörésére lenne szükség. Kóstolja meg a Yunnanból származó kincset, amely játékosan meg fogja győzni arról, hogy az öregedés néha több , mint kívánatos. Több az áru részleteiben
Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
10 702 Ft /250 g 4 281 Ft /100 g
A friss teát kiszállítjuk csütörtökig, 2024. 06. 20.

PU ERH MINI TOU CHA GOLD PREMIUM
Cége van? Legyen a partnerünk! partnerségi feltételek.

PU ERH MINI TOU CHA GOLD PREMIUM

A prémium minőséget nemcsak a nevéről, hanem mindenekelőtt az ízéről ismerheti fel. Ha elkészíti a Pu Erh Mini Toucha Gold Premiumot, kifejezetten földes ízre számíthat, nagyon finom moha és őszi levelek illatával. Nagy szerepet játszanak benne azonban az aszalt gyümölcsök és az umami, valamint a mazsolát is felismerheti. Az összhatás édes és friss. Lehet, hogy az első csészénél kicsit meglepődik, de minden egyes csészével egyre jobban fogja szeretni. Több az áru részleteiben
Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
7 057 Ft /250 g 2 823 Ft /100 g
A friss teát kiszállítjuk csütörtökig, 2024. 06. 20.
Bármikor kijelentkezhet. A hírlevelet 14 naponta küldjük.
Bejelentkezés a kedvezményekhez,hírek és érdekességekhez egyetért a személyes adatok feldolgozásával.

  Ingyenes szállítás 9900 Ft-tól | Kedvezmény a ManuTippjeibe való feliratkozással»