

PU ERH GREEN
Mindenképpen próbálja ki a Pu Erh Green-t. Imádni fogja teljes, kellemesen gyümölcsös és klasszikusan földes ízét. A sötét Pu Erh-től eltérően puha és édesebb. A Yunnan teatartományból hoztuk, amely évszázadok óta kiváló minőségű teákkal látja el a világot, és ezért jogosan becézik „the homeland of tea trees“.
Összetétel
Green Pu Erh 100%A tea infúziója és íze
A Pu Erh Green barnásvörös infúzióval rendelkezik, aromája az őszi erdőre emlékeztet és az ízek nagyon különbözőek lehetnek. Sötét kollégájához hasonlóan Pu Erh Green is többé-kevésbé földies, keserűség és fanyarság is előfordulhat. Ebben az esetben azonban az összes említett ízjellemző finom, könnyű, harmonikus. Az első infúzió nagyon ízlésesen kiegyensúlyozott, finom, édes gyümölcsöt tartalmaz.
A tea eredete
Mivel ez a Pu Erh zöld (Sheng Cha), a sötét Pu Erh-től (Shu Cha) ellentétben kiváló, finom és gyümölcsös íze van, elnyomott földeséggel és keserűséggel.
Yunnan tartomány, ahonnan Pu Erh Greenet hoztuk, jól ismert a tea szerelmeseinek. Ez a hagyományos teakertek területe, Kína hegyvidéki részén, annak déli részén található. A teát a helyi gazdálkodók több mint 2000 éve termesztik, a legrégebbi, még növekvő kínai teafacserjék (Camellia sinensis) 1700, 1000 és 800 év közöttiek. A három ősi teakirálynak hívják őket.
A Pu Erh állítólag legalább 1800 éve készült Yunnanban, de csak a 18. század elején jutott el a császári udvarba. Miután megkóstolták a Zhuge Liang (Kongming) vezetett hadsereg katonái akik halálosan megbetegedtek és meggyógyították őket egy titokzatos betegségtől, a "vörös tea" tudatossága elterjedt Yunnanon túl. A császár először 1725-ben találkozott vele, amikor Che Shun Ly kereskedő bemutatta neki. Állítólag lenyűgözte az íze. Amikor a tea nevét kérte, a kereskedő nem ismerte, ezért csak azt a területet mondta a császárnak, ahonnan hozta - Pu Erh. Azóta a Yunnan bokrokból származó teák, amelyek leveleit a napon megszárították, majd erjesztették, hívják Pu Erh-nek.
A Pu Erh Green előállításához szükséges tealeveleket a dolgozók kézzel szüretelik. Hagyják megszáradni, majd melegítik nagy serpenyőkben. Ezt a lépést "„kill green- nek" nevezik, mert közben az enzimatikus folyamatok leállnak, és a tea elveszíti friss zöld színét. A következő lépés a kézi hengerlés, amely után a teát közvetlen napfényben szárítják. Ez a félkész termék, amelyet Mao Cha-nak, azaz Shengnek hívnak, közvetlenül Ön előtt áll. Ez az egyik legrégebbi teafajta, ivása kiválóan befolyásolja a fogyasztók általános állapotát is. A zöld abban különbözik a sötét Pu Erh-től, hogy nem megy át további erjedésen. Állítólag a zöld Pu Erh alkalmas hosszabb tárolásra, amelynek során érik.
A jó hír az, hogy a zöld Pu Erh nagyon kevés teint tartalmaz, így gyakorlatilag egész nap ihatja. Éppen ellenkezőleg, gazdag ásványi anyagokban és E-vitaminban, elősegíti az emésztést, serkenti a vidám elmét, segíti az ereket és a szívet.
Tea csomagolásának bemutatása
Egy erős alumínium tok, cipzárral, amely lehetővé teszi az ismétlődő zárást nyitáskor. Minőségi csomagolás, amely megőrzi a tea jellegét. A tea mindig hermetikusan le van zárva, ezáltal ellenáll a nedvességnek, a fénynek és a külső szagoknak. E három dologra a tea nagyon hajlamos, és nagy hatással van az ital minőségére.
Tea elkészítése
|
|
|
Használati útmutató
A Pu Erh Green-t öntse le 80 ° C hőmérsékletű vízzel, 1 teáskanál és 1,5-2 dl víz arányában.
Teáskannába való készítéskor adjon 1 teáskanállal többet hozzá.
Áztatássa a tealeveleket 3-5 percig egy fedett csészében, majd szűrje le.

























Tanácsra van szüksége?

A termékhez tartozó legnépszerűbb tartozékok
Ötletet szeretne? Mások vásároltak még:

PU ERH std.

SHAPE TEA (FOGYÓKÚRÁS TEA) - keverék

PU ERH ROYAL
Megtekintette
