06 30 842 5200 (H-P 7-17 óra)
0 Db
0 Ft
Üres a kosár. Javítsuk ki!
Ne fizessen postaköltséget! Rendeljen még 9 900 Ft és ingyenesen megkapja.
 
9 900 Ft

CHINA PU-ERH MINI BEENG CHA 9g

Kód: 1682

Ami kicsi, az csinos. Ezen pu-erh esetében azonban hozzá kell tenni, hogy kiváló és hasznos a test és az elme számára is. A praktikus mini változat éppen megfelelő a teáskannához, anélkül, hogy bonyolult mérlegelésre és a híres tealepények feltörésére lenne szükség. Kóstolja meg a Yunnanból származó kincset, amely játékosan meg fogja győzni arról, hogy az öregedés néha több , mint kívánatos.

Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
10 702 Ft /250 g 4 281 Ft /100 g
A friss teát kiszállítjuk kedd, 2023. 12. 12.
Ne fizessen postaköltséget! Rendeljen még 9 900 Ft és ingyenesen megkapja.
 
9 900 Ft
Származási hely
Származási hely:
Kína
Vidék
Vidék:
Yunnan
Íz
Íz:
Földes
Gyerekek számára
Gyerekek számára:
12 éves kortól
Tengerszint f. m.
Tengerszint f. m.:
600-1200 m

Összetétel

Vörös tea Pu Erh 100%

A tea infúziója és íze

Az infúzió mély mahagóni árnyalattal rendelkezik. A gazdag íz ötvözi a földiséget az édességgel, a teltséget a lágysággal, keserű és nehéz lecsengés nélkül.

A tea eredete

A kínai Yunnan tartomány a leglátogatottabb célpont a belföldi és külföldi turisták számára. A Tibeti-fennsík és a Mekong által vezetett Három párhuzamos folyó védett területe sokak számára nagy vonzerő. A teakedvelők számára azonban Yunnan főleg a pu-erh otthona. Gyártásának hagyománya itt a 9. századra nyúlik vissza, és a helyi termelők joggal büszkék nemzedékről nemzedékre átadott művészetükre.

A Pu-erh az egyetlen tea, amelyet fermentáltnak lehet nevezni. Ugyanakkor gyakran hasonlítják a borhoz, mert azt is egyszerűen érlelik, és az érlelésnek is hasznát veszi. Noha sok kísérlet történt az egész folyamat feltérképezésére, a helyi teamesterek gondosan őrzik titkaikat, így nem csoda, hogy az eljárások ültetvényenként sok szempontból különböznek.

Az általános alap azonban mindig ugyanaz. A tealeveleket betakarítják, majd kisebb kupacokba halmozzák, amelyeket megnedvesítenek és folyamatosan kevernek. Ennek eredményeként a halmok közepén magasabb hőmérséklet alakul ki, amely elősegíti az erjedést, mint a komposzt esetében. Az egész folyamatnak szigorú felügyelet alatt kell állnia, hogy az erjesztés során pontosan megfigyelhető legyen az ártalmatlan baktériumok, gombák, élesztők és a mikroflóra egyéb képviselőinek aránya.

A gyártók 1975 óta használják ezt a gyorsított erjesztési technikát, és a kapott pu-erh-nek már nem kell érlelődnie. Ennek ellenére a pihenés továbbra is kívánatos, mert harmonizálja az ízét és az aromáját. Tökéletes példa erre a pu-erh mini beeng cha, amelyet nyomás és csomagolás után még három évig pihent.

A Pu-erh többféle formában készülhet, a szálas és a préselt formák között. A Beeng cha a lepény tipikus formájára utal, amely szokásosan körülbelül 350 gramm körül mozog. Ez a 9 grammos miniváltozat ideális egy körülbelül literes vízforralóhoz. Hagyományosan a pu-erh lepényt gyorsan le kell önteni forró vízzel, hogy kinyíljanak a levelek. Ezt a vizet azonban azonnal kiöntik, és újat használnak, ezúttal a kimosáshoz. Ennek eredményeként elképesztően aromás teát kap, gazdag és összetett ízzel, amely a második infúzióval is nagy örömet okoz.

Hatásai - teák

Pu Erh
Hatásai - pu-erh

Tea csomagolásának bemutatása 

Egy erős alumínium tok, cipzárral, amely lehetővé teszi az ismétlődő zárást nyitáskor. Minőségi csomagolás, amely megőrzi a tea jellegét. A tea mindig hermetikusan le van zárva, ezáltal ellenáll a nedvességnek, a fénynek és a külső szagoknak. E három dologra a tea nagyon hajlamos, és nagy hatással van az ital minőségére.

Tea elkészítése

Hőmérséklet 100 °C Elkészítési idő 3-5 perc Mennyiség fél fészek 1,5-2 dl vízhez

Használati útmutató

A forrázáshoz forró vizet használunk,1 percig forraljuk fel a vizet,majd öntse le a Pu Erh Mini Beeng Cha -t.
Hagyja, hogy néhány másodpercig ázzon, majd öntse le a vizet, és azonnal öntse a második infúziót.
Ezt követően hagyja Pu Erh Mini beeng Cha-t ázni 3-5 percig és szűrje le.
A Pu Erh Mini beeng Cha 4x felönthető.

Íz és tónus:
Intenzitás
Fanyarság
Tein mennyisége
Minőség
Többszöri leöntés

Tanácsra van szüksége?

Vegye fel a kapcsolatot Anitával!
06 30 842 5200
anita@manutea.hu
Segítsen másoknak is a választásban:

A termékhez tartozó legnépszerűbb tartozékok

Ötletet szeretne? Mások vásároltak még:


OOLONG TIE KUAN YIN, Kegyelem vas istennője
Cége van? Ne hagyja figyelmen kívül vállalati feltételek.

OOLONG TIE KUAN YIN, Kegyelem vas istennője

Az Oolong legmagasabb minősége a legdrágábbak közé is tartozik. A kínai Fujian vas istennőjét a tapasztalt teaszakértők keresik a kivételes ízéért és az aromás tulajdonságaiért. A Gong Fu Chan metódussal ajánlatos elkészíteni. Akkor adja ki magából a legjobbat - gazdag jellem, hosszú utóíz és maximális nemesség. Ezt most Ön is átélheti. Több az áru részleteiben
Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
6 371 Ft /250 g 2 548 Ft /100 g
A friss teát kiszállítjuk kedd, 2023. 12. 12.

PU ERH 1ST GRADE
Cége van? Ne hagyja figyelmen kívül vállalati feltételek.

PU ERH 1ST GRADE

Ez az egyedi tea több becenevet is kiérdemelt. Ott, ahol nő, Kínai császárok teájának nevezik, európaiak Piros aranynak vagy Kínai penicilinnek. A Pu Erht az igazi teaimádók és a világteák szakértői értékelik. Egyedülálló a színezése, az íze, valamint a csodás hatásai az egészségre. És Ön hogy nevezi el? Több az áru részleteiben
Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
9 398 Ft /250 g 3 759 Ft /100 g
A friss teát kiszállítjuk kedd, 2023. 12. 12.

PU ERH MINI TOU CHA
Cége van? Ne hagyja figyelmen kívül vállalati feltételek.

PU ERH MINI TOU CHA

A hagyományos kínai Pu Erh egy fogalom. A préselt, utólag erjesztett tea rajongókat szerez mind származási országában, mind a világ más részein. Sajátos, földes íze, amely néha a levelek vagy a moha illatára emlékeztet. A Pu Erh Mini Tou Cha esetében azonban enyhe földiségre, enyhe keserűségre, sőt végül édes ízre számíthat. Az infúzió megismétlésével érdekes ízárnyalatokat érhet el. Több az áru részleteiben
Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
6 656 Ft /250 g 2 662 Ft /100 g
A friss teát kiszállítjuk kedd, 2023. 12. 12.
Bármikor kijelentkezhet. A hírlevelet 14 naponta küldjük.
Bejelentkezés a kedvezményekhez,hírek és érdekességekhez egyetért a személyes adatok feldolgozásával.

  Ingyenes szállítás 9900 Ft-tól | Kedvezmény a ManuTippjeibe való feliratkozásra »