06 30 842 5200 (H-P 7-17 óra)
0 Db
0 Ft
Üres a kosár. Javítsuk ki!
Ne fizessen postaköltséget! Rendeljen még 9 900 Ft és ingyenesen megkapja.
 
9 900 Ft

CHINA PU-ERH MINI BEENG CHA 9g

Kód: 1682

Ami kicsi, az csinos. Ezen pu-erh esetében azonban hozzá kell tenni, hogy kiváló és hasznos a test és az elme számára is. A praktikus mini változat éppen megfelelő a teáskannához, anélkül, hogy bonyolult mérlegelésre és a híres tealepények feltörésére lenne szükség. Kóstolja meg a Yunnanból származó kincset, amely játékosan meg fogja győzni arról, hogy az öregedés néha több , mint kívánatos.

Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
10 702 Ft /250 g 4 281 Ft /100 g
A friss teát kiszállítjuk kedd, 2024. 06. 04.
Ne fizessen postaköltséget! Rendeljen még 9 900 Ft és ingyenesen megkapja.
 
9 900 Ft
Származási hely
Származási hely:
Kína
Vidék
Vidék:
Yunnan
Íz
Íz:
Földes
Gyerekek számára
Gyerekek számára:
12 éves kortól
Tengerszint f. m.
Tengerszint f. m.:
600-1200 m

Összetétel

Vörös tea Pu Erh 100%

A tea infúziója és íze

Az infúzió mély mahagóni árnyalattal rendelkezik. A gazdag íz ötvözi a földiséget az édességgel, a teltséget a lágysággal, keserű és nehéz lecsengés nélkül.

A tea eredete

A kínai Yunnan tartomány a leglátogatottabb célpont a belföldi és külföldi turisták számára. A Tibeti-fennsík és a Mekong által vezetett Három párhuzamos folyó védett területe sokak számára nagy vonzerő. A teakedvelők számára azonban Yunnan főleg a pu-erh otthona. Gyártásának hagyománya itt a 9. századra nyúlik vissza, és a helyi termelők joggal büszkék nemzedékről nemzedékre átadott művészetükre.

A Pu-erh az egyetlen tea, amelyet fermentáltnak lehet nevezni. Ugyanakkor gyakran hasonlítják a borhoz, mert azt is egyszerűen érlelik, és az érlelésnek is hasznát veszi. Noha sok kísérlet történt az egész folyamat feltérképezésére, a helyi teamesterek gondosan őrzik titkaikat, így nem csoda, hogy az eljárások ültetvényenként sok szempontból különböznek.

Az általános alap azonban mindig ugyanaz. A tealeveleket betakarítják, majd kisebb kupacokba halmozzák, amelyeket megnedvesítenek és folyamatosan kevernek. Ennek eredményeként a halmok közepén magasabb hőmérséklet alakul ki, amely elősegíti az erjedést, mint a komposzt esetében. Az egész folyamatnak szigorú felügyelet alatt kell állnia, hogy az erjesztés során pontosan megfigyelhető legyen az ártalmatlan baktériumok, gombák, élesztők és a mikroflóra egyéb képviselőinek aránya.

A gyártók 1975 óta használják ezt a gyorsított erjesztési technikát, és a kapott pu-erh-nek már nem kell érlelődnie. Ennek ellenére a pihenés továbbra is kívánatos, mert harmonizálja az ízét és az aromáját. Tökéletes példa erre a pu-erh mini beeng cha, amelyet nyomás és csomagolás után még három évig pihent.

A Pu-erh többféle formában készülhet, a szálas és a préselt formák között. A Beeng cha a lepény tipikus formájára utal, amely szokásosan körülbelül 350 gramm körül mozog. Ez a 9 grammos miniváltozat ideális egy körülbelül literes vízforralóhoz. Hagyományosan a pu-erh lepényt gyorsan le kell önteni forró vízzel, hogy kinyíljanak a levelek. Ezt a vizet azonban azonnal kiöntik, és újat használnak, ezúttal a kimosáshoz. Ennek eredményeként elképesztően aromás teát kap, gazdag és összetett ízzel, amely a második infúzióval is nagy örömet okoz.

Hatásai - teák

Pu Erh
Hatásai - pu-erh

Tea csomagolásának bemutatása 

A teák kiváló minőségű alumínium tasakba vannak csomagolva, felnyitás utáni visszazárható. Minőségi csomagolás, amely megőrzi a tea jellegét. A tea mindig hermetikusan le van zárva a csomagolásban, hogy ellenálljon a nedvességnek, a fénynek és az idegen szagoknak. E három dologra a tea rendkívül érzékeny, és nagy hatással van az ital végső minőségére.

Tea elkészítése

Hőmérséklet 100 °C Elkészítési idő 3-5 perc Mennyiség fél fészek 1,5-2 dl vízhez

Használati útmutató

A forrázáshoz forró vizet használunk,1 percig forraljuk fel a vizet,majd öntse le a Pu Erh Mini Beeng Cha -t.
Hagyja, hogy néhány másodpercig ázzon, majd öntse le a vizet, és azonnal öntse a második infúziót.
Ezt követően hagyja Pu Erh Mini beeng Cha-t ázni 3-5 percig és szűrje le.
A Pu Erh Mini beeng Cha 4x felönthető.

Íz és tónus:
Intenzitás
Fanyarság
Tein mennyisége
Minőség
Többszöri leöntés

Tanácsra van szüksége?

Vegye fel a kapcsolatot Anitával!
06 30 842 5200
anita@manutea.hu
Segítsen másoknak is a választásban:

A termékhez tartozó legnépszerűbb tartozékok

Ötletet szeretne? Mások vásároltak még:


OOLONG TIE KUAN YIN, Kegyelem vas istennője
Cége van? Legyen a partnerünk! partnerségi feltételek.

OOLONG TIE KUAN YIN, Kegyelem vas istennője

Az Oolong legmagasabb minősége a legdrágábbak közé is tartozik. A kínai Fujian vas istennőjét a tapasztalt teaszakértők keresik a kivételes ízéért és az aromás tulajdonságaiért. A Gong Fu Chan metódussal ajánlatos elkészíteni. Akkor adja ki magából a legjobbat - gazdag jellem, hosszú utóíz és maximális nemesség. Ezt most Ön is átélheti. Több az áru részleteiben
Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
6 371 Ft /250 g 2 548 Ft /100 g
A friss teát kiszállítjuk kedd, 2024. 06. 04.

PU ERH MINI TOU CHA
Cége van? Legyen a partnerünk! partnerségi feltételek.

PU ERH MINI TOU CHA

A hagyományos kínai Pu Erh egy fogalom. A préselt, utólag erjesztett tea rajongókat szerez mind származási országában, mind a világ más részein. Sajátos, földes íze, amely néha a levelek vagy a moha illatára emlékeztet. A Pu Erh Mini Tou Cha esetében azonban enyhe földiségre, enyhe keserűségre, sőt végül édes ízre számíthat. Az infúzió megismétlésével érdekes ízárnyalatokat érhet el. Több az áru részleteiben
Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
6 656 Ft /250 g 2 662 Ft /100 g
A friss teát kiszállítjuk kedd, 2024. 06. 04.

PU ERH MINI TOU CHA - több mint 15 éves
Cége van? Legyen a partnerünk! partnerségi feltételek.

PU ERH MINI TOU CHA - több mint 15 éves

A négy grammos kis kedvenc a teák között igazi kincs. Egész tizenöt évig tartott, míg megérett és a világ legjobb teái közé sorolták. A Pu Erh Mini Tou Cha nagyon jó választás a tea kedvelőknek és a mély ízek és enyhe főzetek imádóinak. Aki megkóstolja, nem találkozik fanyarsággal. A szájában enyhe édes íz és rendkívüli melegség árad szét. Több az áru részleteiben
Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
11 003 Ft /250 g 4 401 Ft /100 g
A friss teát kiszállítjuk kedd, 2024. 06. 04.
Bármikor kijelentkezhet. A hírlevelet 14 naponta küldjük.
Bejelentkezés a kedvezményekhez,hírek és érdekességekhez egyetért a személyes adatok feldolgozásával.

  Ingyenes szállítás 9900 Ft-tól | Kedvezmény a ManuTippjeibe való feliratkozással»