MUSKATEL DARJEELING MARGARETS HOPE - fekete tea
Margaréta reményét nagyon gyorsan eléri. Ez a Darjeeling az egyedülálló teakertből ugyanis nem vagonszámra jut ki a piacra. Ép ellenkezőleg. Margarets Hope egy híres teakert 32 kilométerre Darjeeling-től.
Összetétel
Fekete tea MUSKATELOS DARJEELING 100%Infúzió és tea íz
A tea ízének leírása olyan feladat, amely egy költőnek méltó. De próbáljuk meg - Darjeeling Margarets Hope, felismerhető kicsi, enyhén csavart szirmairól. Amikor illata orrunkhoz száll keserű csokoládéval és rummal lehet azonosítani.Minden esetre, aromája teljes és meleg. Aki megkóstolja, sűrű, édes ízű gyümölcs tónust és értékes fát talál. A végén egy csodálatos muskotályos zamat kíséri. Az infúzió gazdag vörösesbarna színű.
A tea eredete
Darjeeling a Margarets Hope kertjéből keresett rajongói által a világ minden tájáról. A Kurseong régióban fekszik, amely a magasból egy olyan mesei tájnak tűnhet, ahol vasút és sok buja zöld természet található. Az innen származó tea rendkívüli gondoskodást kap. Ezért olyan ízletes. Ez egy olyan történet, amelyet kár lenne kihagyni. A kertet egyszer Bara Ringtongnak hívták. A 20. század elején, igazgatója, Bagdon úr úgy döntött, hogy megmutatja az indiai Darjeeling szépségét fiatal lányának, Margaretnek. Angliából indultak a hosszú hajó útra. Annyira vágytak a zöld dombokra és a teakertekre ... Sajnos Margaret nem látta meg álmát. Meghalt, mielőtt látta volna India szépségét. Tiszteletére a teakert neve Margarets Hope-ra változott.
Érdemes megemlíteni az a terület, ahol a kert található. Kurseong az ókori történelemben volt, mielőtt a Sikkim Királyság brit részéhez érkezett. Mivel a hegyekben fekszik, hideg és száraz klímával rendelkezik. 1835-ben a gyarmatosítók ideális helyet jelentettek a sebesült katonáinak felépülésükhöz, katonai és polgári tisztviselőknek és családjuknak szanatóriumot építettek. A Kurseongot számtalan teakert veszi körül. Találhatunk vallási emlékeket, múzeumokat és gyönyörű vasútat.
A híres helyről származó tea az ősi technológia szerint készült. A tealeveleket az első márciusi napokban kell leszedni. Mivel a cserjék a meredek lejtőkön nőnek fel, nem könnyű megtenni. A feldolgozó gazdaságban a zöld leveleket hadják hervadni és erjedni. A hosszúságtól és a hőmérséklettől függően kialakul a kapott íz, és végül a tea színe. A nagyon őrzött erjedés után a teát forró levegővel szárítják, osztályozzák és csomagolják.
Tea csomagolásának bemutatása
A teák kiváló minőségű alumínium tasakba vannak csomagolva, felnyitás utáni visszazárható. Minőségi csomagolás, amely megőrzi a tea jellegét. A tea mindig hermetikusan le van zárva a csomagolásban, hogy ellenálljon a nedvességnek, a fénynek és az idegen szagoknak. E három dologra a tea rendkívül érzékeny, és nagy hatással van az ital végső minőségére.
Tea elkészítése
100 °C | 3-5 perc | 1 teáskanál 1,5-2 dl vízhez |
Használati útmutató
- Öntse le a fekete teát 100 °C vízzel 1 teáskanál 1,5-2 dl arányában.
- Teáskannába való készítéskor adjon 1 teáskanállal többet hozzá.
- Áztatási idő 3-5 perc (fedett csészében), utána szűrje le.