06 30 842 5200 (H-P 7-17 óra)
0 Db
0 Ft
Üres a kosár. Javítsuk ki!
Ne fizessen postaköltséget! Rendeljen még 9 900 Ft és ingyenesen megkapja.
 
9 900 Ft

MOZAMBIK OP1 MONTE METILILE BIO - fekete tea

Kód: 1618

A Monte Metilile mozambiki kertjének gazdái a teafák termesztésének organikus módját választották, és betakarításuk minden várakozást felülmúl! Az ortodox BIO fekete tea, enyhe maláta ízzel és gyümölcsös árnyalatokkal, az Ön szívébe arany betűkkel vési be magát. Mozambik visszatér a minőségi tea fő termelőihez. Ne hagyja ki.

Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
3 846 Ft /250 g 1 538 Ft /100 g
A friss teát kiszállítjuk csütörtökig, 2024. 07. 18.
Ne fizessen postaköltséget! Rendeljen még 9 900 Ft és ingyenesen megkapja.
 
9 900 Ft
Származási hely
Származási hely:
Mozambik
Vidék
Vidék:
Mount Namuli
Íz
Íz:
Gyümölcsös, Malátás
Gyerekek számára
Gyerekek számára:
12 éves kortól
Szüret
Szüret:
Utolsó betakarítás
Tengerszint f. m.
Tengerszint f. m.:
1200 m
BIO
BIO:
Igen

Összetétel

Fekete tea Mozambik OP1 Monte Metilile BIO 100%

A tea infúziója és íze

Az OP1 Monte Metilile BIO mozambiki fekete tea lágyságában, malátájának ízében és a friss gyümölcs könnyű simogatásában kiváló. Összetett íze magával ragadó, meghívja Önt egy újabb kortyra, és nagyon kellemes frissesség érzetet hagy a szájban. Ennek a fekete teának az infúziója pezsgő borostyán, az aromája édes, friss, enyhén füves.

A tea eredete

A mozambiki teatermesztés és -feldolgozás története több mint viharos. Végül is, mint az egész délkelet-afrikai ország története. A Mozambiki Köztársaságot az Indiai-óceán vize mossa le, és területét köztudottan Vasco de Gama fedezte fel útjain. 1505 és 1975 között Mozambik portugál uralom alatt állt. És a függetlenség megszerzése után szinte azonnal kitört egy 15 éves polgárháború ...

A földrajzi viszonyokat tekintve említsük meg, hogy a Mozambiki Köztársaság méreteiben összehasonlítható például Törökországgal, lakossága például Észak-Koreával (amely azonban csaknem hétszer kisebb). Mozambikban trópusi éghajlat uralkodik, az évszakok két részre oszthatók - októbertől márciusig párás az ország, áprilistól szeptemberig szárazság.

A Monte Metilile kert 1100 méteres tengerszint feletti magasságban található. A kiváló talajnak, amelyre kínai teafákat (Camellia sinensis) ültetnek, valamint az ideális hőmérsékleti és csapadékviszonyoknak köszönhetően kivételes minőségű tea állítható elő. Mozambik szerint csúcsminőségű tea, amellett, hogy tanúsított bio eredetű. Minőségéről szóló hírek terjednek az egész világon, és a kereslet általában növekszik. A Monte Metilile azon kevés kerthez tartozik, amelyek a polgárháború okozta hosszú szünet után ismét előtérbe kerülnek. Az ültetvény nagy részét, több mint húsz éven át műveletlenül, partnerünk, Cha de Magoma vette át. A teafák gondos kiválasztásának, a napi becsületes munkának és a modern gépek használatának köszönhetően sikerül valóban csodálatos teát termesztenie, betakarítania és előállítania. Biztosan nem fog meglepődni, hogy a tealevelek gyűjtése kézzel történik - mint más ortodox és CTC teák esetében a világ bármely pontján.

Ezt a fekete teát finomra göndörített levelek jellemzik, amelyekben nagy arányban vannak arany csúcsok. Ilyen gyönyörű megjelenést, amelyet természetesen egyedi íz és sajátos aroma kísér, csak a fent említett kézgyűjtéssel és finom feldolgozással érhetjük el. Az ortodox eljárás a hagyományos kínai módszeren alapul, és magában foglalja a kézi gyűjtést, a tealevelek kikészítését, a sodrást, az erjesztést és a szárítást. Végül a teát válogatni és csomagolni kell.

Hatásai - teák

Fekete tea
Hatásai - fekete tea

Tea csomagolásának bemutatása 

A teák kiváló minőségű alumínium tasakba vannak csomagolva, felnyitás utáni visszazárható. Minőségi csomagolás, amely megőrzi a tea jellegét. A tea mindig hermetikusan le van zárva a csomagolásban, hogy ellenálljon a nedvességnek, a fénynek és az idegen szagoknak. E három dologra a tea rendkívül érzékeny, és nagy hatással van az ital végső minőségére.

Tea elkészítése

Hőmérséklet 100 °C Elkészítési idő 3-5 perc Mennyiség 1 teáskanál 1,5-2 dl vízhez

Használati útmutató

Öntse le a Mosambik OP1 Monte Metilile BIO fekete teát 100 °C vízzel 1 teáskanál 1,5-2 dl arányában.
Teáskannába való készítéskor adjon 1 teáskanállal többet hozzá.
Áztatási idő 3-5 perc (fedett csészében).

Íz és tónus:
Intenzitás
Fanyarság
Tein mennyisége
Minőség
Többszöri leöntés

Tanácsra van szüksége?

Vegye fel a kapcsolatot Anitával!
06 30 842 5200
anita@manutea.hu
Segítsen másoknak is a választásban:

A termékhez tartozó legnépszerűbb tartozékok

Ötletet szeretne? Mások vásároltak még:


15% KEDVEZMÉNY
EARL GREY - fekete tea
Cége van? Legyen a partnerünk! partnerségi feltételek.

EARL GREY - fekete tea

Régi idők és a bevált klasszikus. Fekete Earl Grey majdnem minden háztartás leltárában megtalálható. Kíváncsi miért imádják az emberek Manchestertől Tokióig? Miért illatozik reggelente milliók konyhájában? Mi tudjuk. Mert kiváló az íze és kivételes frissítő hatással rendelkezik. Akár reggel, akár délután készíti el, mindig örömöt szerez. Több az áru részleteiben
Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
4 800 Ft /250 g 4 080 Ft /250 g 1 632 Ft /100 g
A friss teát kiszállítjuk csütörtökig, 2024. 07. 18.

YUNNAN BLACK PREMIUM - fekete tea
Cége van? Legyen a partnerünk! partnerségi feltételek.

YUNNAN BLACK PREMIUM - fekete tea

Nagy intenzív élmény! Ereje, mint Herkulesnek. A sötét piros öntet világosan a tudtunkra adja, hegy nem valamiféle teácskáról van szó. Ezt az ínyencséget a lelkes rajongóknak a hagyományos kínai teakertből hoztuk. Uzsonnára kortyolgasson Yunnan Black Premium-ot és repdesni fog az energiától és a jókedvtől egész estig. Több az áru részleteiben
Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
5 084 Ft /250 g 2 033 Ft /100 g
A friss teát kiszállítjuk csütörtökig, 2024. 07. 18.

CHINA BLACK SENCHA BIO - fekete tea
Cége van? Legyen a partnerünk! partnerségi feltételek.

CHINA BLACK SENCHA BIO - fekete tea

Ha a zöld Sencha felveszi a sötét kabátját, hirtelen hölggyé változik pikáns szikrával a szemében. Ha nem tudja a szemei előtt elképzelni, töltsön velünk együtt a csészébe China Black Sencha-t. Eljut Önhöz a friss, kissé fanyar ízű pörkölt árnyalatával. A nem mindennapos teát iszogathatja egész nap, kevesebb koffeint tartalmaz, mint kollégái.  Több az áru részleteiben
Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
5 936 Ft /250 g 2 375 Ft /100 g
A friss teát kiszállítjuk csütörtökig, 2024. 07. 18.
Bármikor kijelentkezhet. A hírlevelet 14 naponta küldjük.
Bejelentkezés a kedvezményekhez,hírek és érdekességekhez egyetért a személyes adatok feldolgozásával.

  Ingyenes szállítás 9900 Ft-tól | Kedvezmény a ManuTippjeibe való feliratkozással»