06 30 842 5200 (H-P 7-17 óra)
0 Db
0 Ft
Üres a kosár. Javítsuk ki!
Ne fizessen postaköltséget! Rendeljen még 3 900 Ft és ingyenesen megkapja.
 
3 900 Ft

MOZAMBIK OP1 MONTE METILILE BIO - fekete tea

Kód: 1618

A Monte Metilile mozambiki kertjének gazdái a teafák termesztésének organikus módját választották, és betakarításuk minden várakozást felülmúl! Az ortodox BIO fekete tea, enyhe maláta ízzel és gyümölcsös árnyalatokkal, az Ön szívébe arany betűkkel vési be magát. Mozambik visszatér a minőségi tea fő termelőihez. Ne hagyja ki.

Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
3 056 Ft /250 g 1 223 Ft /100 g
A friss teát kiszállítjuk péntekig, 10. 1. 2021
Ne fizessen postaköltséget! Rendeljen még 3 900 Ft és ingyenesen megkapja.
 
3 900 Ft
Származási hely
Származási hely:
Mozambik
Vidék
Vidék:
Mount Namuli
Íz
Íz:
Gyümölcsös, Malátás
Gyerekek számára
Gyerekek számára:
12 éves kortól
Szüret
Szüret:
Utolsó betakarítás
Tengerszint f. m.
Tengerszint f. m.:
1200 m
BIO
BIO:
Igen

Összetétel

Fekete tea Mozambik OP1 Monte Metilile BIO 100%

A tea infúziója és íze

Az OP1 Monte Metilile BIO mozambiki fekete tea lágyságában, malátájának ízében és a friss gyümölcs könnyű simogatásában kiváló. Összetett íze magával ragadó, meghívja Önt egy újabb kortyra, és nagyon kellemes frissesség érzetet hagy a szájban. Ennek a fekete teának az infúziója pezsgő borostyán, az aromája édes, friss, enyhén füves.

A tea eredete

A mozambiki teatermesztés és -feldolgozás története több mint viharos. Végül is, mint az egész délkelet-afrikai ország története. A Mozambiki Köztársaságot az Indiai-óceán vize mossa le, és területét köztudottan Vasco de Gama fedezte fel útjain. 1505 és 1975 között Mozambik portugál uralom alatt állt. És a függetlenség megszerzése után szinte azonnal kitört egy 15 éves polgárháború ...

A földrajzi viszonyokat tekintve említsük meg, hogy a Mozambiki Köztársaság méreteiben összehasonlítható például Törökországgal, lakossága például Észak-Koreával (amely azonban csaknem hétszer kisebb). Mozambikban trópusi éghajlat uralkodik, az évszakok két részre oszthatók - októbertől márciusig párás az ország, áprilistól szeptemberig szárazság.

A Monte Metilile kert 1100 méteres tengerszint feletti magasságban található. A kiváló talajnak, amelyre kínai teafákat (Camellia sinensis) ültetnek, valamint az ideális hőmérsékleti és csapadékviszonyoknak köszönhetően kivételes minőségű tea állítható elő. Mozambik szerint csúcsminőségű tea, amellett, hogy tanúsított bio eredetű. Minőségéről szóló hírek terjednek az egész világon, és a kereslet általában növekszik. A Monte Metilile azon kevés kerthez tartozik, amelyek a polgárháború okozta hosszú szünet után ismét előtérbe kerülnek. Az ültetvény nagy részét, több mint húsz éven át műveletlenül, partnerünk, Cha de Magoma vette át. A teafák gondos kiválasztásának, a napi becsületes munkának és a modern gépek használatának köszönhetően sikerül valóban csodálatos teát termesztenie, betakarítania és előállítania. Biztosan nem fog meglepődni, hogy a tealevelek gyűjtése kézzel történik - mint más ortodox és CTC teák esetében a világ bármely pontján.

Ezt a fekete teát finomra göndörített levelek jellemzik, amelyekben nagy arányban vannak arany csúcsok. Ilyen gyönyörű megjelenést, amelyet természetesen egyedi íz és sajátos aroma kísér, csak a fent említett kézgyűjtéssel és finom feldolgozással érhetjük el. Az ortodox eljárás a hagyományos kínai módszeren alapul, és magában foglalja a kézi gyűjtést, a tealevelek kikészítését, a sodrást, az erjesztést és a szárítást. Végül a teát válogatni és csomagolni kell.

Hatásai - teák

Fekete tea
Hatásai - fekete tea

Tea csomagolásának bemutatása 

Egy erős alumínium tok, cipzárral, amely lehetővé teszi az ismétlődő zárást nyitáskor. Minőségi csomagolás, amely megőrzi a tea jellegét. A tea mindig hermetikusan le van zárva, ezáltal ellenáll a nedvességnek, a fénynek és a külső szagoknak. E három dologra a tea nagyon hajlamos, és nagy hatással van az ital minőségére.

Tea elkészítése

Hőmérséklet 100 °C Elkészítési idő 3-5 perc Mennyiség 1 teáskanál 1,5-2 dl vízhez

Használati útmutató

Öntse le a Mosambik OP1 Monte Metilile BIO fekete teát 100 °C vízzel 1 teáskanál 1,5-2 dl arányában.
Teáskannába való készítéskor adjon 1 teáskanállal többet hozzá.
Áztatási idő 3-5 perc (fedett csészében).

Íz és tónus:
Intenzitás
Fanyarság
Tein mennyisége
Minőség
Többszöri leöntés

Tanácsra van szüksége?

Vegye fel a kapcsolatot Anitával!
06 30 842 5200
anita@manutea.hu
Segítsen másoknak is a választásban:

Ötletet szeretne? Mások vásároltak még:


RUKERI RWANDA OP BIO - fekete tea
Cége van? Ne hagyja figyelmen kívül vállalati feltételek.

RUKERI RWANDA OP BIO - fekete tea

Az egyik legjobb afrikai tea édes, karamell ízű. A telt, autentikus íze rögtön magával fogja ragadni. A Rukeri Ruanda OP organikus fekete tea a Kivu-tó feletti dombokról származik. A helyi ültetvények híresek a minőségi ortodox teáikról, így nem csoda tehát, hogy jelentős a kereslet a betakarításuk iránt. Ha napra, szabadságra és örömre vágyik, akkor válassza a Rukeri-ból származó tealeveleket.  Több az áru részleteiben
Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
A megfigyelő elküldésével egyetért a személyes adatok feldolgozásával.

MOZAMBIK GBOP MONTE METILILE BIO - fekete tea
Cége van? Ne hagyja figyelmen kívül vállalati feltételek.

MOZAMBIK GBOP MONTE METILILE BIO - fekete tea

Mozambik legmagasabb hegye alatt, ahol különféle növények és állatok élnek, a helyi gazdák helyreállítják a régóta nem működő teakerteket. A Monte Metilile ezek egyike. Ökológiai gazdálkodás módján termeszt teafákat, így a betakarítás BIO és hihetetlenül finom. Kényeztesse magát a legjobb minőségű ortodox afrikai frakcionált teával, sok arany tippel! Több az áru részleteiben
Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
3 056 Ft /250 g 1 223 Ft /100 g
A friss teát kiszállítjuk péntekig, 10. 1. 2021

MOZAMBIK OP GREEN MONTE METILILE BIO - zöld tea
Cége van? Ne hagyja figyelmen kívül vállalati feltételek.

MOZAMBIK OP GREEN MONTE METILILE BIO - zöld tea

Csakúgy, mint a Namuli-hegy buja zöld dombjai, a helyi tea is lélegzetelállítóan smaragd. Azonban nemcsak színével vonzza. Tele finom hajtásokkal, organikusan termesztik, és a csészéjében friss, enyhén virágos ízű lesz. Engedje meg, hogy megkísértjen egy kirándulás a Monte Metilile afrikai teakertjébe. A világ egyik legjobb afrikai teája! Több az áru részleteiben
Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
3 056 Ft /250 g 1 223 Ft /100 g
A friss teát kiszállítjuk péntekig, 10. 1. 2021
Bármikor kijelentkezhet. A hírlevelet 14 naponta küldjük.
Bejelentkezés a kedvezményekhez,hírek és érdekességekhez egyetért a személyes adatok feldolgozásával.

  Ingyenes szállítás 9900 Ft-tól | Kedvezmény a ManuTippjeibe való feliratkozásra »