CEYLON ORANGE PEKOE - fekete tea
Csak két szó: tiszta és friss. A Ceylon Orange Pekoe az esszenciája a legjobbnak, amit a fekete teától várhatunk. Nagyon lágy, magas minőségű és rendkívülien élénkítő. Klasszikus Provinciából, ahol 1870-től termesztik a teát. Könnyedén pikáns tea, amely megmelegíti az átfagyott ujjakat és hosszú, hóval lepett táj túrája után energiával tölt fel. De jusson eszébe fülledt nyári napokon is - jó hangulatot idéz elő és kedvet a munkához.
Összetétel
Fekete tea Ceylon Orange Pekoe 100%További információ a teáról
A Ceylon Orange Pekoe szakértői lágynak, és frissítőnek írják le a teát. Tapasztalataink szerint, a gyönyörű tulajdonságai mellett az ügyfelek a stimuláló hatásait is szeretik. Sokan ennek a hagyományos teának az elkészítését néhány percnyi relaxációnak tartják. A víz felforralása a tea leöntéséhez, a hosszú, fekete tealevelek előkészítése, leöntése, és a tea színének az átváltozását csillogó, borostyánsárga színűvé – ez mind a minőségi tea rajongóinak a mindennapi élvezetéhez tartozik. A teát megbolondíthatjuk tejjel, vagy a kihűlése után akar egy szelet citrommal - A Ceylon Orange Pekoe mindig a fekete teák legkiemelkedőbb, és legjobb minőségű teáihoz fog tartozni.
A tea eredete
Ez a tea Srí Lanka (Ceylon) magas hegyeinek a lejtőin növekszik. Az ízét a termesztési helyének a tengerszint felettimagassága, a délnyugati monszun esőzések, és a január-március közötti viszonylag hideg időjárás határozza meg. A Dimbula régió, ahonnan a Ceylon Orange Pekoe származik, történelmileg az egyik első Ceylon teát termesztő helyszínnek számít.
Tea betakarítása
Azoknak, akik a teafa leveleit betakarítják, több generációs tapasztalata van a tealevelek begyűjtésében, és a tea előállításában. A Pekoe- osztályába besorolandó teák csak a tealevelek rügyeit tartalmazzák, amelyek betakarításához nem alkalmazhatnak éles szerszámokat, a betakarítók a körmük segítségével sem szakíthatják le a rügyeket, csakis az ujjuk párnácskáival engedélyezett a rügyek óvatos betakarítása. Mindez a levelek mechanikai megkárosodásának az elkerülése érdekében történik. A tealeveleket, és a rügyeket leggyakrabban nők gyűjtik össze, akik napi 15-20 kg friss teát is képesek betakarítani. A tealeveleket nagyon gyorsan tovább szállítják átválogatásra, és szárításra. Továbbá hengerlik, görgetik, és csavarják őket, ezután pedig magas hőmérséklet, és páratartalom mellet hagyják, hogy elinduljon a levelek fermentációs folyamata. A zöld levelek így feketékké válnak, fermentálódnak.
Hatásai - teák
Tea csomagolásának bemutatása
A teák kiváló minőségű alumínium tasakba vannak csomagolva, felnyitás utáni visszazárható. Minőségi csomagolás, amely megőrzi a tea jellegét. A tea mindig hermetikusan le van zárva a csomagolásban, hogy ellenálljon a nedvességnek, a fénynek és az idegen szagoknak. E három dologra a tea rendkívül érzékeny, és nagy hatással van az ital végső minőségére.
Tea elkészítése
100 °C | 3-5 perc | 1 teáskanál 1,5-2 dl vízhez |
Használati útmutató
- Öntse le a fekete teát 100 °C vízzel 1 teáskanál 1,5-2 dl arányában.
- Teáskannába való készítéskor adjon 1 teáskanállal többet hozzá.
- Áztatási idő 3-5 perc (fedett csészében), utána szűrje le.
Tanácsra van szüksége?
1. 18.
6. 29.