06 30 842 5200 (H-P 7-17 óra)
0 Db
0 Ft
Üres a kosár. Javítsuk ki!
Ne fizessen postaköltséget! Rendeljen még 9 900 Ft és ingyenesen megkapja.
 
9 900 Ft

MOZAMBIK GBOP MONTE METILILE BIO - fekete tea

Kód: 1619
Értékelés: kitűnő, 1 vélemény

Mozambik legmagasabb hegye alatt, ahol különféle növények és állatok élnek, a helyi gazdák helyreállítják a régóta nem működő teakerteket. A Monte Metilile ezek egyike. Ökológiai gazdálkodás módján termeszt teafákat, így a betakarítás BIO és hihetetlenül finom. Kényeztesse magát a legjobb minőségű ortodox afrikai frakcionált teával, sok arany tippel!

Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
A megfigyelő elküldésével egyetért a személyes adatok feldolgozásával.
Ne fizessen postaköltséget! Rendeljen még 9 900 Ft és ingyenesen megkapja.
 
9 900 Ft
Származási hely
Származási hely:
Mozambik
Vidék
Vidék:
Mount Namuli
Íz
Íz:
Harmonikus, Enyhe
Gyerekek számára
Gyerekek számára:
12 éves kortól
Szüret
Szüret:
Utolsó betakarítás
Tengerszint f. m.
Tengerszint f. m.:
1200 m
BIO
BIO:
Igen

Összetétel

Fekete tea Mozambik GBOP Monte Metilile BIO 100%

A tea infúziója és íze

Mozambik GBOP Monte Metilile BIO fekete tea gyönyörű levéllel és kellemes aromával egyaránt elbűvölő. Forró vízzel való felöntés után gyönyörű borostyánszínű infúziót ad. Ízében harmonikus édességet és könnyű gyümölcsös frissességet talál. Ez a tea kiváló, mint egy reggeli tea, de akkor is értékelni fogja az előnyeit, ha egész nap iszogatja.

A tea eredete

Ha nem tudja pontosan, hol van azonnal Mozambik, nem csodálkozunk. Sajnos régiónkban nem sok szó esik Délkelet-Afrikáról, nemhogy az ottani politikai helyzetről. És csak néhány éve kezdjük megismerni az ottani teát. A Mozambiki Köztársaságból hozzánk érkező fajták azonban meggyőznek minden huncut embert - a mozambiki tea remek a vártnál! Miért? Olvasson tovább…

1505-től Mozambikot Portugália irányította. Ennek oka az volt, hogy Vasco de Gama portugál tengerész "felfedezte" 1498-ban. Azonban csak 1975-ben hirdette ki az ország a függetlenséget, és megalakult a Mozambiki Népköztársaság. Az ezt követő események azonban 15 éves polgárháborút eredményeztek. Ma Mozambik az egyik legszegényebb ország a világon.

A teafák valószínűleg a 20. század elején jutottak el az afrikai kontinensre, először Kenyában, Ugandában, Malawiban és Tanzániában. Mozambikban az 1930-as években portugál telepesek szálltak partra. A gyarmati örökség számos helyi teatermelő exportbevételének alapjává vált. Az 1960-as években Mozambik Afrika második legnagyobb teaexportőre volt. De a nyugtalanságok, a határváltozások és a függetlenségért folytatott küzdelmek miatt hatalmas számú teakert jelentős károkat szenvedett. Az ültetvényeket senki sem gondozta, a feldolgozó üzemeket bezárták, minden technológia romba dőlt, a gazdák nem adták át nemzedékről nemzedékre a mesterséget. Cha de Magoma erőfeszítései azonban termékeny talajra esnek. És szó szerint. A minőségi létesítményekbe történő beruházásoknak, a helyi embereknek és a teakertek helyreállításának köszönhetően ma már kiváló minőségű fajtákat kapunk. Az egyik a mozambiki GBOP Monte Metilile BIO.

A Monte Metilile Garden a Namuli-hegy régióban található. Camellia sinensis var assamica teanövényeket ültetnek bele. Az éghajlati viszonyok 1200 méterrel a tengerszint felett, tápanyagokban gazdag talaj, rengeteg napfény és a szükséges nedvesség - mindez rendkívül előnyös a Monte Metilile teacserje számára. Ezenkívül a biogazdálkodás rendszerében termesztik őket, azaz iparilag előállított műtrágyák vagy kezelõ spray-k használata nélkül. A BIO tanúsítás, amelyhez a teát rendszeresen alkalmazni kell, csak hangsúlyozza a tea minőségét.
Mozambik GBOP Monte Metilile BIO az ortodox teákhoz tartozik, azaz a leghagyományosabb módszerrel dolgozzák fel: a leveleket kézzel gyűjtik össze, majd hagyják hervadni, a dolgozók vagy kézzel, vagy gépek segítségével hengerelik, majd oxidálódik, és jön a tea szárítása, válogatása és csomagolása.

A névben szereplő GBOP (Golden Broken Orange Pekoe) rövidítés a törött tea legmagasabb osztályáról szól, gyakran egész levelek töredékeivel. Az ilyen tea felső rügyeket tartalmaz - tipp. Ezek hozzájárulnak az ital harmonikus és finom ízéhez.

Hatásai - teák

Fekete tea
Hatásai - fekete tea

Tea csomagolásának bemutatása 

A teák kiváló minőségű alumínium tasakba vannak csomagolva, felnyitás utáni visszazárható. Minőségi csomagolás, amely megőrzi a tea jellegét. A tea mindig hermetikusan le van zárva a csomagolásban, hogy ellenálljon a nedvességnek, a fénynek és az idegen szagoknak. E három dologra a tea rendkívül érzékeny, és nagy hatással van az ital végső minőségére.

Tea elkészítése

Hőmérséklet 100 °C Elkészítési idő 3-5 perc Mennyiség 1 teáskanál 1,5-2 dl vízhez

Használati útmutató

Öntse le a Mosambik GBOP  Monte Metilile BIO fekete teát 100 °C vízzel 1 teáskanál 1,5-2 dl arányában.
Teáskannába való készítéskor adjon 1 teáskanállal többet hozzá.
Áztatási idő 3-5 perc (fedett csészében).

Íz és tónus:
Intenzitás
Fanyarság
Tein mennyisége
Minőség
Többszöri leöntés

Tanácsra van szüksége?

Vegye fel a kapcsolatot Anitával!
06 30 842 5200
anita@manutea.hu
Segítsen másoknak is a választásban:

12. 6.

Értékelés: kitűnő
Új kedvencet találtam a reggeli/déli kv-k kiváltására az Assam Hatimara mellé. Nagy szakértő nem vagyok, csupán néhány hónapja teázom, így, hogy mennyire testes vagy milyen a lecsengése túl sokat nem tudok írni :), viszont ennek a teának határozott íze és karaktere van, amit személy szerint néhány teából hiányolok, nagyon finom. Nem kell hozzátenni semmit, számomra így a legjobb. Biztos, hogy fogok még belőle rendelni. Ajánlom másnak is, hogy próbálja ki!

A termékhez tartozó legnépszerűbb tartozékok

Bármikor kijelentkezhet. A hírlevelet 14 naponta küldjük.
Bejelentkezés a kedvezményekhez,hírek és érdekességekhez egyetért a személyes adatok feldolgozásával.

  Ingyenes szállítás 9900 Ft-tól | Kedvezmény a ManuTippjeibe való feliratkozással»