06 30 842 5200 (H-P 7-17 óra)
0 Db
0 Ft
Üres a kosár. Javítsuk ki!
Ne fizessen postaköltséget! Rendeljen még 9 900 Ft és ingyenesen megkapja.
 
9 900 Ft

MOZAMBIK GBOP MONTE METILILE BIO - fekete tea

Kód: 1619

Mozambik legmagasabb hegye alatt, ahol különféle növények és állatok élnek, a helyi gazdák helyreállítják a régóta nem működő teakerteket. A Monte Metilile ezek egyike. Ökológiai gazdálkodás módján termeszt teafákat, így a betakarítás BIO és hihetetlenül finom. Kényeztesse magát a legjobb minőségű ortodox afrikai frakcionált teával, sok arany tippel!

Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
3 829 Ft /250 g 1 532 Ft /100 g
A friss teát kiszállítjuk hétfő, 2022. 12. 12.
Ne fizessen postaköltséget! Rendeljen még 9 900 Ft és ingyenesen megkapja.
 
9 900 Ft
Származási hely
Származási hely:
Mozambik
Vidék
Vidék:
Mount Namuli
Íz
Íz:
Harmonikus, Enyhe
Gyerekek számára
Gyerekek számára:
12 éves kortól
Szüret
Szüret:
Utolsó betakarítás
Tengerszint f. m.
Tengerszint f. m.:
1200 m
BIO
BIO:
Igen

Összetétel

Fekete tea Mozambik GBOP Monte Metilile BIO 100%

A tea infúziója és íze

Mozambik GBOP Monte Metilile BIO fekete tea gyönyörű levéllel és kellemes aromával egyaránt elbűvölő. Forró vízzel való felöntés után gyönyörű borostyánszínű infúziót ad. Ízében harmonikus édességet és könnyű gyümölcsös frissességet talál. Ez a tea kiváló, mint egy reggeli tea, de akkor is értékelni fogja az előnyeit, ha egész nap iszogatja.

A tea eredete

Ha nem tudja pontosan, hol van azonnal Mozambik, nem csodálkozunk. Sajnos régiónkban nem sok szó esik Délkelet-Afrikáról, nemhogy az ottani politikai helyzetről. És csak néhány éve kezdjük megismerni az ottani teát. A Mozambiki Köztársaságból hozzánk érkező fajták azonban meggyőznek minden huncut embert - a mozambiki tea remek a vártnál! Miért? Olvasson tovább…

1505-től Mozambikot Portugália irányította. Ennek oka az volt, hogy Vasco de Gama portugál tengerész "felfedezte" 1498-ban. Azonban csak 1975-ben hirdette ki az ország a függetlenséget, és megalakult a Mozambiki Népköztársaság. Az ezt követő események azonban 15 éves polgárháborút eredményeztek. Ma Mozambik az egyik legszegényebb ország a világon.

A teafák valószínűleg a 20. század elején jutottak el az afrikai kontinensre, először Kenyában, Ugandában, Malawiban és Tanzániában. Mozambikban az 1930-as években portugál telepesek szálltak partra. A gyarmati örökség számos helyi teatermelő exportbevételének alapjává vált. Az 1960-as években Mozambik Afrika második legnagyobb teaexportőre volt. De a nyugtalanságok, a határváltozások és a függetlenségért folytatott küzdelmek miatt hatalmas számú teakert jelentős károkat szenvedett. Az ültetvényeket senki sem gondozta, a feldolgozó üzemeket bezárták, minden technológia romba dőlt, a gazdák nem adták át nemzedékről nemzedékre a mesterséget. Cha de Magoma erőfeszítései azonban termékeny talajra esnek. És szó szerint. A minőségi létesítményekbe történő beruházásoknak, a helyi embereknek és a teakertek helyreállításának köszönhetően ma már kiváló minőségű fajtákat kapunk. Az egyik a mozambiki GBOP Monte Metilile BIO.

A Monte Metilile Garden a Namuli-hegy régióban található. Camellia sinensis var assamica teanövényeket ültetnek bele. Az éghajlati viszonyok 1200 méterrel a tengerszint felett, tápanyagokban gazdag talaj, rengeteg napfény és a szükséges nedvesség - mindez rendkívül előnyös a Monte Metilile teacserje számára. Ezenkívül a biogazdálkodás rendszerében termesztik őket, azaz iparilag előállított műtrágyák vagy kezelõ spray-k használata nélkül. A BIO tanúsítás, amelyhez a teát rendszeresen alkalmazni kell, csak hangsúlyozza a tea minőségét.
Mozambik GBOP Monte Metilile BIO az ortodox teákhoz tartozik, azaz a leghagyományosabb módszerrel dolgozzák fel: a leveleket kézzel gyűjtik össze, majd hagyják hervadni, a dolgozók vagy kézzel, vagy gépek segítségével hengerelik, majd oxidálódik, és jön a tea szárítása, válogatása és csomagolása.

A névben szereplő GBOP (Golden Broken Orange Pekoe) rövidítés a törött tea legmagasabb osztályáról szól, gyakran egész levelek töredékeivel. Az ilyen tea felső rügyeket tartalmaz - tipp. Ezek hozzájárulnak az ital harmonikus és finom ízéhez.

Hatásai - teák

Fekete tea
Hatásai - fekete tea

Tea csomagolásának bemutatása 

Egy erős alumínium tok, cipzárral, amely lehetővé teszi az ismétlődő zárást nyitáskor. Minőségi csomagolás, amely megőrzi a tea jellegét. A tea mindig hermetikusan le van zárva, ezáltal ellenáll a nedvességnek, a fénynek és a külső szagoknak. E három dologra a tea nagyon hajlamos, és nagy hatással van az ital minőségére.

Tea elkészítése

Hőmérséklet 100 °C Elkészítési idő 3-5 perc Mennyiség 1 teáskanál 1,5-2 dl vízhez

Használati útmutató

Öntse le a Mosambik GBOP  Monte Metilile BIO fekete teát 100 °C vízzel 1 teáskanál 1,5-2 dl arányában.
Teáskannába való készítéskor adjon 1 teáskanállal többet hozzá.
Áztatási idő 3-5 perc (fedett csészében).

Íz és tónus:
Intenzitás
Fanyarság
Tein mennyisége
Minőség
Többszöri leöntés

Tanácsra van szüksége?

Vegye fel a kapcsolatot Anitával!
06 30 842 5200
anita@manutea.hu
Segítsen másoknak is a választásban:

Ötletet szeretne? Mások vásároltak még:


CEYLON ORANGE PEKOE - fekete tea
Cége van? Ne hagyja figyelmen kívül vállalati feltételek.

CEYLON ORANGE PEKOE - fekete tea

Csak két szó: tiszta és friss. A Ceylon Orange Pekoe az esszenciája a legjobbnak, amit a fekete teától várhatunk. Nagyon lágy, magas minőségű és rendkívülien élénkítő. Klasszikus Provinciából, ahol 1870-től termesztik a teát. Könnyedén pikáns tea, amely megmelegíti az átfagyott ujjakat és hosszú, hóval lepett táj túrája után energiával tölt fel. De jusson eszébe fülledt nyári napokon is - jó hangulatot idéz elő és kedvet a munkához. Több az áru részleteiben
Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
4 498 Ft /250 g 1 799 Ft /100 g
A friss teát kiszállítjuk hétfő, 2022. 12. 12.

SUMATRA BOP1 BAH BUTONG - fekete tea
Cége van? Ne hagyja figyelmen kívül vállalati feltételek.

SUMATRA BOP1 BAH BUTONG - fekete tea

Ha megkóstolja, meglepődik. A fekete tea az egyenlítő mentéről hihetetlenül friss, erős és pikáns. A vulkanikus szumátrai talajból nő ki a kiegyensúlyozott ízű profillal, attraktív télen is és nyáron is. A teaimádóknak a Bah Butong teaültetvény nagyon jól ismeretes. Hasonlóan, mint a teakóstolás: Az italodat fogyaszd olyan forrón és úgy ízesítve, hogy légy mindig boldog. Több az áru részleteiben
Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
4 348 Ft /250 g 1 739 Ft /100 g
A friss teát kiszállítjuk hétfő, 2022. 12. 12.

JAVA BOP1 PASIR MALANG - fekete tea
Cége van? Ne hagyja figyelmen kívül vállalati feltételek.

JAVA BOP1 PASIR MALANG - fekete tea

A világ legnépesebb szigete és turisztikailag az egyik legvonzóbb uticél. A Jáva a vulkánoknak, a nemzeti parknak, víz palotának, madár piacnak vagy a templomkomplexumnak köszönhetően lett híres. És a teája? Nincs belőle vagon számra, de nagyon kellemes a minősége. Akinek része volt a jávai tea megkóstolásában, a Darjeeling második szüretéhez hasonlítja. Telt, fűszeres és gyönyörűen illatos. Több az áru részleteiben
Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
3 227 Ft /250 g 1 291 Ft /100 g
A friss teát kiszállítjuk hétfő, 2022. 12. 12.
Bármikor kijelentkezhet. A hírlevelet 14 naponta küldjük.
Bejelentkezés a kedvezményekhez,hírek és érdekességekhez egyetért a személyes adatok feldolgozásával.

  Ingyenes szállítás 9900 Ft-tól | Kedvezmény a ManuTippjeibe való feliratkozásra »