

JAPAN SENCHA FUKAMUSHI-CHA BIO - zöld tea
Felejtsen el mindent, amit tud a japán zöld teákról. Hogy a senchának füves vagy esetleg halas visszhangokkal fanyarnak kell lennie a nyelven? Tehát még nem kóstolta a mélyen párolt sencha fukamushi-cha-t. Rendkívül ritka tea, amely puhasággal, édességgel teli koncertet játszik a szájában, amelyet az umami gazdagon értékel, és békét és nyugalmat hoz a lelkének.
Összetétel
Japan Sencha Fukamushi-cha BIO 100%A tea infúziója és íze
Az élénk zöldes infúzió nagyon intenzív tónusú, és a többi sencha teához képest lágyabb és meglepően édes, fanyar befejezés nélkül. Az umami íze nagyon erős, hosszú utóízzel.
A tea eredete
A japán teákról ismert, hogy forró gőzzel állítják le a levelek oxidációját. Pontosan így jön létre a sencha, amely valószínűleg a legnépszerűbb típus a zöld teák között a felkelő nap országában. Nagyon sajátos íze van, fanyarságával elriaszthat valakit. Az 1960-as és 1970-es években a gyártók arra gondoltak, hogyan lehetne enyhíteni annak tipikus fanyarságát, és egy egyszerű módszerrel álltak elő.
Egy hagyományos szenchában a gőzt körülbelül húsz, ill. negyven másodpercig hagyják hatni. A fukamushi módszer azonban ennek a technikának a sokszoros kiterjesztéséből áll. A tea leveleket száz másodpercig gőzölik, ill az egész folyamatot kétszer megismételik, minden alkalommal egy percig. Az így feldolgozott levelek nagyon törékenyek, de aromájuk és ízük összehasonlíthatatlanul mélyebb és erősebb.
Az imént említett levelek törékenysége tönkretesz egy másik közismert tényt a japán zöld teákról. Általánosan úgy gondolják, hogy a legmagasabb minőségűnek száradás után szilárd és egész levéllel kell rendelkeznie, és fordítva a töredékek az alacsonyabb rendű osztály jele. A sencha fukamushi-cha esetében azonban nem ez a helyzet. Hosszú főzés után a levél nagyon könnyen eltörik, így a kész teában nagy és kicsi levéltöredékek, de finom por keverékével is találkozhat. Talán egy kicsit rosszabb esztétikai benyomást azonban nem csak az intenzív aromának és az íz bársonya lágyságának tökéletes szimbiózisa váltja fel, amely rendkívüli teret enged az umami varázs kiemelkedésének. Igazi ritkaság, amelynek köszönhetően a zöld teát már nem úgy nézi, mint korábban.
Tea csomagolásának bemutatása
Egy erős alumínium tok, cipzárral, amely lehetővé teszi az ismétlődő zárást nyitáskor. Minőségi csomagolás, amely megőrzi a tea jellegét. A tea mindig hermetikusan le van zárva, ezáltal ellenáll a nedvességnek, a fénynek és a külső szagoknak. E három dologra a tea nagyon hajlamos, és nagy hatással van az ital minőségére.
Tea elkészítése
|
|
|
Használati útmutató
- Első infúzió - Öntse le a Japan Sencha-t 90 ° C hőmérsékletű vízzel 3 g / 115 ml víz arányban. Hagyja 1 percig az infúzióban (fedett csésze), majd szűrje le.
- Második infúzió - a víz hőmérséklete 95 ° C, áztatási idő 1 perc.
- Harmadik infúzió - a víz hőmérséklete 95 ° C, áztatási idő 2 perc.

























Tanácsra van szüksége?

Ötletet szeretne? Mások vásároltak még:

JAPAN SENCHA YABUKITA – zöld tea

JAPAN SENCHA SHIZUOKA BIO - zöld tea
