06 30 842 5200 (H-P 7-17 óra)
0 Db
0 Ft
Üres a kosár. Javítsuk ki!
Ne fizessen postaköltséget! Rendeljen még 9 900 Ft és ingyenesen megkapja.
 
9 900 Ft

JAPAN SENCHA FUKAMUSHI-CHA BIO - zöld tea

Kód: 1643

Felejtsen el mindent, amit tud a japán zöld teákról. Hogy a senchának füves vagy esetleg halas visszhangokkal fanyarnak kell lennie a nyelven? Tehát még nem kóstolta a mélyen párolt sencha ​​fukamushi-cha-t. Rendkívül ritka tea, amely puhasággal, édességgel teli koncertet játszik a szájában, amelyet az umami gazdagon értékel, és békét és nyugalmat hoz a lelkének.

Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
32 387 Ft /250 g 12 955 Ft /100 g
A friss teát kiszállítjuk csütörtökig, 2022. 07. 07.
Ne fizessen postaköltséget! Rendeljen még 9 900 Ft és ingyenesen megkapja.
 
9 900 Ft
Származási hely
Származási hely:
Japán
Vidék
Vidék:
Kagosima
Íz
Íz:
Édeskés, Umami
Gyerekek számára
Gyerekek számára:
10 éves kortól
Szüret
Szüret:
Utolsó betakarítás
BIO
BIO:
Igen

Összetétel

Japan Sencha Fukamushi-cha BIO 100%

A tea infúziója és íze

Az élénk zöldes infúzió nagyon intenzív tónusú, és a többi sencha teához képest lágyabb és meglepően édes, fanyar befejezés nélkül. Az umami íze nagyon erős, hosszú utóízzel.

A tea eredete

A japán teákról ismert, hogy forró gőzzel állítják le a levelek oxidációját. Pontosan így jön létre a sencha, amely valószínűleg a legnépszerűbb típus a zöld teák között a felkelő nap országában. Nagyon sajátos íze van, fanyarságával elriaszthat valakit. Az 1960-as és 1970-es években a gyártók arra gondoltak, hogyan lehetne enyhíteni annak tipikus fanyarságát, és egy egyszerű módszerrel álltak elő.

Egy hagyományos szenchában a gőzt körülbelül húsz, ill. negyven másodpercig hagyják hatni. A fukamushi módszer azonban ennek a technikának a sokszoros kiterjesztéséből áll. A tea leveleket száz másodpercig gőzölik, ill az egész folyamatot kétszer megismételik, minden alkalommal egy percig. Az így feldolgozott levelek nagyon törékenyek, de aromájuk és ízük összehasonlíthatatlanul mélyebb és erősebb.

Az imént említett levelek törékenysége tönkretesz egy másik közismert tényt a japán zöld teákról. Általánosan úgy gondolják, hogy a legmagasabb minőségűnek száradás után szilárd és egész levéllel kell rendelkeznie, és fordítva a töredékek az alacsonyabb rendű osztály jele. A sencha fukamushi-cha esetében azonban nem ez a helyzet. Hosszú főzés után a levél nagyon könnyen eltörik, így a kész teában nagy és kicsi levéltöredékek, de finom por keverékével is találkozhat. Talán egy kicsit rosszabb esztétikai benyomást azonban nem csak az intenzív aromának és az íz bársonya lágyságának tökéletes szimbiózisa váltja fel, amely rendkívüli teret enged az umami varázs kiemelkedésének. Igazi ritkaság, amelynek köszönhetően a zöld teát már nem úgy nézi, mint korábban.

Hatásai - teák

Zöld tea
Hatásai - zöld tea

Tea csomagolásának bemutatása 

Egy erős alumínium tok, cipzárral, amely lehetővé teszi az ismétlődő zárást nyitáskor. Minőségi csomagolás, amely megőrzi a tea jellegét. A tea mindig hermetikusan le van zárva, ezáltal ellenáll a nedvességnek, a fénynek és a külső szagoknak. E három dologra a tea nagyon hajlamos, és nagy hatással van az ital minőségére.

Tea elkészítése

Hőmérséklet 90 °C Elkészítési idő 1 perc Mennyiség 3g/115 ml

Használati útmutató

  1. Első infúzió - Öntse le a Japan Sencha-t  90 ° C hőmérsékletű vízzel 3 g / 115 ml víz arányban. Hagyja 1 percig az infúzióban (fedett csésze), majd szűrje le.
  2. Második infúzió - a víz hőmérséklete 95 ° C,  áztatási idő 1 perc.
  3. Harmadik infúzió - a víz hőmérséklete 95 ° C, áztatási idő 2 perc.
Íz és tónus:
Intenzitás
Fanyarság
Tein mennyisége
Minőség
Többszöri leöntés

Tanácsra van szüksége?

Vegye fel a kapcsolatot Anitával!
06 30 842 5200
anita@manutea.hu
Segítsen másoknak is a választásban:

Ötletet szeretne? Mások vásároltak még:


JAPAN SENCHA YABUKITA – zöld tea
Cége van? Ne hagyja figyelmen kívül vállalati feltételek.

JAPAN SENCHA YABUKITA – zöld tea

Kevés ember dicsekedhet azzal, hogy a munkája teljesen megváltoztatta a felkelő nap földjének a tea bajnokságát. Egy Sugiyama Hikosaburo nevű férfi a teacserjékből kinemesítette a Yabukita fajta teafát, így neki köszönhetjük, hogy mi is élvezhetjük minden egyes csésze zöld teából származó tökéletes ízek játékát. Több az áru részleteiben
Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
48 742 Ft /250 g 19 497 Ft /100 g
A friss teát kiszállítjuk csütörtökig, 2022. 07. 07.

JAPAN SENCHA SHIZUOKA BIO - zöld tea
Cége van? Ne hagyja figyelmen kívül vállalati feltételek.

JAPAN SENCHA SHIZUOKA BIO - zöld tea

Két szóval: nagyon kellemes. A hagyományos tea prefektúrából származó japán sencha örömet szerez a tapasztalt teakedvelőknek, és kellemesen meg fogja lepni a zöld teákkal kezdőket. A virágos, enyhe, végül édes infúzió frissítést hoz, amelyet bármikor és bárhol értékelni fog. A japánok köztudottan egész nap magukkal viszik a teájukat. Próbálja ki Ön is. A Japán Sencha Shizuoka BIO lesz a kedves partnere. Több az áru részleteiben
Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
13 516 Ft /250 g 5 406 Ft /100 g
A friss teát kiszállítjuk csütörtökig, 2022. 07. 07.

JAPAN SENCHA MIYAZAKI PREMIUM - zöld tea
Cége van? Ne hagyja figyelmen kívül vállalati feltételek.

JAPAN SENCHA MIYAZAKI PREMIUM - zöld tea

Igazi ritkaság a Miyazaki prefektúrától. Ez a prémium osztályú sencha mindent tartalmaz, amit egy ilyen típusú teának tartalmaznia kell. Játékosan serkenti az elmét és az energiahullámmal elárasztja a szervezetet. Ugyanakkor egyedi megjelenésével, feldolgozási módjával és egyedi ízével, jellegzetes umamival előkészíti a japán zöld tea szerelmeseit példátlan élményhez, amely egyszerűen ellenállhatatlan. Több az áru részleteiben
Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
18 694 Ft /250 g 7 477 Ft /100 g
A friss teát kiszállítjuk csütörtökig, 2022. 07. 07.
Bármikor kijelentkezhet. A hírlevelet 14 naponta küldjük.
Bejelentkezés a kedvezményekhez,hírek és érdekességekhez egyetért a személyes adatok feldolgozásával.

  Ingyenes szállítás 9900 Ft-tól | Kedvezmény a ManuTippjeibe való feliratkozásra »