

JAPÁN MATCHA KIKYOU BIO - zöld tea
A szavak nem elegek. Leírni pár mondatban ezt az egyedülálló ízű, nagyszerű illatú és gondosan előállított zöld púderes teát még az ősi japán mestereknek és a jelenlegi Matcha imádóknak se sikerült. A tiszta zöld színét egyszerűen látni kell, a szétkeverését a forró vízben át kell élnie. Csak akkor lesz a Matcha tökéletes. Ebben az esetben a Matcha BIO prémium minőségben!
Összetétel
Zöld tea Japan MATCHAA tea főzete és íze
A Matcha Kikyou BIO zöld tea az igazán gazdag ízével tűnik ki a többi tea közül, amely az édes, és a kissé fanyar ízű italok rajongóinak fog elsősorban örömet okozni. A tea a felhabarása után friss zöld italt hoz létre, amely ugyanolyan lágy, mint a tejszín. Persze az umami figyelemre méltó íze, amely kissé a tenger ízére hasonító íz is megjelenik a tea minden egyes kortyában.
A tea eredete
A japán, Shizuoka prefektúrából (Shizuoka-ken) kerül a japán teák 40 százaléka a világba. A teakerteket a 13. század közepén szerzetesek alapították. Azóta Shizuoka jelentős japán teahellyé vált. Mivel a gazdák a zöld teák széles skáláját állítják elő, a prefektúra az egyik legváltozatosabb beszállítók közé tartozik. A Shizuokaból származó teák kiváló minősége mögött nem csak a teamesterek több ezer éves tapasztalata, hanem az egyedülálló természeti adottságok is állnak. A Suruga-öböl, csendes-óceáni régióját a Fuji Szent hegysége jellemzi. Valóban, a shizu-t „nyugodt”, az oka -t „domb” -ként fordíthatnánk le. A helyi éghajlat nedves szubtrópusinak nevezhető, a nyarak melegek, és nedvesek, a telek enyhék. Érdekességként elmondható az is, hogy Shizuoka-ba síelni is járnak a turisták. A régió hegyvidéki északi része kiváló sportolási feltételeket biztosít számukra. A Matcha teákat nem könnyű elkészíteni, a pontos gyártási folyamatát szinte lehetetlen megtudni. Az összes teakert nagy titokban tartja. Annyit azonban sikerült megtudnunk, hogy a Matcha előállítása igazából már néhány héttel a tealevelek betakarítása előtt elkezdődik, amikor a dolgozók nádból készült szőnyeget terítenek az ültetvények fölé. A teacserjék a félárnyékban több klorofillt, és hasznos aminosavat termelnek, és a levelek is erősebb, zöldebb színűek, és egyedibb, kifejezőbb ízűek lesznek. Csakis a legfiatalabb tealeveleket takarítják be, melyeket a betakarításuk után rögtön megpárolják, így megállítják az enzimek természetes oxidációját. A Matcha Kikyou BIO sajátossága az előállításának a közbenső lépése, amikor is a tealevelekből először a Tenchát állítanak elő (ismételt megpárlással leállítják az enzim oxidációját), ezután következik a Matcha klasszikus termelése - azaz a szárítása, a szárak és a vénák eltávolítása, valamint a gránit kövek közötti porrá zúzása. Az eredménye nagyon finom zöld por, amelyet légmentesen, zacskókban, vagy dobozokban kell tárolni.
Tea csomagolásának bemutatása
Egy erős alumínium tok, cipzárral, amely lehetővé teszi az ismétlődő zárást nyitáskor. Minőségi csomagolás, amely megőrzi a tea jellegét. A tea mindig hermetikusan le van zárva, ezáltal ellenáll a nedvességnek, a fénynek és a külső szagoknak. E három dologra a tea nagyon hajlamos, és nagy hatással van az ital minőségére.
Tea elkészítése
|
|
|
Használati útmutató
- Készítsen forró vizet, amely elérte a forráspontot és lehűtött 75 ° C-ra.
- Adjon fél teáskanál Matcha teát egy tálhoz vagy pohárhoz, és öntse le az előkészített forró vizzel (körülbelül 1dcl)
- Használjon teapamacsot vagy elektromos tejhab verőt a Matcha keveréséhez és felveréséhez.
- A ritka felvert hab besűrűsödik egy idő után.

























Tanácsra van szüksége?

11. 26.
A termékhez tartozó legnépszerűbb tartozékok
Ötletet szeretne? Mások vásároltak még:

MATCHA CHINA - zöld tea

TEAKEVERŐ ECSET MATCHA TEÁRA - CHASEN
