06 30 842 5200 (H-P 7-17 óra)
0 Db
0 Ft
Üres a kosár. Javítsuk ki!
Ne fizessen postaköltséget! Rendeljen még 9 900 Ft és ingyenesen megkapja.
 
9 900 Ft

Japan Gyokuro Asahi - zöld tea

Kód: 1814

A Kagoshima tartományból származó ritka gyokuro elvarázsolja Önt a páratlan umamival teli, lágy ízével. Könnyű, finom és kifinomult. Az ínyencek a legszebb harmatcseppnek nevezik, mert a vadregényes erdők pompáját és a friss reggel illatát idézi. A névben szereplő Asahi szó a teafák egy különleges fajtájára utal, amely árnyékban nőtt, hogy a leveleknek egyedi aromát és csodálatos ízt kölcsönözzön.

Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
31 639 Ft /250 g 12 656 Ft /100 g
A friss teát kiszállítjuk szerdáig, 2024. 04. 24.
Ne fizessen postaköltséget! Rendeljen még 9 900 Ft és ingyenesen megkapja.
 
9 900 Ft
Származási hely
Származási hely:
Japán
Vidék
Vidék:
Kagosima
Íz
Íz:
Umami, Lágy
Gyerekek számára
Gyerekek számára:
12 éves kortól
Szüret
Szüret:
Utolsó betakarítás
Tengerszint f. m.
Tengerszint f. m.:
200m

Összetétel

Zöld tea Japán Gyokuro Asahi 100%

Infúzió és tea íz

A japán Gyokuro Asahi finom, lágy íz jellemzi, amelyet ellenállhatatlan umami koronáz meg. Ez egy olyan tea, amely igazán hosszú és igazán szép benyomást hagy. A főzet világos, sárgászöld színű.

A tea eredete

Kagoshima prefektúra a japán Kjúsú sziget délnyugati csücskében található. Éghajlata szubtrópusi és nedves, enyhe és viszonylag száraz téllel, valamint forró és párás nyárral. A teafákat állítólag egy pap termesztette a területen 1319 körül. Később a teakerteket főként a hegyekben, rizsföldek között telepítették. A 19. században a zöld tea termelése annyira megnőtt, hogy a gazdák egyesületet hoztak létre a teák minőségének javítása érdekében. Abban az időben a Kagoshima tea hírneve rossz volt. A 19. század közepe táján kísérleteket tettek az angol teakeverékekhez szükséges tea termesztésére, de ezek nem voltak sikeresek, és egy idő után a gazdák felhagytak velük.

Kagosima csak a 19. század végén kezdett virágzásnak indulni a teaüzletben, és a kezdetben ismeretlen termelőből a világ egyik legjobb regionális teamárkájává vált. Ma Shizuoka után ez a második legkeresettebb teázási célpont, ahol olyan teákat termelnek, amelyeket Japánban és azon kívül is nagyra értékelnek. Természetesen a termékeny vulkanikus talaj és a kiváló éghajlati viszonyok is szerepet játszanak ebben, de ez a tea nem nélkülözheti az emberi kezet és a hosszú távú kezelést.

A kínai teafa (Camellia sinensis) kiváló aromájú és kiváló ízű leveleinek előállításához a gazdák többek között a Camellia sinensis Asahi speciális fajtáját ültetik. A gyokura előállításához teljesen tökéletes. Egy másik fontos lépés a teacserjék termesztési módjával kapcsolatos: a szüret előtt körülbelül 20 nappal a munkások szőnyegekkel takarják le a teacserjéket, hogy megvédjék őket a naptól. Ez növeli a levelek teanin aminosav- és tein alkaloid-tartalmát, ami a tea ízét édessé és jellegzetes umami ízűvé teszi.

Ezt a Japán Gyokuro Asahit Shibushiból hoztuk, ahol 1726 óta termesztik a teafákat. Az ottani teakerteket jelenleg a gazdák harmadik generációja gondozza, és minden jel szerint Japán legjobb gyokuroit termesztik, dolgozzák fel és állítják elő. Ön is megítélheti, milyen íze van a Gyöngyharmat vagy A legszebb harmatcsepp nevű teának.

Hatásai - teák

Zöld tea
Hatásai - zöld tea

Tea csomagolásának bemutatása 

A teák kiváló minőségű alumínium tasakba vannak csomagolva, felnyitás utáni visszazárható. Minőségi csomagolás, amely megőrzi a tea jellegét. A tea mindig hermetikusan le van zárva a csomagolásban, hogy ellenálljon a nedvességnek, a fénynek és az idegen szagoknak. E három dologra a tea rendkívül érzékeny, és nagy hatással van az ital végső minőségére.

Tea elkészítése

Hőmérséklet 70-80 °C Elkészítési idő 2-3 perc Mennyiség 1 teáskanál 1,5-2 dl vízhez

Használati útmutató

Tegyen 1 teáskanál Gyokuro-t 1,5-2 dl vízhez. Teáskannába való készítéskor adjon 1 teáskanállal többet hozzá.
A Gyokuro-t 70-80 ° C vízzel öntse le.
Áztatási idő 2 perc (fedett csészében), utána szűrje le.
A Gyokuro 3-szor leönthető.

Íz és tónus:
Intenzitás
Fanyarság
Tein mennyisége
Minőség
Többszöri leöntés

Tanácsra van szüksége?

Vegye fel a kapcsolatot Anitával!
06 30 842 5200
anita@manutea.hu
Segítsen másoknak is a választásban:

A termékhez tartozó legnépszerűbb tartozékok

Ötletet szeretne? Mások vásároltak még:


JAPAN GYOKURO HISUI BIO - zöld tea
Cége van? Legyen a partnerünk! partnerségi feltételek.

JAPAN GYOKURO HISUI BIO - zöld tea

A hegyvidéki Kyushu sziget híres Japán legaktívabb vulkánjáról, forró forrásairól és gazdag történelméről, valamint kiterjedt teaültetvényekről. Évszázadok óta tökéletes tisztaságú és finom illatokkal és ízekkel látják el a világot. Japán Gyokuro a BIO minőségben az egyik legjobb. Nádas szőnyeg árnyékában növekszik, finoman lágy és gyümölcsös édes. Ennek a teának, a beceneve Jade Dew. Több az áru részleteiben
Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
31 137 Ft /250 g 12 455 Ft /100 g
A friss teát kiszállítjuk szerdáig, 2024. 04. 24.

JAPAN MIYAZAKI GYOKURO BIO
Cége van? Legyen a partnerünk! partnerségi feltételek.

JAPAN MIYAZAKI GYOKURO BIO

Az árnyékos kertek Bio minőségű japán királya. Finomított ízű zöld tea, amely lágyságával és mégis erőteljes intenzitása révén teljesen aláveti Önt. Gazdag színének köszönhetően elnyerte magának a jade könny jelentését, és olyan benyomást kelt Önben hogy minden érzékszervével élvezni fogja. Nem hiába, a Gyokuro az egyik legjobb japán tea, amelyet csak a legelismertebb vendégek imádnak, és a Miyazaki terület egyike az egyedi drágaköveknek. Több az áru részleteiben
Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
35 000 Ft /250 g 14 000 Ft /100 g
A friss teát kiszállítjuk szerdáig, 2024. 04. 24.

JAPAN GYOKURO TAKUMI BIO
Cége van? Legyen a partnerünk! partnerségi feltételek.

JAPAN GYOKURO TAKUMI BIO

A teakészítés mestere által létrehozott jade harmat. Így hangzik a Gyokuro Takumi szókapcsolat szabad fordítása. Afelől természetesen nincs kétség, hogy a japán teamesterek valóban az iparág élvonalába tartoznak. Ha mégis rátalálnánk valakire, aki e téren szkeptikus, akkor miután megkóstolta a Kyushu szigetének gyönyörű természetével tökéletes összhangban termesztett Gyokuráját, azonnal megváltoztatja a véleményét. Több az áru részleteiben
Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
36 355 Ft /250 g 14 542 Ft /100 g
A friss teát kiszállítjuk szerdáig, 2024. 04. 24.
Bármikor kijelentkezhet. A hírlevelet 14 naponta küldjük.
Bejelentkezés a kedvezményekhez,hírek és érdekességekhez egyetért a személyes adatok feldolgozásával.

  Ingyenes szállítás 9900 Ft-tól | Kedvezmény a ManuTippjeibe való feliratkozással»