06 30 842 5200 (H-P 7-17 óra)
0 Db
0 Ft
Üres a kosár. Javítsuk ki!
Ne fizessen postaköltséget! Rendeljen még 9 900 Ft és ingyenesen megkapja.
 
9 900 Ft

Japan Gyokuro Asahi - zöld tea

Kód: 1814

A Kagoshima tartományból származó ritka gyokuro elvarázsolja Önt a páratlan umamival teli, lágy ízével. Könnyű, finom és kifinomult. Az ínyencek a legszebb harmatcseppnek nevezik, mert a vadregényes erdők pompáját és a friss reggel illatát idézi. A névben szereplő Asahi szó a teafák egy különleges fajtájára utal, amely árnyékban nőtt, hogy a leveleknek egyedi aromát és csodálatos ízt kölcsönözzön.

Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
25 769 Ft /250 g 10 308 Ft /100 g
A friss teát kiszállítjuk péntekig, 2023. 03. 31.
Ne fizessen postaköltséget! Rendeljen még 9 900 Ft és ingyenesen megkapja.
 
9 900 Ft
Származási hely
Származási hely:
Japán
Vidék
Vidék:
Kagosima
Íz
Íz:
Umami, Lágy
Gyerekek számára
Gyerekek számára:
12 éves kortól
Szüret
Szüret:
Utolsó betakarítás
Tengerszint f. m.
Tengerszint f. m.:
200m

Összetétel

Zöld tea Japán Gyokuro Asahi 100%

Infúzió és tea íz

A japán Gyokuro Asahi finom, lágy íz jellemzi, amelyet ellenállhatatlan umami koronáz meg. Ez egy olyan tea, amely igazán hosszú és igazán szép benyomást hagy. A főzet világos, sárgászöld színű.

A tea eredete

Kagoshima prefektúra a japán Kjúsú sziget délnyugati csücskében található. Éghajlata szubtrópusi és nedves, enyhe és viszonylag száraz téllel, valamint forró és párás nyárral. A teafákat állítólag egy pap termesztette a területen 1319 körül. Később a teakerteket főként a hegyekben, rizsföldek között telepítették. A 19. században a zöld tea termelése annyira megnőtt, hogy a gazdák egyesületet hoztak létre a teák minőségének javítása érdekében. Abban az időben a Kagoshima tea hírneve rossz volt. A 19. század közepe táján kísérleteket tettek az angol teakeverékekhez szükséges tea termesztésére, de ezek nem voltak sikeresek, és egy idő után a gazdák felhagytak velük.

Kagosima csak a 19. század végén kezdett virágzásnak indulni a teaüzletben, és a kezdetben ismeretlen termelőből a világ egyik legjobb regionális teamárkájává vált. Ma Shizuoka után ez a második legkeresettebb teázási célpont, ahol olyan teákat termelnek, amelyeket Japánban és azon kívül is nagyra értékelnek. Természetesen a termékeny vulkanikus talaj és a kiváló éghajlati viszonyok is szerepet játszanak ebben, de ez a tea nem nélkülözheti az emberi kezet és a hosszú távú kezelést.

A kínai teafa (Camellia sinensis) kiváló aromájú és kiváló ízű leveleinek előállításához a gazdák többek között a Camellia sinensis Asahi speciális fajtáját ültetik. A gyokura előállításához teljesen tökéletes. Egy másik fontos lépés a teacserjék termesztési módjával kapcsolatos: a szüret előtt körülbelül 20 nappal a munkások szőnyegekkel takarják le a teacserjéket, hogy megvédjék őket a naptól. Ez növeli a levelek teanin aminosav- és tein alkaloid-tartalmát, ami a tea ízét édessé és jellegzetes umami ízűvé teszi.

Ezt a Japán Gyokuro Asahit Shibushiból hoztuk, ahol 1726 óta termesztik a teafákat. Az ottani teakerteket jelenleg a gazdák harmadik generációja gondozza, és minden jel szerint Japán legjobb gyokuroit termesztik, dolgozzák fel és állítják elő. Ön is megítélheti, milyen íze van a Gyöngyharmat vagy A legszebb harmatcsepp nevű teának.

Hatásai - teák

Zöld tea
Hatásai - zöld tea

Tea csomagolásának bemutatása 

Egy erős alumínium tok, cipzárral, amely lehetővé teszi az ismétlődő zárást nyitáskor. Minőségi csomagolás, amely megőrzi a tea jellegét. A tea mindig hermetikusan le van zárva, ezáltal ellenáll a nedvességnek, a fénynek és a külső szagoknak. E három dologra a tea nagyon hajlamos, és nagy hatással van az ital minőségére.

Tea elkészítése

Hőmérséklet 70-80 °C Elkészítési idő 2-3 perc Mennyiség 1 teáskanál 1,5-2 dl vízhez

Használati útmutató

Tegyen 1 teáskanál Gyokuro-t 1,5-2 dl vízhez. Teáskannába való készítéskor adjon 1 teáskanállal többet hozzá.
A Gyokuro-t 70-80 ° C vízzel öntse le.
Áztatási idő 2 perc (fedett csészében), utána szűrje le.
A Gyokuro 3-szor leönthető.

Íz és tónus:
Intenzitás
Fanyarság
Tein mennyisége
Minőség
Többszöri leöntés

Tanácsra van szüksége?

Vegye fel a kapcsolatot Anitával!
06 30 842 5200
anita@manutea.hu
Segítsen másoknak is a választásban:

Ötletet szeretne? Mások vásároltak még:


JAPAN BANCHA PREMIUM - zöld tea
Cége van? Ne hagyja figyelmen kívül vállalati feltételek.

JAPAN BANCHA PREMIUM - zöld tea

Erős, hosszú levelek, finom aroma, magas antioxidáns tartalom - ez a Bancha, zöld tea, amelyet a Japánok leggyakrabban étel mellé szolgálnak. Ihatja minden nap, ugyanis kevés teint tartalmaz, az íze kellemes és a hatásai nyugtatóak. Nem lehet megunni. A Bancha megismerése alap minden teaimádó számára. Több az áru részleteiben
Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
8 361 Ft /250 g 3 344 Ft /100 g
A friss teát kiszállítjuk péntekig, 2023. 03. 31.

JAPAN SENCHA BIO - zöld tea
Cége van? Ne hagyja figyelmen kívül vállalati feltételek.

JAPAN SENCHA BIO - zöld tea

A Japán Miyazaki nemcsak turisták által látogatott egyik kedvenc reszort. A prefektúrát a Kjusu szigetén főleg teaszakértők látogatják. A Bio Sencha az egyik példája a helyi hagyományos termelésnek. Kitűnő tea friss és könnyed ízzel egész napos kortyolgatásra alkalmas. A teakertek, amelyekből szállítjuk, magasabb tengerfeletti magasságban vannak elterjedve, ahol a teafák természetes módon vannak nevelve. Több az áru részleteiben
Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
6 756 Ft /250 g 2 702 Ft /100 g
A friss teát kiszállítjuk péntekig, 2023. 03. 31.

JAPAN GYOKURO  - zöld tea
Cége van? Ne hagyja figyelmen kívül vállalati feltételek.

JAPAN GYOKURO - zöld tea

Ez elnyeri a tetszését! Kínálatunkban megtalálja azt a teát amelyet baráti összejövetel során szolgálnak fel a japán vendégeknek. Nagyon különleges körülmények között termesztik, ezért van valami, ami a többiből hiányzik - az umami ötödik íze. A Japán Gyokuro tea finom, lágy, enyhe édes sósságát fogja észrevenni. Jobban leírni nem tudjuk. Kóstolja meg Ön is, az Uji-dombokról származó hagyományos zöld tea biztosan nem fog csalódást okozni.  Több az áru részleteiben
Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
21 438 Ft /250 g 8 575 Ft /100 g
A friss teát kiszállítjuk péntekig, 2023. 03. 31.

Megtekintette


GÖRÖG HEGYI TEA MALOTIRA - gyógynövény tea
Cége van? Ne hagyja figyelmen kívül vállalati feltételek.

GÖRÖG HEGYI TEA MALOTIRA - gyógynövény tea

Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
14 816 Ft /250 g 5 926 Ft /100 g
Szállítjuk péntekig, 2023. 03. 31.
Bármikor kijelentkezhet. A hírlevelet 14 naponta küldjük.
Bejelentkezés a kedvezményekhez,hírek és érdekességekhez egyetért a személyes adatok feldolgozásával.

  Ingyenes szállítás 9900 Ft-tól | Kedvezmény a ManuTippjeibe való feliratkozásra »