

Japan Gyokuro Asahi - zöld tea
A Kagoshima tartományból származó ritka gyokuro elvarázsolja Önt a páratlan umamival teli, lágy ízével. Könnyű, finom és kifinomult. Az ínyencek a legszebb harmatcseppnek nevezik, mert a vadregényes erdők pompáját és a friss reggel illatát idézi. A névben szereplő Asahi szó a teafák egy különleges fajtájára utal, amely árnyékban nőtt, hogy a leveleknek egyedi aromát és csodálatos ízt kölcsönözzön.
Összetétel
Zöld tea Japán Gyokuro Asahi 100%Infúzió és tea íz
A japán Gyokuro Asahi finom, lágy íz jellemzi, amelyet ellenállhatatlan umami koronáz meg. Ez egy olyan tea, amely igazán hosszú és igazán szép benyomást hagy. A főzet világos, sárgászöld színű.
A tea eredete
Kagoshima prefektúra a japán Kjúsú sziget délnyugati csücskében található. Éghajlata szubtrópusi és nedves, enyhe és viszonylag száraz téllel, valamint forró és párás nyárral. A teafákat állítólag egy pap termesztette a területen 1319 körül. Később a teakerteket főként a hegyekben, rizsföldek között telepítették. A 19. században a zöld tea termelése annyira megnőtt, hogy a gazdák egyesületet hoztak létre a teák minőségének javítása érdekében. Abban az időben a Kagoshima tea hírneve rossz volt. A 19. század közepe táján kísérleteket tettek az angol teakeverékekhez szükséges tea termesztésére, de ezek nem voltak sikeresek, és egy idő után a gazdák felhagytak velük.
Kagosima csak a 19. század végén kezdett virágzásnak indulni a teaüzletben, és a kezdetben ismeretlen termelőből a világ egyik legjobb regionális teamárkájává vált. Ma Shizuoka után ez a második legkeresettebb teázási célpont, ahol olyan teákat termelnek, amelyeket Japánban és azon kívül is nagyra értékelnek. Természetesen a termékeny vulkanikus talaj és a kiváló éghajlati viszonyok is szerepet játszanak ebben, de ez a tea nem nélkülözheti az emberi kezet és a hosszú távú kezelést.
A kínai teafa (Camellia sinensis) kiváló aromájú és kiváló ízű leveleinek előállításához a gazdák többek között a Camellia sinensis Asahi speciális fajtáját ültetik. A gyokura előállításához teljesen tökéletes. Egy másik fontos lépés a teacserjék termesztési módjával kapcsolatos: a szüret előtt körülbelül 20 nappal a munkások szőnyegekkel takarják le a teacserjéket, hogy megvédjék őket a naptól. Ez növeli a levelek teanin aminosav- és tein alkaloid-tartalmát, ami a tea ízét édessé és jellegzetes umami ízűvé teszi.
Ezt a Japán Gyokuro Asahit Shibushiból hoztuk, ahol 1726 óta termesztik a teafákat. Az ottani teakerteket jelenleg a gazdák harmadik generációja gondozza, és minden jel szerint Japán legjobb gyokuroit termesztik, dolgozzák fel és állítják elő. Ön is megítélheti, milyen íze van a Gyöngyharmat vagy A legszebb harmatcsepp nevű teának.
Tea csomagolásának bemutatása
Egy erős alumínium tok, cipzárral, amely lehetővé teszi az ismétlődő zárást nyitáskor. Minőségi csomagolás, amely megőrzi a tea jellegét. A tea mindig hermetikusan le van zárva, ezáltal ellenáll a nedvességnek, a fénynek és a külső szagoknak. E három dologra a tea nagyon hajlamos, és nagy hatással van az ital minőségére.
Tea elkészítése
|
|
|
Használati útmutató
Tegyen 1 teáskanál Gyokuro-t 1,5-2 dl vízhez. Teáskannába való készítéskor adjon 1 teáskanállal többet hozzá.
A Gyokuro-t 70-80 ° C vízzel öntse le.
Áztatási idő 2 perc (fedett csészében), utána szűrje le.
A Gyokuro 3-szor leönthető.

























Tanácsra van szüksége?

A termékhez tartozó legnépszerűbb tartozékok
Ötletet szeretne? Mások vásároltak még:

JAPAN GYOKURO - zöld tea

JAPAN GYOKURO HISUI BIO - zöld tea
