

JAPAN BANCHA - zöld tea
Az újdonságból soha nem elég. Hogy mindig legyen mit kóstolgatni, valódi klasszikus japán Blancha-t hoztunk Önnek. A dallamos ízét a kezdő teázó is és azok is, akik már "mindent megkóstoltak" értékelni fogják. Próbálja ki a zöld japán alap teát. A makrobiotikát kedvelőknek ez az alfája és omegája.
Összetétel
Zöld tea Japan Bancha 100%A tea főzete és íze
A Bancha világos sárga főzettel és édes, friss, fanyar ízzel rendelkezik. Természetesen lágy, teljes ízű tea. Az illata kellemes, füves. A levelei egyenetlenek, nagyobbak, világos zöldek.
A tea eredete
Aki megszeretné megkóstolni a zöld teát, feltétlenül meg kell tennie az első lépést. A soron a japán alap tea a Bancha áll, amely majdnem az összes ottani háztartásban megtalálható. Kínai teacserjékről takarítják be (Camellia sinensis), amelyet a Senchi teához termesztenek. A Banchuhoz a leveleket később takarítják be, mit a Senchihez, és csak az alsó gallyakról tépkedik. Ennek ellenére a tea mégis finom, lágy és édeskés ízű. A betakarítása általában nyár és ősz között történik. A tealevelek betakarítása teljes mértékben a nők és a lányok hatáskörébe tartozik, akik nagy kosarakba gyűjtik a leveleket. A leveleket a legrövidebb időn belül leadják a feldolgozóknak, akik a leveleket szétterítik és hagyják a napon elhervadni. A zöld teát nem fermentálják, így megőrzi a természetes színét, ízét és illatát. Az enzimek oxidációjának a megakadályozására Japánban röviden, de intenzíven meggőzölik a tealeveleket. Ezt követően a leveleket feltekercselik, hengerelik, szárítják, válogatják és csomagolják.
Hatásai - teák
Tea csomagolásának bemutatása
A teák kiváló minőségű alumínium tasakba vannak csomagolva, felnyitás utáni visszazárható. Minőségi csomagolás, amely megőrzi a tea jellegét. A tea mindig hermetikusan le van zárva a csomagolásban, hogy ellenálljon a nedvességnek, a fénynek és az idegen szagoknak. E három dologra a tea rendkívül érzékeny, és nagy hatással van az ital végső minőségére.
Tea elkészítése
|
|
|
Használati útmutató
- A zöld teát öntse le 70-80 °C-os vízzel 1 teáskanál 1,5-2 dl arányban.
- Teáskannába való készítéskor adjon 1 teáskanállal többet hozzá.
- Áztatási idő 3 perc (fedett csészében), utána szűrje le.

























Tanácsra van szüksége?

A termékhez tartozó legnépszerűbb tartozékok

Papír tea filter M - csészékbe és teáskannákba

Teaszűrő permanent nagyság M

TEASZŰRŐ PERMANENT NAGYSÁG L

Papír filter S - bögrébe

Papír filter L - teáskannába

Tea hőmérő fa tokban

Teáskanna szűrővel 900 ml - keleti motívum

Teáskanna szűrővel 900 ml - virágos dekorációval
Ötletet szeretne? Mások vásároltak még:

LUNG CHING - SÁRKÁNY KÚTJA - zöld tea

JAPAN KUKICHA - zöld tea
