JAPAN SENCHA MAKOTO - zöld tea
Japánba a tea a 9. században jutott el. A buddhista szerzetesek, akik Kínából behozták, legendát meséltek a Shen Nung császárról. Állítólag, egyszer, amikor vizet forralt a tűz fölött a szél az arcába fújt pár tea levelet. A császárnak felkeltette az érdeklődését az illatuk és a vizet a levelekkel megkóstolta. Kitűnő volt! Frissítő, élénkítő és ízletes. Próbálja ki, hogy ma milyen tea nő Japánban.
Összetétel
Zöld tea Sencha Makoto 100%Infúzió és tea íz
Sencha Makoto egy nagyon kellemes zöld tea smaragdos levelekkel. Enyhén fűszeres ízű, édes sütemény és a keserűség finom érintésével. Az ivás után a hűvös, tengerparti aroma, ami édes nyomot hagy. Az infúzió világoszöld, majdnem sárgás színű, tiszta és opálos. Ez a zöld japán tea nagyszerű a jeges tea készítéséhez. Próbálja meg a langyos teát, beleönteni egy pohárba melynek 2/3-át jégkockával töltött.Finom italt kap.
A tea eredete
Az egyik legfontosabb japán tea kert a Fujiyama hegység alatt található, Shizuoka területén. Onnan hoztuk Senchu Makoto-t. A kiváló minőségű, legfeljebb két centiméteres levelek olyan bevált gazdáktól származnak, akik teljes mértékben gondoskodnak mind a termesztési, mind a higiéniai előírásokról. A Camelia sinensis cserjéi a hegyekben és a lejtőkön nőnek. Az első betakarítás április közepén történik. Minden gallyból a nagy bambusz kosárba csak a felső egy-két levél kerül. A begyűjtés kézi, szinte mindig nők végzik. A begyűjtés a napfelkelte után kezdődik, hogy megakadályozza a harmat hullását a bokrokra. A levelek túlzott nedvessége miatt túlmelegedhet, ami tönkreteheti a növényi szöveteket és negatívan befolyásolja a Sencha minőségét. A leveleket az árnyékban hadják hervadni, ezután röviden párolják. A sodrását és szárítási folyamatot mechanikusan végezik rotációs szárítóban. A végleges hengerlés után a levél szép tűformájúak, készen áll a válogatásra és a csomagolásra.
Tea csomagolásának bemutatása
A teák kiváló minőségű alumínium tasakba vannak csomagolva, felnyitás utáni visszazárható. Minőségi csomagolás, amely megőrzi a tea jellegét. A tea mindig hermetikusan le van zárva a csomagolásban, hogy ellenálljon a nedvességnek, a fénynek és az idegen szagoknak. E három dologra a tea rendkívül érzékeny, és nagy hatással van az ital végső minőségére.
Tea elkészítése
70-80 °C | 3 perc | 1 teáskanál 1,5-2 dl vízhez |
Használati útmutató
- A zöld teát öntse le 70-80 °C-os vízzel 1 teáskanál 1,5-2 dl arányban.
- Teáskannába való készítéskor adjon 1 teáskanállal többet hozzá.
- Áztatási idő 3 perc (fedett csészében), utána szűrje le.
- A zöld teát felöntheti akár háromszor is.