

Gyömbér BIO - por
Miért érdemes feldobni kedvenc italát egy csipetnyi gyömbérrel? A válasz nyilvánvaló! Mert egyszerre ad neki egy jó kis pörgést és rengeteg csodálatos hatóanyagot. Segítségükkel felpörgeti a szénhidrátanyagcserét és a vitalitást. A 100%-os perui gyömbér rizómaporban rengeteg erő rejlik. Szerintünk még fűszeresebb, mint a frissen reszelt gyömbér a szupermarketből. Próbálja ki a különbséget.
Összetétel
Gyömbér BIO 100%A gyógynövény infúziója és íze
A bio gyömbérpor homokszínű, íze borsos, csípős, kissé édes. Mivel csak a rizóma mechanikus kezelésével nyert termék, soha nem oldódik fel teljesen az italokban.
Adhatjuk teához, turmixokhoz, de különféle édes és sós ételek fűszerezésére is szolgál.
A gyógynövény eredete
Úgy tűnhet, hogy a gyömbér nem illik Peruba. Elvégre Délkelet-Ázsiából származik, és ott a legnépszerűbb. Az igazság az, hogy a peruiak szó szerint imádják ennek a növénynek a csípős rizómáit, és a világ öt legnagyobb termelője közé tartoznak. Természete, éghajlata, gazdag vulkanikus talaja és páratartalma rendkívül kedvező a gyömbér számára. A perui körülmények még azt is lehetővé teszik, hogy lassabban nőjön, így sokkal ízletesebb és aromásabb, mint az ázsiai gyömbér.
A perui gyömbértermesztők elsősorban a fenntartható és biogazdálkodásra összpontosítanak. Kerülik a növényvédő szereket és természetes műtrágyákat használnak. Ez teszi gyömbérüket különösen ízletessé és keresetté. Az ország 2020-ban 20 000 tonna gyömbértermelésről számolt be, ami 15 százalékos növekedést jelent az előző évhez képest. A gyömbér 95 százaléka bio minőségű volt, és a perui gazdák ezt az utat kívánják folytatni.
Adjunk még néhány információt magáról a növényről. A gyömbér (Zingiber officinale) egy évelő, körülbelül egy méter magas, hosszú levelű növény. Alig virágzik, mivel rizómákkal szaporodik. Mint már említettük, Ázsiában őshonos, és ma már Indiában, Kínában, Thaiföldön, de Jamaikában, Mexikóban és Peruban is termesztik. A gyömbér rizómái káliumban, magnéziumban, foszforban, C- és E-vitaminban gazdagok, emellett illóolajokat, flavonoidokat, alkaloidokat és más fotokémiai anyagokat tartalmaznak. A gyömbér csípős íze mögött a gingerolok állnak.
A gyömbért általában teák, teakeverékek, gyümölcsitalok vagy likőrök készítéséhez, illetve édes és sós ételek fűszerezéséhez használják. A gyömbér egyébként az Ayurveda szerint az egyik leginkább ajánlott fűszer.
Felnőtteknek nem ajánlott a napi 4 g-os adagot túllépni; az olyan betegségekben szenvedőknek, mint az epekő vagy a cukorbetegség, konzultálniuk kell orvosukkal a gyömbér fogyasztásáról.
Hatásai - teák
Gyógynövények csomagolásának bemutatása
Kiváló minőségű alumínium csomagolás, amely lehetővé teszi a visszazárást nyitás után. Minőségi csomagolás, amely megőrzi a gyógynövények jellegét. A gyógynövények mindig hermetikusan lezártak a csomagolásban, hogy ellenálljanak a nedvességnek, a fénynek és az idegen szagoknak. Erre a három dologra rendkívül érzékenyek a gyógynövények, és nagy hatással van a gyógynövény és az infúzió végső minőségére.
Tea elkészítése
|
|
|
Használati útmutató
Öntse le a gyömbért 80°C vízzel 200-250 ml-re fél teáskanálnyi mennyiségben.
Hagyja 5 percig fedő alatt állni. Ezután szűrje le.
Ne lépje túl az ajánlott napi 4 g-os adagot.

























Tanácsra van szüksége?

A termékhez tartozó legnépszerűbb tartozékok
Ötletet szeretne? Mások vásároltak még:

MOTIVÁCIÓS KOENZIM Q10 - gyümölcs tea

ROOIBOS LONG CUT PREMIUM
