

CEYLONI FAHÉJ BIO - por
A fahéj nemcsak kitűnő fűszer, de gyógyszer is. Az első bejegyzések az egészségre való pozitív hatásairól több mint hatezer évesek. Kínában használták, de léteznek hírek a "fahéjjal való gyógyításról" az ókori Egyiptomból és Görögországból is. Nálunk a 15.századtól ismeretes. Az Egyesült Államokban nagyon népszerű táplálék kiegészítő. Legjobban a koktélok, forró italok és desszertek készítésénél lehet felhasználni.
Összetétel
Fahéj BIO 100%A tea főzete és íze
Valódi fahéj íze enyhe, édes és finom. Az aromája egyedi, könnyen felismerhető. Ha a fahéjat forró vízzel leöntjük, világos, illatos lúgot kapunk. Azonban gyakrabban az italok végső ízesítéséhez, (beleértve a teákat is) használják. Próbáld ki gyömbéres teával, fekete teával tejjel, vagy Gunpowder zöld teával.
A tea eredete
A fahéj a fahéjfa kérge. Elvileg két fahéjfajtát különböztetünk meg – a ceyloni, és a kínai fahéjat. Az úgynevezett valódi fahéj, jobb minőségű, és alacsonyabb a kumarin tartalma (amelyeknek az egészségügyi előnyei kétségesek) ceyloni fahéjfából (Cinnamomum zeylanicum) származik. Természetesen eredete a délkelet-ázsiai szigetállamban található, de más trópusi területeken is termesztik. A fa kéregének a színe ragyogó, törékeny, lágy és finom. A fák akár 10 méter magasak is lehetnek, de a fahéj könnyebb betakarítása érdekében alacsonyabban tartják. Hosszú, fényes levelekkel, és apró, fehér virágokkal rendelkezik. A gyümölcsei kékes-fekete színű bogyók. A fahéjfák a homokos, gyakran öntözött talajban érzik magukat jól. A faágait egészben takarítják be, de csak azokat, amelyek átmérője elérte a 2-3 centimétert. Évente kétszer (májustól-júniusig, októbertől-novemberig) takarítják be a mezőgazdasági termelők a fa ágait, majd eltávolítják róluk a leveleket, és az oldalágakat. A faágak kérgét úgy távolítják el, hogy keményebb fát nyomnak az ágak teljes kerületéhez. Miután a kérget bevágták, azt nagyon egyszerűen le lehet fejteni az ágakról. A fehér fahéjágakat 1 napig hagyják pihenni. Ezután kézzel kapargatják le a külső parafa rétegüket. Végül kiszárítják őket- először árnyékban, majd közvetlen napfényben. A kéreg így a már ismert "kettős tekercsbe" tekeredik, és kissé sötétebb lesz.
A fahéj nem tartalmaz hozzáadott ízt, vagy színezéket.
Hatásai - teák
Gyógynövények csomagolásának bemutatása
Kiváló minőségű alumínium csomagolás, amely lehetővé teszi a visszazárást nyitás után. Minőségi csomagolás, amely megőrzi a gyógynövények jellegét. A gyógynövények mindig hermetikusan lezártak a csomagolásban, hogy ellenálljanak a nedvességnek, a fénynek és az idegen szagoknak. Erre a három dologra rendkívül érzékenyek a gyógynövények, és nagy hatással van a gyógynövény és az infúzió végső minőségére.
Tea elkészítése
|
|
|
Használati útmutató
- A fahéjat öntse le 100 °C hőmérsékletű vízzel 2 teáskanál 1,5 dl arányban.
- Teáskannába való készítéskor adjon 2 teáskanállal többet hozzá.
- Áztatási idő 10 perc (fedett csészében), utána szűrje le.

























Tanácsra van szüksége?

12. 20.
11. 18.
A termékhez tartozó legnépszerűbb tartozékok
Ötletet szeretne? Mások vásároltak még:

ROOIBOS

CHINA SENCHA - zöld tea

YERBA MATE LEMON
Megtekintette
