06 30 842 5200 (H-P 7-17 óra)
0 Db
0 Ft
Üres a kosár. Javítsuk ki!
Ne fizessen postaköltséget! Rendeljen még 9 900 Ft és ingyenesen megkapja.
 
9 900 Ft

Grúziai fekete tea Kolkhida

Kód: 1809

Vonzó ital egész napos kortyolgatásra - így jellemezhetjük a hagyományos grúz teát, a Kolkhidát. Az Európa és Ázsia határán fekvő különleges helyről származó különleges tealevelek elvarázsolják Önt finom, mégis tartós ízükkel, malátás, fűszeres és citromos aromáikkal. A gazdák a teanövényeket a gyönyörűen virágzó paulownia fák, az úgynevezett császárfák alá ültetik, amelyek ideális mikroklímát teremtenek, és biztosítják a kívánt árnyékot.

Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
9 565 Ft /250 g 3 826 Ft /100 g
A friss teát kiszállítjuk kedd, 2024. 04. 23.
Ne fizessen postaköltséget! Rendeljen még 9 900 Ft és ingyenesen megkapja.
 
9 900 Ft
Származási hely
Származási hely:
Grúzia
Vidék
Vidék:
Guria
Íz
Íz:
Gyengéd, Fűszeres, Malátás
Gyerekek számára
Gyerekek számára:
16 éves kortól
Szüret
Szüret:
Utolsó betakarítás
Tengerszint f. m.
Tengerszint f. m.:
250 - 300m

Összetétel

Fekete tea Kolkhida 100%

Infúzió és tea íz

A Kolkhida grúz fekete tea tiszta, sűrű ízével tűnik ki. Édes, enyhén fűszeres és citromillatú. Utóíze az igazán hosszantartó ízek közé tartozik, így nagyon könnyen megjegyezhető. A háttérben egy enyhe kámfor-illat is érezhető, amely az összes általa kínált ízben jelen van. Finoman mentolos hatást kölcsönöz az italnak. Borostyánsárga színű, szép fényes, fűszeres, malátás illattal.

A tea eredete

Hegyek, bor, tea és vendégszerető emberek. Így jellemzik a lelkes turisták Grúziát (grúzul Sakartvelo). A Fekete-tenger partján fekvő ország egykor a világ negyedik legnagyobb teatermesztője volt. A grúz tea a volt Szovjetunióban minden háztartásban elérhető volt.

Amikor a Szovjetunió átvette a hatalmat, Grúziában összeomlott a teaipar (és nem csak az). Ma a gazdák megpróbálják újraéleszteni. Organikusan termesztik a kínai teafákat (Camellia sinensis), a kisebb ültetvényeket és a kézi termesztést részesítik előnyben. A minőséget fontosabbnak tartják a mennyiségnél.

A grúziai Guria régió, ahonnan ez a tea származik, az ország nyugati részén fekszik. Neve állítólag azt jelenti, hogy "a nyughatatlanok földje", és a nyolcadik és kilencedik század drámai eseményeire utal. Lehetséges azonban az is, hogy a "guri" szóból származik, amely a helyi nyelvjárásban a szívet jelenti. Akárhogy is, Guria egy olyan terület, amelynek nagyon hosszú történelme van. Ma a nabeglavi ásványvízről és a mágneses homokról híres, és a turizmus és a mezőgazdaság - különösen a teatermesztés – dominál.

Jó tudni, hogy a grúz teára mind a kínai, mind az orosz érdekek hatással voltak. Ráadásul a gyártása angol technológián alapult. A grúz teát eredetileg "az orosz császárok teájának" nevezték. 2000 után a gazdák újra elkezdték a teatermesztést és -termelést. Néhányan a kínai Fujianba utaztak, hogy ismereteket és tapasztalatokat gyűjtsenek, 2018-ban pedig 25 gazda jelentkezett a grúziai teaipar fejlesztésének támogatása című szakterületre.

A grúz Kolkhida fekete tea a hidegnek ellenálló Camellia sinensis Kolkhida teanövény leveleiből készül, amely az egyik olyan elit fajta, amely nagy potenciállal rendelkezik a további nemesítésre. A Kolkhida tea a Kolkhisz-síkság nevét viseli, ahonnan ezek a teanövények származnak. A 330-500 méteres tengerszint feletti magasságban fekvő településen történelmileg citrusféléket és teafákat termesztettek. A Kolkhid nedves alföldjei és az alacsony hőmérséklet lehetővé teszi a teanövények egyenletes és lassú növekedését. A széltől a Paulownia tomentosa fák, az úgynevezett kínai császári fák védik.

Hatásai - teák

Tea csomagolásának bemutatása 

Egy erős alumínium tok, cipzárral, amely lehetővé teszi az ismétlődő zárást nyitáskor. Minőségi csomagolás, amely megőrzi a tea jellegét. A tea mindig hermetikusan le van zárva, ezáltal ellenáll a nedvességnek, a fénynek és a külső szagoknak. E három dologra a tea nagyon hajlamos, és nagy hatással van az ital minőségére.

Fekete tea
Hatásai - fekete tea

Tea csomagolásának bemutatása 

A teák kiváló minőségű alumínium tasakba vannak csomagolva, felnyitás utáni visszazárható. Minőségi csomagolás, amely megőrzi a tea jellegét. A tea mindig hermetikusan le van zárva a csomagolásban, hogy ellenálljon a nedvességnek, a fénynek és az idegen szagoknak. E három dologra a tea rendkívül érzékeny, és nagy hatással van az ital végső minőségére.

Tea elkészítése

Hőmérséklet 95 °C Elkészítési idő 5 perc Mennyiség 1 teáskanál 1,5-2 dl vízhez

Használati útmutató


1. Öntse le a fekete teát 95 °C vízzel 1 teáskanál 1,5-2 dl arányában.
2. Teáskannába való készítéskor adjon 1 teáskanállal többet hozzá.
3. Áztatási idő 5 perc (fedett csészében), utána szűrje le.

Íz és tónus:
Intenzitás
Fanyarság
Tein mennyisége
Minőség
Többszöri leöntés

Tanácsra van szüksége?

Vegye fel a kapcsolatot Anitával!
06 30 842 5200
anita@manutea.hu
Segítsen másoknak is a választásban:

A termékhez tartozó legnépszerűbb tartozékok

Ötletet szeretne? Mások vásároltak még:


CEYLON  HIGH GROWN OP - fekete tea
Cége van? Legyen a partnerünk! partnerségi feltételek.

CEYLON HIGH GROWN OP - fekete tea

Kitűnő minőség nagyon jó áron - ez a cejloni fekete tea, amit az útjaink során fedeztünk fel a világ legjobb teakertjei meglátogatása során. Magasan a tenger felett nő, kézzel szüretelik és a téveszthetetlen illat és édeskés íz jellemzi. A vonzóan ellegáns Ceylon High Grow OP az Ön top 10-es listájába is besorolhatja magát. Több az áru részleteiben
Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
6 823 Ft /250 g 2 729 Ft /100 g
A friss teát kiszállítjuk kedd, 2024. 04. 23.

GOLDEN NEPAL FTGFOP 1 SECOND FLUSH - fekete tea
Cége van? Legyen a partnerünk! partnerségi feltételek.

GOLDEN NEPAL FTGFOP 1 SECOND FLUSH - fekete tea

Már a nevéről is világos, hogy ez a tea a világhírességek közé tartozik. Magas hegyek között nőtt, kivételes gondossággal ápolták és a legnagyobb minőségű levelekből készült. A nepáli fekete tea delikátesz, lágy és enyhe virág ízzel rendelkezik. Több az áru részleteiben
Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
10 886 Ft /250 g 4 355 Ft /100 g
A friss teát kiszállítjuk kedd, 2024. 04. 23.

MASALA CHAI - fekete tea
Cége van? Legyen a partnerünk! partnerségi feltételek.

MASALA CHAI - fekete tea

Az indiai teát főleg a tavasz beköszöntével vagy a hosszú téli esték során fogja a legjobban értékelni. A speciális összetevői képesek beindítani a vérkeringést, felmelegíteni az egész testet, fokozni az immunrendszert, elűzni a baktériumokat és vírusokat. Illatos fűszerekkel van telerakva, ennek köszönhetően egyedi illattal és eredeti ízzel rendelkezik. Az eredeti Masala Chai-t az ajurvéd recept szerint tejjel, mézzel vagy nádcukorral is ízesítheti. Több az áru részleteiben
Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
6 672 Ft /250 g 2 669 Ft /100 g
A friss teát kiszállítjuk kedd, 2024. 04. 23.

Megtekintette


KAKAO EXTRA BRUT  (22/24) - kakaó por
Cége van? Legyen a partnerünk! partnerségi feltételek.

KAKAO EXTRA BRUT (22/24) - kakaó por

Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
A megfigyelő elküldésével egyetért a személyes adatok feldolgozásával.
Bármikor kijelentkezhet. A hírlevelet 14 naponta küldjük.
Bejelentkezés a kedvezményekhez,hírek és érdekességekhez egyetért a személyes adatok feldolgozásával.

  Ingyenes szállítás 9900 Ft-tól | Kedvezmény a ManuTippjeibe való feliratkozással»