

CHINA YUNNAN FOP - fekete tea
Nem nagy tudomány. Akinek szüksége van élénkítésre, a fekete teát hagyja 2-3 percig lúgozni. Akinek a gyomor nyugtatására és az emésztés stimulálására, 5 percig. Akár így vagy úgy, mindig adjon előnyt a minőségnek, mint az akciósnak a szupermarketben. Fekete tea az Ön figyelmét és idejét ezerszer megfizeti. Élvezni fogja az illatát és az ízét is. Különösen, ha a friss kínai Yunnan FOP után nyúl!
Összetétel
Fekete tea China Yunnan FOP 100%Infúzió és tea íz
A klasszikus fekete tea világosabb vörös infúziót ad, mely tele van ízzel és finom aromával. Kína Yunnan FOP kiváló minőségű, így felismerhetjük a jellegzetes édességet, kellemes fanyarsággal. Az illata enyhe, természetes. Ez a tea remek reggelihez, tejjel vagy nádcukorral .
A tea eredete
Bár Kína történelmileg elsősorban a zöld tea termelői közé tartozik,sikert aratott a 20. század közepétől az erős fekete teák területén. Rövid idő alatt a Yunnan délnyugati tartománya, a vietnami határ mentén található, híres a kiváló minőségű erjesztett teáról. Kína Yunnan FOP már megnevezése alapján minőségi tea amely tartalmazza a hajtást és az első legjobb levelélt. Az elfogadott terminológia (FOP - Flowery Orange Pekoe) az ültetvények egyik legjobb színvonala.
Mérsékelt éghajlaton készül megjelenésére, ízére és illatára van a legnagyobb befolyással a tengerszint feletti magasság és csapadék. Kínai teacserje (Camellia sinensis) termesztett Yunnan magas hegyeiben, a szüret, ezért nagy kihívást jelent. Igaz, hogy az utóbbi időben a tealeveleket egyre inkább mechanikusan szüretelik de a hagyományos kertek még mindig bizonyítják a jó munkát a mozgékony és érzékeny emberi kézzel. A helyi nők kora reggel az ültetvényekre mennek, a leveleket szedik és nagy kosarakban tárolják. Ezt követően feldolgozásra kerülnek, amely magában foglalja a rácsokon való kiterítést(ahol elhervadnak) sodrás(többnyire mechanikus, néha kézi) és az erjesztés. Alapvetően ez egy egyszerű kémiai folyamat, a páratartalom és a hőmérséklet 28 ° C körül amelyben az enzimek oxidációja alakul ki. A tea levelek ennek köszönhetően megváltoztatja a színét, ízét és illatát. Ez a tea termelés nagyon felügyelt része, mert meghatározza a végtermék minőségét és árát.
A szárítás Kínában történhet, akár a tűz fölött, vagy akár tágas serpenyőben. Itt is fontos, hogy gondosan figyelemmel kísérjék és ellenőrizzék a folyamatot. A túlmelegített tea nem kívánatos, kellemetlen utóízzel.
Tea csomagolásának bemutatása
Egy erős alumínium tok, cipzárral, amely lehetővé teszi az ismétlődő zárást nyitáskor. Minőségi csomagolás, amely megőrzi a tea jellegét. A tea mindig hermetikusan le van zárva, ezáltal ellenáll a nedvességnek, a fénynek és a külső szagoknak. E három dologra a tea nagyon hajlamos, és nagy hatással van az ital minőségére.
Tea elkészítése
|
|
|
Használati útmutató
- Öntse le a fekete teát 100 °C vízzel 1 teáskanál 1,5-2 dl arányában.
- Teáskannába való készítéskor adjon 1 teáskanállal többet hozzá.
- Áztatási idő 3-5 perc (fedett csészében), utána szűrje le.

























Tanácsra van szüksége?

6. 4.
6. 23.
A termékhez tartozó legnépszerűbb tartozékok

Papír tea filter M - csészékbe és teáskannákba

Teaszűrő permanent nagyság M

Állandó teaszűrő L nagyságban

Papír filter S - bögrébe

Pamut szűrő L - 1 db

Pamut szűrő M - 1 db

Papír filter L - teáskannába

Tea hőmérő fa tokban

TEÁSKANNA SZŰRŐVEL - KELETI MINTA

Teáskanna szűrővel - virágos dekorációval

TEÁSKANNA SZŰRŐVEL - KELETI MINTÁVAL II
Ötletet szeretne? Mások vásároltak még:

EARL GREY - fekete tea

YUNNAN BLACK PREMIUM - fekete tea
