CEYLON OP 1 PETTIAGALLA - fekete tea
Haló, haló! Lágy, édeskés és aromás fekete teát hoztunk Cejlonból. Igazi Ázsia az Ön asztalára a legfrissebb állapotában, szép árban. Élvezze a napot teljes energiájában, inspirációban és vidám gondolatokkal. A cejloni tea frissít és felmelegít. Fogyasztásával megelőzhetjük a gyomorbántalmakat és a rosszkedvet is. Aki beszerzi, csak jól jár vele. Vége a jelentésnek!
Összetétel
Fekete tea Ceylon OP 1 Pettiagalla 100%Infúzió és tea íz
A Ceylon-i teák kiválnak kellemes ízükkel és remek aromájukkal. A Ceylon OP 1 "Pettiagalla" a szájpadláson hagyja enyhén fűszeres nyomát, ami teljesen megkülönbözteti a többi fekete teától. Az erős, de mérsékelten gazdag réz színű ital a nap bármely szakában élvezhető. Általában azonban délutáni teának ajánlott.
A tea eredete
Ez a kiváló minőségű tea a Pettiagalla-i ültetvényről származik, a legrégebbi Ceylonban (Srí Lanka). A tea cserjék termesztése, a levelek fésülése és feldolgozása még mindig nagyon hagyományos. A helyi gazdák antik eszközöket használnak és tiszteletben tartják a bevált gyakorlatokat. Ezért a Ceylon OP 1 "Pettiagalla" annyira különleges és keresett. A híres teakert a Dimbula régióban található, a magas dombok között, csodálatos természeti környezetben. A kínai tea cserjének (Camellia sinensis) itt optimális feltételei vannak a növekedésnek, valamint a minőségi rügyeknek és az egészségügyi előnyökben gazdag leveleknek. Betakarítják leginkább a rügyeket és a két legközelebbi levelet , mert bennük van a legtöbb zamat és aroma.
A Ceylon OP 1 "Pettiagalla" elegáns, hosszú, drótszerű, sötét levelekkel jellemezhető. A gyártás során nagyon ügyelni kell , hogy betartsák minden folyamatot, hőmérsékletet, hengerlést és válogatást. A szüret után a tealeveleket a gyárba szállítják, ahol a rácsokra terítik és fonnyasztják. Ezt követően az erőteljesebben összesodort szétzúzott tealevelek szerkezetét megszakítja sejtfalain át távozó sejtnedvek felszabadulnak.Melyet összegyűjtenek és hozzáadnak a növényi anyaghoz. A fermentációt a legtapasztaltabb ültetvényvezető felügyeli. Nagyon fontos, hogy az enzimek oxidációját a tealevelben az években jól bevált módszerrel végezzék. A szárítást leggyakrabban a sütőkben végzik, és itt figyelik, ha a hőmérséklet nem haladja meg a határértéket. Ekkor lenne betakarítás leértékelődött, és a teának atipikus, irritáló íze.Az egész folyamat során a tealevelek zöldről sötét réz színűre változnak,és magába zárja az ízt, zamatot és erőt.
Tea csomagolásának bemutatása
A teák kiváló minőségű alumínium tasakba vannak csomagolva, felnyitás utáni visszazárható. Minőségi csomagolás, amely megőrzi a tea jellegét. A tea mindig hermetikusan le van zárva a csomagolásban, hogy ellenálljon a nedvességnek, a fénynek és az idegen szagoknak. E három dologra a tea rendkívül érzékeny, és nagy hatással van az ital végső minőségére.
Tea elkészítése
100 °C | 3-5 perc | 1 teáskanál 1,5-2 dl vízhez |
Használati útmutató
- Öntse le a fekete teát 100 °C vízzel 1 teáskanál 1,5-2 dl arányában.
- Teáskannába való készítéskor adjon 1 teáskanállal többet hozzá.
- Áztatási idő 3-5 perc (fedett csészében), utána szűrje le.