

CEYLON OP 1 PETTIAGALLA - fekete tea
Haló, haló! Lágy, édeskés és aromás fekete teát hoztunk Cejlonból. Igazi Ázsia az Ön asztalára a legfrissebb állapotában, szép árban. Élvezze a napot teljes energiájában, inspirációban és vidám gondolatokkal. A cejloni tea frissít és felmelegít. Fogyasztásával megelőzhetjük a gyomorbántalmakat és a rosszkedvet is. Aki beszerzi, csak jól jár vele. Vége a jelentésnek!
Összetétel
Fekete tea Ceylon OP 1 Pettiagalla 100%Infúzió és tea íz
A Ceylon-i teák kiválnak kellemes ízükkel és remek aromájukkal. A Ceylon OP 1 "Pettiagalla" a szájpadláson hagyja enyhén fűszeres nyomát, ami teljesen megkülönbözteti a többi fekete teától. Az erős, de mérsékelten gazdag réz színű ital a nap bármely szakában élvezhető. Általában azonban délutáni teának ajánlott.
A tea eredete
Ez a kiváló minőségű tea a Pettiagalla-i ültetvényről származik, a legrégebbi Ceylonban (Srí Lanka). A tea cserjék termesztése, a levelek fésülése és feldolgozása még mindig nagyon hagyományos. A helyi gazdák antik eszközöket használnak és tiszteletben tartják a bevált gyakorlatokat. Ezért a Ceylon OP 1 "Pettiagalla" annyira különleges és keresett. A híres teakert a Dimbula régióban található, a magas dombok között, csodálatos természeti környezetben. A kínai tea cserjének (Camellia sinensis) itt optimális feltételei vannak a növekedésnek, valamint a minőségi rügyeknek és az egészségügyi előnyökben gazdag leveleknek. Betakarítják leginkább a rügyeket és a két legközelebbi levelet , mert bennük van a legtöbb zamat és aroma.
A Ceylon OP 1 "Pettiagalla" elegáns, hosszú, drótszerű, sötét levelekkel jellemezhető. A gyártás során nagyon ügyelni kell , hogy betartsák minden folyamatot, hőmérsékletet, hengerlést és válogatást. A szüret után a tealeveleket a gyárba szállítják, ahol a rácsokra terítik és fonnyasztják. Ezt követően az erőteljesebben összesodort szétzúzott tealevelek szerkezetét megszakítja sejtfalain át távozó sejtnedvek felszabadulnak.Melyet összegyűjtenek és hozzáadnak a növényi anyaghoz. A fermentációt a legtapasztaltabb ültetvényvezető felügyeli. Nagyon fontos, hogy az enzimek oxidációját a tealevelben az években jól bevált módszerrel végezzék. A szárítást leggyakrabban a sütőkben végzik, és itt figyelik, ha a hőmérséklet nem haladja meg a határértéket. Ekkor lenne betakarítás leértékelődött, és a teának atipikus, irritáló íze.Az egész folyamat során a tealevelek zöldről sötét réz színűre változnak,és magába zárja az ízt, zamatot és erőt.
Tea csomagolásának bemutatása
Egy erős alumínium tok, cipzárral, amely lehetővé teszi az ismétlődő zárást nyitáskor. Minőségi csomagolás, amely megőrzi a tea jellegét. A tea mindig hermetikusan le van zárva, ezáltal ellenáll a nedvességnek, a fénynek és a külső szagoknak. E három dologra a tea nagyon hajlamos, és nagy hatással van az ital minőségére.
Tea elkészítése
|
|
|
Használati útmutató
- Öntse le a fekete teát 100 °C vízzel 1 teáskanál 1,5-2 dl arányában.
- Teáskannába való készítéskor adjon 1 teáskanállal többet hozzá.
- Áztatási idő 3-5 perc (fedett csészében), utána szűrje le.

























Tanácsra van szüksége?

A termékhez tartozó legnépszerűbb tartozékok

Papír tea filter M - csészékbe és teáskannákba

Teaszűrő permanent nagyság M

Állandó teaszűrő L nagyságban

Papír filter S - bögrébe

Pamut szűrő L - 1 db

Pamut szűrő M - 1 db

Papír filter L - teáskannába

Tea hőmérő fa tokban

TEÁSKANNA SZŰRŐVEL - KELETI MINTA

Teáskanna szűrővel - virágos dekorációval

TEÁSKANNA SZŰRŐVEL - KELETI MINTÁVAL II
Ötletet szeretne? Mások vásároltak még:

CEYLON HIGH GROWN OP - fekete tea

CEYLON ORANGE PEKOE - fekete tea
