ASSAM TGFOP1 SECOND FLUSH MONIPUR - fekete tea
Ez az Assam öt csillagot érdemel az összes kategóriában. A helyiek nagyon erősen és nagyon édesen fogyasszák. Tejet is adnak hozzá, a Himalájában pedig kardamonnal és egyéb fűszerekkel ékszerezik. Apró csészékbe töltik, édes péksüteményt szolgálnak mellé. Indiában a teafogyasztás a nap középpontja, a párbeszédek és az üzletkötések pillanata. Inspirálódjon!
Összetétel
Fekete tea Assam TGFOP1 Second flush Monipur 100%Infúzió és tea íz
A kíváló Assam TGFOP1 második flush "MONIPUR" jellemzője a sötét levelek és a sötét réz színű öntet. Kiegyensúlyozott, teljes és nagyon erős ízű.Megjelenik természetesen a klasszikus karakteres íz. Az aroma természetes, rugalmas. A levelekből három finom infúziót készíthetünk, amelyek az íz intenzitásától , stimuláló és frissítő hatásoktól függően változnak.
A tea eredete
Ezt a fekete teát mindig frissen szállítjuk az indiai Assamból. A nevét Monipur (Manipur) állam észak-indiai országáról kapta, amely híres számos gyönyörű tavaknak és kultúrák, vallások találkozásának köszönhetően. A Monipur ültetvényei dombok között éklik, India ezen a sarkán általában nagyon kedvező éghajlat van. Nyáron a hőmérséklet legfeljebb 32 ° C-ot ér el, télen lehűlhet gyengén nulla alá.
Májustól október közepéig esik az eső, váltakozik az erősen szakadó és gyengén szitáló. A csapadék és hőmérséklet értékek optimális feltételeket teremtenek a termékeny talajvölgyek a kínai Assamica tea növények termesztéséhez.Monipurban bambusz, nád, tölgy, tíkfa, kávé, narancs ültetvény, kardamom és rizs is megtalálható.
Már a tea Assam TGFOP1 Second Flush "MONIPUR" nevéből származtatható a minőség és a betakarítás sorrendje. A TGFOP (Tippy Golden Flowery Orange Pekoe) azt jelzi, hogy ez egy értékes fajta magas tartalmú rüggyel. Az 1. szám a minőséget mutatja. A Second Flush azt mondja, hogy a tea a második termésből származik. A teák leveleit nagy kosarakba szedik, és feldolgozó gazdaságokba szállítják.
Ott hagyják hervadni. Egy speciális görgőben gördülnek,amely megtöri a sejtszerkezetet és felszabadítja a levét. Ez a következő lépés előfeltétele - erjesztés. Ez az enzimek oxidációja, amely a hő és a páratartalom során történik. Hála neki, a zöld levelek feketévé válnak, aromás és erős tea. A fermentációhoz hasonlóan a szárítást rendkívül szigorúan ellenőrizni kell. Mivel a kivitelezés minősége fejlődött így a tea ára is a piacon.
Tea csomagolásának bemutatása
A teák kiváló minőségű alumínium tasakba vannak csomagolva, felnyitás utáni visszazárható. Minőségi csomagolás, amely megőrzi a tea jellegét. A tea mindig hermetikusan le van zárva a csomagolásban, hogy ellenálljon a nedvességnek, a fénynek és az idegen szagoknak. E három dologra a tea rendkívül érzékeny, és nagy hatással van az ital végső minőségére.
Tea elkészítése
100 °C | 3-5 perc | 1 teáskanál 1,5-2 dl vízhez |
Használati útmutató
- Öntse le a fekete teát 100 °C vízzel 1 teáskanál 1,5-2 dl arányában.
- Teáskannába való készítéskor adjon 1 teáskanállal többet hozzá.
- Áztatási idő 3-5 perc (fedett csészében), utána szűrje le.
Tanácsra van szüksége?
8. 4.