06 30 842 5200 (H-P 7-17 óra)
0 Db
0 Ft
Üres a kosár. Javítsuk ki!
Ne fizessen postaköltséget! Rendeljen még 9 900 Ft és ingyenesen megkapja.
 
9 900 Ft

BAZSALIKOM LEVÉL (Ocimum basilicum)

Kód: 844

Ezt a növényt ismeri! Ocimum basalikum király, a nevét is illetően - ocimum illatosat jelent, a basileus királyt. A bazsalikom nem csak a konyhája királya legyen, de a gyógyszertárjának is.  A spaghetti al pomodoro-jának nem lesz konkurenciája, de fáradt és beteg sem lesz.

Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
2 155 Ft /250 g 862 Ft /100 g
Szállítjuk szerdáig, 9. 22. 2021
Ne fizessen postaköltséget! Rendeljen még 9 900 Ft és ingyenesen megkapja.
 
9 900 Ft
Származási hely
Származási hely:
EU

Összetétel

Bazsalikom 100%

A tea főzete és íze

A bazsalikom fűszeres, édeskés ízű. Az ízében nincs semmi fanyarság, de nagyon aromás és megkülönböztető. A szárított állapotában az intenzív tónusainak egy része elveszti, mégis az első megízlelését követően rögtön felismerhető. És még a teakeverékeknél is. Az infúziója halványsárga színű és kellemes illatú.

A gyógynövény eredete

A botanikusok közel 70 fajta bazsalikomot különböztetnek meg. Az ajakosok családjába tartozó növény természetesen Afrikában és Dél-Amerikában fordul elő, de egyes fajait világszerte termesztik.

A (Ocimum basilicum) bazsalikom valószínűleg a 16. században érkezett Indiából Közép-Európába. Karószerű főgyökere számos oldalgyökérre ágazik. Nem hatol mélyre, de dús elágazódásával nagy talajréteget sző át. 40-60 cm hosszú szára a gyökérnyaktól sok oldalhajtásra ágazik el. A bazsalikom

júliusban és szeptember folyamán virágzik. A két termőlevél összenövéséből 4 fekete makkocska termés jön létre. A bazsalikom a meleg, napos területeket kedveli. Szereti a gazdag és tápláló talajt, a magokat márciusban vetik el. Gasztronómiai, vagy gyógyító célokra a leveleket évente 2-3 alkalommal is betakarítják. Az ideális betakarítási idő 11:00 és 14:00 között van, amikor a növényben legtöbb esszenciális összetevők vannak. A bazsalikomot árnyékban szárítják, kötegekben vagy szitán szétterítve. A megfelelően kiszárított bazsalikom sötétzöld színű.

Bazsalikom rendkívül népszerű az ókori görög idők óta. Abban az időben többek között a kígyó, vagy skorpió csípésre alkalmazták. Ma fűszerként használják.

Hatásai - teák

Bazsalikom
Hatásai - bazsalikom

Gyógynövények csomagolásának bemutatása

Kiváló minőségű alumínium csomagolás, amely lehetővé teszi a visszazárást nyitás után. Minőségi csomagolás, amely megőrzi a gyógynövények jellegét. A gyógynövények mindig hermetikusan lezártak a csomagolásban, hogy ellenálljanak a nedvességnek, a fénynek és az idegen szagoknak. Erre a három dologra rendkívül érzékenyek a gyógynövények, és nagy hatással van a gyógynövény és az infúzió végső minőségére.

Tea elkészítése

Hőmérséklet 100 °C Elkészítési idő 8-10 perc Mennyiség 1 teáskanál 1,5 dl-enként

Használati útmutató

  1. Öntse le a bazsalikomot forrásban lévő vízzel (100 °C) 1 teáskanál 1,5 dl arányban.
  2. Teáskannába való készítéskor adjon 1 kanállal többet hozzá.
  3. Áztatási idő 8-10 perc (fedett csészében), utána szűrje le.
Íz és tónus:
Tein mennyisége

Tanácsra van szüksége?

Vegye fel a kapcsolatot Anitával!
06 30 842 5200
anita@manutea.hu
Segítsen másoknak is a választásban:

Ötletet szeretne? Mások vásároltak még:


MÉHFŰ SZÁR (Melissa officinalis) - gyógynövény
Cége van? Ne hagyja figyelmen kívül vállalati feltételek.

MÉHFŰ SZÁR (Melissa officinalis) - gyógynövény

Ismeri. Lehet, mint orvosi citromfű, méhfű, mézfű, vagy mint macskaméz. De általában citromfűnek hívjuk és az illatos darabkáit hideg és meleg italokba keverjük. Ugyanis nagy erő van benne elrejtve, amelyet minden füvesasszony nagyon tisztel. A minőségi szárított citromfű elsősorban nagyon ízletes, másodsorban frissíti a testet és a lelket is. Harmadsorban - ihatja reggeltől estélig, hétfőtől vasárnapig. Akár csecsemő, szenior vagy várandós anyukaként is. Több az áru részleteiben
Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
2 859 Ft /250 g 1 144 Ft /100 g
Szállítjuk szerdáig, 9. 22. 2021

ORBÁNCFŰ - gyógynövény
Cége van? Ne hagyja figyelmen kívül vállalati feltételek.

ORBÁNCFŰ - gyógynövény

Biztos ismeri. Magas, évelő nővény, amelynek gyógyhatásai egész az antikvitástól ismeretesek, otthon van egész Európában. Erősíti az idegrendszert, emésztőrendszert és elősegíti a gyógyulást. Egyszerűen az orbáncfű állandó növény a gyógynövény kertekben. Már több ezer éve. Több az áru részleteiben
Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
2 099 Ft /250 g 839 Ft /100 g
Szállítjuk szerdáig, 9. 22. 2021

LÁNDZSÁS ÚTIFŰ ( Plantago lanceolata ) - gyógynövény
Cége van? Ne hagyja figyelmen kívül vállalati feltételek.

LÁNDZSÁS ÚTIFŰ ( Plantago lanceolata ) - gyógynövény

Az útifű számos népszerű nevet nyert. Kígyófű, lúdnyelvűfű, gyíkfű, vagy útilapu így hívják ezt az évelőt, hosszú, erezett levelekkel,amelyek rozettákban nőnek. Fontos nyálka-poliszacharidokat, kovasavat, citromsavat, enzimeket, C-vitamint, cinket és kumarinot tartalmaz. Ennek köszönhetően előnyös a köhögésre, gyógyítja és irritálja a bőr irritációját és a belső szerveket. Több az áru részleteiben
Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
2 507 Ft /250 g 1 003 Ft /100 g
Szállítjuk szerdáig, 9. 22. 2021
Bármikor kijelentkezhet. A hírlevelet 14 naponta küldjük.
Bejelentkezés a kedvezményekhez,hírek és érdekességekhez egyetért a személyes adatok feldolgozásával.

  Ingyenes szállítás 9900 Ft-tól | Kedvezmény a ManuTippjeibe való feliratkozásra »