BAI MU TAN - fehér tea
Nagy minőségű fehér teafajta, nagy olíva színű levelekkel a teakörökbe lágy virág harmóniát hoz. Bai Mu Tan egy klasszikus. Csak kicsit élénkít, antioxidánsokat és ásványi anyagokat tartalmaz, immunerősítő. A császárok teája finomság egyedi tulajdonságokkal.
Összetétel
BAI MU TAN - Fehér tea 100%A tea főzete és íze
Ez a fehér tea gyönyörű sárga infúziót ad, kellemes, enyhe illattal. Az íze virágos alapra épül fel, nem fanyar. Éppen ellenkezőleg, Bai Mu Tan a nyelven kissé édeskés, friss ízt hagy.
A tea eredete
A Bai Mu Tan nem ismeretlen teakertből származik. Kínai teacserjékből (Camellia sinensis) származik, amelyeket Fujian tartományban termesztenek. Jellegét magas hegyek, a gyakori csapadék és a különleges talajviszonyok alkotják. Ennek köszönhetően a tea tele van erővel, a teafa rügyei elegendő finomsággal rendelkeznek, képesek a környező illatokat magukba szívni. A fehér teát (Pai Mu Tan, Bai Mu Tan, White Peony, Bai Mudan) eredetileg csak a kínai császár kóstolhatta meg. Annyira nagyon ritka, és finom fajtájú tea volt, hogy az egész betakarítás a teakertekből egyenesen a császári udvarba lett szállítva. Napjainkban nemcsak Kínában, hanem Amerikában és Európában is nagyon kedvelt és keresett tea, de a termelése még mindig nem képes kielégíteni a keresletet. Ahhoz, hogy a fehér teák a legmagasabb minőségűek legyenek, nagy mennyiségű rügyeket kell tartalmazniuk. Ezeket néhány héten keresztül, első alkalommal március közepétől szüretelik. A dombos terepen lévő ültetvényekre a nők és a lányok nagy kosarakkal a hátukon indulnak. A leveleket és a rügyeket ezekbe a kosarakba gyűjtik, és adják át további feldolgozásra. A tealeveleket hagyják elhervadni, majd kiszárítják. A levegő hőmérsékletének azonban viszonylag alacsonynak kell lennie, hogy a levelek ne sérüljenek. Éppen ezért ez a termelési része hosszú ideig tart.
Tea csomagolásának bemutatása
A teák kiváló minőségű alumínium tasakba vannak csomagolva, felnyitás utáni visszazárható. Minőségi csomagolás, amely megőrzi a tea jellegét. A tea mindig hermetikusan le van zárva a csomagolásban, hogy ellenálljon a nedvességnek, a fénynek és az idegen szagoknak. E három dologra a tea rendkívül érzékeny, és nagy hatással van az ital végső minőségére.
Tea elkészítése
70-80 °C | 2-3 perc | 1 teáskanál 1,5-2 dl vízhez |
Használati útmutató
- Öntse le a teát 70-80 ° C hőmérségletű vízzel 1 teáskanál 1,5-2 dl arányában.
- Teáskannába való készítéskor adjon 1 teáskanállal többet hozzá.
- Áztatási idő 2-3 perc (fedett csészében), utána szűrje le.