

BANCHA CHINA - zöld tea
A Bancha eredetileg japán, de miért is ne adjunk esélyt a kínai kolléganőjének. Rögtön mindkettőt megrendelheti és a hosszú nyugodt estéken kóstolgathatja, figyelheti, szimatolhatja... A Bancha China más körülmények között nőtt fel és más földművesek szüretelték mint, a Japánt, de a minőségéből nem veszít. Telt, gazdag az aromája és kellemesen frissítő.
Összetétel
Zöld tea Bancha China 100%A tea főzete és íze
A Bancha China zöld teának jellegzetesen hosszú, robosztus levelei vannak, amelyek a leöntésük után világos, zöldessárga színűre színezik a belőlük készült főzetet. A teás zacskó felnyitása után enyhén füves, édes illat csapja meg az orrunkat. Az ital kellemesen természetes ízű, az ízében továbbá fellelheti a tealevelek édességet, és a mérsékelt fanyarságukat. Hasonlít a Sencha-hoz, de a kissé minőségesebb Sencha, és a Bancha közötti különbségeket csakis az igazi teaszakértő ismeri fel.
A tea eredete
A kínai Bancha-t csak egy valódi teaszakértő képes megkülönböztetni a japán változatától, ezen kívül kevesen képesek megkülönbözteti a Bancha-t a Sencha-tól, amely a minőségi létrán egy lépéssel magasabban helyezkedik el. Az egyetlen különbség a két tea között az, hogy a teafák alsó tealeveleiből készítik a Bancha-t, amelyek nem igazán voltak kitéve a Nap sugarainak. Másrészt, ezek a tealevelek nagyobbak, és a későbbi, a harmadik, vagy a negyedik betakarításnál gyűjtik őket össze. Ugyanolyan mennyiségű aromát, és antioxidánst tartalmaz, mint a korábban betakarított Sencha, de egy kicsit alacsonyabb a koffein tartalma, ami előnyös lehet egyes személyek részére. Kínában a Bancha betakarítása, és az előállítása elsősorban Yens tartomány délkeleti részén, Wenshan területén történik. Ez egy prefektúra, amelyet monszun éghajlat jellemez. Kilencvenöt százaléka elfoglalja a tibeti fennsíkot. A régió nagy részét kedvező éghajlat jellemzi, télen a hőmérséklet nem süllyed fagypont alá, nyáron pedig nincs kánikula. Pontosan ilyen időjárási körülmények felelnek meg azoknak a teacserjéknek, amelyek tengerszint feletti magasságban növekednek, egyedül, ami fontos az életben maradásukhoz, az a megfelelő páratartalom. Másrészt, nem tolerálják a túlzott nedvességet, tehát a rendszeres esőzések, és a viszonylag stabil hőmérsékletekkel rendelkező időjárás a legmegfelelőbb számukra. A tealevelek betakarítása kézzel történik, a tealeveleket vagy lecsipkedik, vagy leszakítják, amelyeket azután nagy, főleg bambuszkosarakban tárolják, és azokban szállítják további feldolgozásra. A tealeveleket ezután hagyják elhervadni, majd az oxidációjuk megállítása céljából ismételten, rövid ideig megpárolják. Az így kapott tealeveleket tekercselik, szárítják, és osztályozzák.
Tea csomagolásának bemutatása
Egy erős alumínium tok, cipzárral, amely lehetővé teszi az ismétlődő zárást nyitáskor. Minőségi csomagolás, amely megőrzi a tea jellegét. A tea mindig hermetikusan le van zárva, ezáltal ellenáll a nedvességnek, a fénynek és a külső szagoknak. E három dologra a tea nagyon hajlamos, és nagy hatással van az ital minőségére.
Tea elkészítése
|
|
|
Használati útmutató
- A zöld teát öntse le 70-80 °C-os vízzel 1 teáskanál 1,5-2 dl arányban.
- Teáskannába való készítéskor adjon 1 teáskanállal többet hozzá.
- Áztatási idő 2-3 perc (fedett csészében), utána szűrje le.

























Tanácsra van szüksége?

A termékhez tartozó legnépszerűbb tartozékok

Papír tea filter M - csészékbe és teáskannákba

Teaszűrő permanent nagyság M

Állandó teaszűrő L nagyságban

Papír filter S - bögrébe

Papír filter L - teáskannába

Tea hőmérő fa tokban

TEÁSKANNA SZŰRŐVEL - KELETI MINTA

Teáskanna szűrővel - virágos dekorációval
Ötletet szeretne? Mások vásároltak még:

CHINA GUNPOWDER - zöld tea

ZÖLD YUNNAN OP - zöld tea
