ASSAM TGFOP - fekete tea
Assam-ot ismerjük, de mit jelent a TGFOP? Ha a teák világával csak most ismerkedik, akkor tudja, hogy ez a jelölés a tea kiváló minőségét és kivételes ízét mutatja. A Golden Flowery Orange Pekoe magas részű pelyhes levelekkel rendelkezik, amely által a legkeresettebb osztályának egyike. Semmi tudomány. Elég megjegyezni, hogy a mi Assamunk enyhén aromás és édeskés.
Összetétel
Fekete tea ASSAM TGFOP 100%A tea főzete és íze
Miután felnyitja ezzel a teával teli teás tasakját, kellemesen édes, enyhén vaníliásan-csokoládés illat fogja megcsapni az orrát. Az Assam nagy erővel bíró tea. A főzete sötét, mahagóni színű, kellemesen fanyar, édes, enyhén tejszerű, és vaníliás ízű. A fekete teát forrón alkalmas fogyasztani, de jeges tea formában is ízletes. Próbáljon meg jeges teát készíteni az Assam teájából. Díszítse egy szelet citrommal, és soha nem fogja akarni másik itallal felfrissíteni magát.
A tea eredete
Az Assam nevet az azonos nevű indiai régióból származó teák kapják. Assam (vagy Ásam) az ország északkeleti részén fekszik, a keleti Himalájától délre. A Brahmaputra, és Barak folyók völgyében található, mintegy 78 000 négyzetkilométeres területtel. Az 1824-1826-os angol-burmai háború után Assam a brit indiai birodalom részévé vált. A kínai teacserjék (Camellia sinensis) 1834-ben jelentek meg Assamban. A britek úgy vélték, hogy a folyók körül a föld nagyon termékeny, így az első teakertet a folyók mentén alakították ki. A teafák kínai hibrid fajtáinak a sikertelen termesztése után átálltak, a helyi Assamica tea termesztésére. A 19. század végén Assamban a teaipar fellendült. Ennek ellenére a dolgozók nagyon rossz körülmények között éltek, ezért a helyzetük javításának az érdekében nagy felkelésekbe kezdtek. Assam fontos földrajzi eleme a hegyvidéki területek, síkságok és fennsíkok érdekes fiziográfiai megosztása. Az éghajlata mérsékelt, nyáron a hőmérséklete 35-38 ° C, télen a hőmérséklete 6-8 ° C közötti. Jellemzőek a nehéz monszun esőzések, a reggeli hidegek, és a ködös éjszakák. A teafa leveleit gyakran kézzel takarítják be, a betakarításuk után hagyják elhervadni, majd fermentálják őket. Az enzimek állandó hőmérsékleten, és pontosan meghatározott nedvességtartalom mellett természetesen oxidálódnak, így a zöld tea átalakul fekete teává. A következő lépés a tea szárítása, majd a tea válogatása, és a csomagolása.
Tea csomagolásának bemutatása
A teák kiváló minőségű alumínium tasakba vannak csomagolva, felnyitás utáni visszazárható. Minőségi csomagolás, amely megőrzi a tea jellegét. A tea mindig hermetikusan le van zárva a csomagolásban, hogy ellenálljon a nedvességnek, a fénynek és az idegen szagoknak. E három dologra a tea rendkívül érzékeny, és nagy hatással van az ital végső minőségére.
Tea elkészítése
100 °C | 3-5 perc | 1 teáskanál 1,5-2 dl vízhez |
Használati útmutató
- Öntse le a fekete teát 100 °C vízzel 1 teáskanál 1,5-2 dl arányában.
- Teáskannába való készítéskor adjon 1 teáskanállal többet hozzá.
- Áztatási idő 3-5 perc (fedett csészében), utána szűrje le.