

ASSAM TGFOP - fekete tea
Assam-ot ismerjük, de mit jelent a TGFOP? Ha a teák világával csak most ismerkedik, akkor tudja, hogy ez a jelölés a tea kiváló minőségét és kivételes ízét mutatja. A Golden Flowery Orange Pekoe magas részű pelyhes levelekkel rendelkezik, amely által a legkeresettebb osztályának egyike. Semmi tudomány. Elég megjegyezni, hogy a mi Assamunk enyhén aromás és édeskés.
Összetétel
Fekete tea ASSAM TGFOP 100%A tea főzete és íze
Miután felnyitja ezzel a teával teli teás tasakját, kellemesen édes, enyhén vaníliásan-csokoládés illat fogja megcsapni az orrát. Az Assam nagy erővel bíró tea. A főzete sötét, mahagóni színű, kellemesen fanyar, édes, enyhén tejszerű, és vaníliás ízű. A fekete teát forrón alkalmas fogyasztani, de jeges tea formában is ízletes. Próbáljon meg jeges teát készíteni az Assam teájából. Díszítse egy szelet citrommal, és soha nem fogja akarni másik itallal felfrissíteni magát.
A tea eredete
Az Assam nevet az azonos nevű indiai régióból származó teák kapják. Assam (vagy Ásam) az ország északkeleti részén fekszik, a keleti Himalájától délre. A Brahmaputra, és Barak folyók völgyében található, mintegy 78 000 négyzetkilométeres területtel. Az 1824-1826-os angol-burmai háború után Assam a brit indiai birodalom részévé vált. A kínai teacserjék (Camellia sinensis) 1834-ben jelentek meg Assamban. A britek úgy vélték, hogy a folyók körül a föld nagyon termékeny, így az első teakertet a folyók mentén alakították ki. A teafák kínai hibrid fajtáinak a sikertelen termesztése után átálltak, a helyi Assamica tea termesztésére. A 19. század végén Assamban a teaipar fellendült. Ennek ellenére a dolgozók nagyon rossz körülmények között éltek, ezért a helyzetük javításának az érdekében nagy felkelésekbe kezdtek. Assam fontos földrajzi eleme a hegyvidéki területek, síkságok és fennsíkok érdekes fiziográfiai megosztása. Az éghajlata mérsékelt, nyáron a hőmérséklete 35-38 ° C, télen a hőmérséklete 6-8 ° C közötti. Jellemzőek a nehéz monszun esőzések, a reggeli hidegek, és a ködös éjszakák. A teafa leveleit gyakran kézzel takarítják be, a betakarításuk után hagyják elhervadni, majd fermentálják őket. Az enzimek állandó hőmérsékleten, és pontosan meghatározott nedvességtartalom mellett természetesen oxidálódnak, így a zöld tea átalakul fekete teává. A következő lépés a tea szárítása, majd a tea válogatása, és a csomagolása.
Tea csomagolásának bemutatása
Egy erős alumínium tok, cipzárral, amely lehetővé teszi az ismétlődő zárást nyitáskor. Minőségi csomagolás, amely megőrzi a tea jellegét. A tea mindig hermetikusan le van zárva, ezáltal ellenáll a nedvességnek, a fénynek és a külső szagoknak. E három dologra a tea nagyon hajlamos, és nagy hatással van az ital minőségére.
Tea elkészítése
|
|
|
Használati útmutató
- Öntse le a fekete teát 100 °C vízzel 1 teáskanál 1,5-2 dl arányában.
- Teáskannába való készítéskor adjon 1 teáskanállal többet hozzá.
- Áztatási idő 3-5 perc (fedett csészében), utána szűrje le.

























Tanácsra van szüksége?

A termékhez tartozó legnépszerűbb tartozékok

Papír tea filter M - csészékbe és teáskannákba

Teaszűrő permanent nagyság M

Állandó teaszűrő L nagyságban

Papír filter S - bögrébe

Pamut szűrő L - 1 db

Pamut szűrő M - 1 db

Papír filter L - teáskannába

Tea hőmérő fa tokban

TEÁSKANNA SZŰRŐVEL - KELETI MINTA

Teáskanna szűrővel - virágos dekorációval

TEÁSKANNA SZŰRŐVEL - KELETI MINTÁVAL II
Ötletet szeretne? Mások vásároltak még:

CEYLON ORANGE PEKOE - fekete tea

CEYLON UVA PEKOE - fekete tea
