06 30 842 5200 (H-P 7-17 óra)
0 Db
0 Ft
Üres a kosár. Javítsuk ki!
Ne fizessen postaköltséget! Rendeljen még 9 900 Ft és ingyenesen megkapja.
 
9 900 Ft

PU ERH std.

Kód: 210
Értékelés: kitűnő, 1 vélemény

Még egészségesebb, mint azt sejtettük. Ha érdekli, hogy nézett ki és milyen ízű volt a tea kétezer évvel ezelőtt, akkor kóstoljon Pu Erht. Természetesen nem régészeti ásatást kínálunk Önnek, hanem a leghagyományosabb módszerrel készített teát. A rejtélyes kettős fermentáció ad varázslatos képességet a Pu Erhnek. Nem hiába hívják kínai penicillinnek.

Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
4 047 Ft /250 g 1 619 Ft /100 g
A friss teát kiszállítjuk csütörtökig, 2023. 06. 01.
Ne fizessen postaköltséget! Rendeljen még 9 900 Ft és ingyenesen megkapja.
 
9 900 Ft
Származási hely
Származási hely:
Kína
Vidék
Vidék:
Yunnan
Íz
Íz:
Földes
Gyerekek számára
Gyerekek számára:
12 éves kortól
Szüret
Szüret:
Utolsó betakarítás
Tengerszint f. m.
Tengerszint f. m.:
1200m - 2000m

Összetétel

Vörös tea PU ERH STD 100%

Infúzió és tea íz

Pu Erh tipikus földes ízű, esetenként néha kissé édes. Minél régebbi a tea, annál finomabb ízű, minél hosszabb ideig áztatjuk, annál durvább és földesebb. Az infúzió nagyon sötét és átláthatatlan színű. Az illat friss, fanyar. Pu Erh tökéletesen alkalmas jeges tea előállítására.

A tea eredete

Ez a tea őse minden teának rendkívül érdekes története és termelési folyamata van. Meglepő az a tény, hogy a Pu Erh, ellentétben más teákkal, nem veszíti el minőségét az öregséggel. Éppen ellenkezőleg: minél idősebb, annál finomabb az íze. A név valószínűleg arról a városról származik, ahol a tea szedők feldolgozták. A Pchu-er kerület a délnyugat-kínai Yunnan tartományban található. Ez a viszonylag magas tengerszint feletti magasságról és a monszun eső által érintett éghajlatról ismert.

Talán ugyanolyan, vagy még fontosabb, a termesztésnél ahogyan felhasználják. Pu Erh származhat a kínai teafák különféle formáiból (Camellia sinensis). A legalacsonyabb osztályú teát olyan magvakból vagy dugványokból termesztett cserjékből állítják elő, amelyek viszonylag alacsony tengerszint feletti magasságban termesztenek.

A 3-4 levélből álló rügyeket gyűjtik össze, a régebbi levél elengedhetetlen a Pu Erhu tulajdonságaihoz. A feldolgozás általában manuális, és az úgynevezett lassú erjedésen alapul. Ha az időjárás lehetővé teszi, a leveleket szétterítik a napon, vagy jól szellőző helyiségben, ahol elhervadnak. Ha esik az eső, a gazdálkodók fűtést használnak. A következő lépés megölni a zöldet - ​​a leveleket fűtötték és száraz serpenyőben sodorták. Ez leállítja az enzim aktivitását. Ezután a leveleket enyhe napfényben összekeverik forgatják és szárítják. Az ilyen teát Mao Cha-nak hívják. Vagy eladják a piacon vagy tovább feldolgozzák. Nedvesítik, halmokba rakják és erjedni hagyják. Az Aspergillus, a Penicilium és az élesztőgomba természetes hatásának köszönhetően a tea kiváló minőségűvé érik. Az érlelési idő függ a kívánt eredménytől és a teakertől, valahol napról, máshol hónapról vagy évről. Amikor kész, a leveleket,osztályozzák, párolják és préselik. Az eredmény tégla, lepény, fészek vagy korong. A tea neve Shu Pu Erh.

A Pu Erh a piacon Pchu er, Pu-er, Pu-Erh néven található.

Hatásai - teák

Pu Erh
Hatásai - pu-erh

Tea csomagolásának bemutatása 

Egy erős alumínium tok, cipzárral, amely lehetővé teszi az ismétlődő zárást nyitáskor. Minőségi csomagolás, amely megőrzi a tea jellegét. A tea mindig hermetikusan le van zárva, ezáltal ellenáll a nedvességnek, a fénynek és a külső szagoknak. E három dologra a tea nagyon hajlamos, és nagy hatással van az ital minőségére.

Tea elkészítése

Hőmérséklet 100 °C Elkészítési idő 3-5 perc Mennyiség 1 teáskanál 1,5-2 dl vízhez

Használati útmutató

  1. Öntse le a Pu - Erh teát forrásban lévő forró vízzel 1 teáskanál 1,5-2 dl arányában.
  2. Teáskannába való készítéskor adjon 1 teáskanállal többet hozzá.
  3. Áztatási idő 3-5 perc (fedett csészében), utána szűrje le.
Íz és tónus:
Intenzitás
Fanyarság
Tein mennyisége
Minőség
Többszöri leöntés

Tanácsra van szüksége?

Vegye fel a kapcsolatot Anitával!
06 30 842 5200
anita@manutea.hu
Segítsen másoknak is a választásban:

11. 17.

Értékelés: kitűnő
Ez egy nagyon finom, igazi karakteres fekete tea. Ez üt a makacs zsírpárnákra, diétas, normális étkezés mellett meg van a látszata, lassú, de annál hatásosabb.

Ötletet szeretne? Mások vásároltak még:


SHAPE TEA (FOGYÓKÚRÁS TEA) - keverék
Cége van? Ne hagyja figyelmen kívül vállalati feltételek.

SHAPE TEA (FOGYÓKÚRÁS TEA) - keverék

Szálas tea a Must have! -kategóriából. Aki karcsú vonalat keres, segít az álma teljesítésében. Köszönhetően Pu Erh és Maté tartalmának, a minden gyilkosainak, visszakapja a kondíciója és a tavalyelőtti farmerjét is. A Shape Tea gyorsan és kompromisszumok nélkül dolgozik. Több az áru részleteiben
Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
7 742 Ft /250 g 3 097 Ft /100 g
A friss teát kiszállítjuk csütörtökig, 2023. 06. 01.

GUNPOWDER TEMPLE OF HEAVEN - zöld tea
Cége van? Ne hagyja figyelmen kívül vállalati feltételek.

GUNPOWDER TEMPLE OF HEAVEN - zöld tea

Erős íz könnyed füstös érintéssel várja a kíváncsi kóstolókat. Az egészen új Gunpowder a kínálatunkban valószínűleg be sem melegszik. Ugyanis, akik reggel nehezen ébrednek, nagyon megkedvelték. És őszintén - mi is a hétalvók közé tartozunk. Ne habozzon, dobja a kosarába a Temple of Heavent. A mennyei örömök temploma nem okoz csalódást! Több az áru részleteiben
Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
5 050 Ft /250 g 2 020 Ft /100 g
A friss teát kiszállítjuk csütörtökig, 2023. 06. 01.

PU ERH ROYAL
Cége van? Ne hagyja figyelmen kívül vállalati feltételek.

PU ERH ROYAL

Mint a király. Vagy királynő, természetesen. Így fogja érezni magát egy csésze Pu Erh -el , amit a legtapasztaltabb termesztőktől hoztunk. Yunnanban, Kínában a teával több mint ezer éve foglalkoznak. Nem meglepő, hogy igazán királyi finomságot adnak a világnak. Ha még nem ismeri a Pu Erh-t, ez egy egyedülálló lehetőség, beleszeretni. Fedezze fel a varázslatos édes földes és élénkítő frissességét. Több az áru részleteiben
Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
5 217 Ft /250 g 2 087 Ft /100 g
A friss teát kiszállítjuk csütörtökig, 2023. 06. 01.
Bármikor kijelentkezhet. A hírlevelet 14 naponta küldjük.
Bejelentkezés a kedvezményekhez,hírek és érdekességekhez egyetért a személyes adatok feldolgozásával.

  Ingyenes szállítás 9900 Ft-tól | Kedvezmény a ManuTippjeibe való feliratkozásra »