06 30 842 5200 (H-P 7-17 óra)
0 Db
0 Ft
Üres a kosár. Javítsuk ki!
Ne fizessen postaköltséget! Rendeljen még 9 900 Ft és ingyenesen megkapja.
 
9 900 Ft

PU ERH std.

Kód: 210
Értékelés: kitűnő, 1 vélemény

Még egészségesebb, mint azt sejtettük. Ha érdekli, hogy nézett ki és milyen ízű volt a tea kétezer évvel ezelőtt, akkor kóstoljon Pu Erht. Természetesen nem régészeti ásatást kínálunk Önnek, hanem a leghagyományosabb módszerrel készített teát. A rejtélyes kettős fermentáció ad varázslatos képességet a Pu Erhnek. Nem hiába hívják kínai penicillinnek.

Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
4 047 Ft /250 g 1 619 Ft /100 g
A friss teát kiszállítjuk kedd, 2023. 12. 12.
Ne fizessen postaköltséget! Rendeljen még 9 900 Ft és ingyenesen megkapja.
 
9 900 Ft
Származási hely
Származási hely:
Kína
Vidék
Vidék:
Yunnan
Íz
Íz:
Földes
Gyerekek számára
Gyerekek számára:
12 éves kortól
Szüret
Szüret:
Utolsó betakarítás
Tengerszint f. m.
Tengerszint f. m.:
1200m - 2000m

Összetétel

Vörös tea PU ERH STD 100%

Infúzió és tea íz

Pu Erh tipikus földes ízű, esetenként néha kissé édes. Minél régebbi a tea, annál finomabb ízű, minél hosszabb ideig áztatjuk, annál durvább és földesebb. Az infúzió nagyon sötét és átláthatatlan színű. Az illat friss, fanyar. Pu Erh tökéletesen alkalmas jeges tea előállítására.

A tea eredete

Ez a tea őse minden teának rendkívül érdekes története és termelési folyamata van. Meglepő az a tény, hogy a Pu Erh, ellentétben más teákkal, nem veszíti el minőségét az öregséggel. Éppen ellenkezőleg: minél idősebb, annál finomabb az íze. A név valószínűleg arról a városról származik, ahol a tea szedők feldolgozták. A Pchu-er kerület a délnyugat-kínai Yunnan tartományban található. Ez a viszonylag magas tengerszint feletti magasságról és a monszun eső által érintett éghajlatról ismert.

Talán ugyanolyan, vagy még fontosabb, a termesztésnél ahogyan felhasználják. Pu Erh származhat a kínai teafák különféle formáiból (Camellia sinensis). A legalacsonyabb osztályú teát olyan magvakból vagy dugványokból termesztett cserjékből állítják elő, amelyek viszonylag alacsony tengerszint feletti magasságban termesztenek.

A 3-4 levélből álló rügyeket gyűjtik össze, a régebbi levél elengedhetetlen a Pu Erhu tulajdonságaihoz. A feldolgozás általában manuális, és az úgynevezett lassú erjedésen alapul. Ha az időjárás lehetővé teszi, a leveleket szétterítik a napon, vagy jól szellőző helyiségben, ahol elhervadnak. Ha esik az eső, a gazdálkodók fűtést használnak. A következő lépés megölni a zöldet - ​​a leveleket fűtötték és száraz serpenyőben sodorták. Ez leállítja az enzim aktivitását. Ezután a leveleket enyhe napfényben összekeverik forgatják és szárítják. Az ilyen teát Mao Cha-nak hívják. Vagy eladják a piacon vagy tovább feldolgozzák. Nedvesítik, halmokba rakják és erjedni hagyják. Az Aspergillus, a Penicilium és az élesztőgomba természetes hatásának köszönhetően a tea kiváló minőségűvé érik. Az érlelési idő függ a kívánt eredménytől és a teakertől, valahol napról, máshol hónapról vagy évről. Amikor kész, a leveleket,osztályozzák, párolják és préselik. Az eredmény tégla, lepény, fészek vagy korong. A tea neve Shu Pu Erh.

A Pu Erh a piacon Pchu er, Pu-er, Pu-Erh néven található.

Hatásai - teák

Pu Erh
Hatásai - pu-erh

Tea csomagolásának bemutatása 

Egy erős alumínium tok, cipzárral, amely lehetővé teszi az ismétlődő zárást nyitáskor. Minőségi csomagolás, amely megőrzi a tea jellegét. A tea mindig hermetikusan le van zárva, ezáltal ellenáll a nedvességnek, a fénynek és a külső szagoknak. E három dologra a tea nagyon hajlamos, és nagy hatással van az ital minőségére.

Tea elkészítése

Hőmérséklet 100 °C Elkészítési idő 3-5 perc Mennyiség 1 teáskanál 1,5-2 dl vízhez

Használati útmutató

  1. Öntse le a Pu - Erh teát forrásban lévő forró vízzel 1 teáskanál 1,5-2 dl arányában.
  2. Teáskannába való készítéskor adjon 1 teáskanállal többet hozzá.
  3. Áztatási idő 3-5 perc (fedett csészében), utána szűrje le.
Íz és tónus:
Intenzitás
Fanyarság
Tein mennyisége
Minőség
Többszöri leöntés

Tanácsra van szüksége?

Vegye fel a kapcsolatot Anitával!
06 30 842 5200
anita@manutea.hu
Segítsen másoknak is a választásban:

11. 17.

Értékelés: kitűnő
Ez egy nagyon finom, igazi karakteres fekete tea. Ez üt a makacs zsírpárnákra, diétas, normális étkezés mellett meg van a látszata, lassú, de annál hatásosabb.

A termékhez tartozó legnépszerűbb tartozékok

Ötletet szeretne? Mások vásároltak még:


ROOIBOS
Cége van? Ne hagyja figyelmen kívül vállalati feltételek.

ROOIBOS

Hírek a vad Rooibos mesés ízéről és a lenyűgöző egészségügyi hatásairól az egész világban terjednek. A dél afrikai Cederbergből vándorolt Amerikába, Ázsiába valamint Európába. A kevésbé feltűnő növény kis területen ad italt, ami nem igazi tea, de a népszerűségéhez kilométeres lépésekkel közeledik. Kóstolja meg - megnyerő és szerény varázsának nem fog tudni ellenállni! Több az áru részleteiben
Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
4 097 Ft /250 g 1 639 Ft /100 g
A friss teát kiszállítjuk kedd, 2023. 12. 12.

PU ERH VÖRÖSÁFONYÁVAL
Cége van? Ne hagyja figyelmen kívül vállalati feltételek.

PU ERH VÖRÖSÁFONYÁVAL

Proantocianidinek, polifenolok, hippursav... Igaz, hogy nem érti? Mi sem vagyunk vegyészek, de annak ellenére biztosan állítjuk, hogy a Pu Erh vörösáfonya darabokkal gazdagítva megvédi a szívét, kiűzi a baktériumokat a húgyutakból és frissíti a leheletet. Nem csak orvosi tanulmányok igazolják, de a fogyasztók hosszúéves tapasztalatai is. És mi ezeknek hiszünk. Több az áru részleteiben
Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
5 301 Ft /250 g 2 120 Ft /100 g
A friss teát kiszállítjuk kedd, 2023. 12. 12.

PU ERH ROYAL
Cége van? Ne hagyja figyelmen kívül vállalati feltételek.

PU ERH ROYAL

Mint a király. Vagy királynő, természetesen. Így fogja érezni magát egy csésze Pu Erh -el , amit a legtapasztaltabb termesztőktől hoztunk. Yunnanban, Kínában a teával több mint ezer éve foglalkoznak. Nem meglepő, hogy igazán királyi finomságot adnak a világnak. Ha még nem ismeri a Pu Erh-t, ez egy egyedülálló lehetőség, beleszeretni. Fedezze fel a varázslatos édes földes és élénkítő frissességét. Több az áru részleteiben
Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
5 217 Ft /250 g 2 087 Ft /100 g
A friss teát kiszállítjuk kedd, 2023. 12. 12.
Bármikor kijelentkezhet. A hírlevelet 14 naponta küldjük.
Bejelentkezés a kedvezményekhez,hírek és érdekességekhez egyetért a személyes adatok feldolgozásával.

  Ingyenes szállítás 9900 Ft-tól | Kedvezmény a ManuTippjeibe való feliratkozásra »