06 30 842 5200 (H-P 7-17 óra)
0 Db
0 Ft
Üres a kosár. Javítsuk ki!
Ne fizessen postaköltséget! Rendeljen még 3 900 Ft és ingyenesen megkapja.
 
3 900 Ft

Tanácsra van szüksége?

Vegye fel a kapcsolatot Anitával!
06 30 842 5200
anita@manutea.hu

Miért a mi termékünket?

  • Ingyenes kiszállítás 9900 Ft felett
  • Elégedett ügyfelek
  • Kiszállítás általában 48 órán belül

BIO

 

 

 



A három gyógynövény, amelyekről még talán nem is hallott

6. 7. 2018 4 perc olvasás
Egyesek szuper ételeknek, mások a természet csodáinak hívják őket. Az emberek már régóta tudtak a hatásaikról, ám csak az utóbbi időben igazolták laboratóriumi kutatások, és az orvosi vizsgálatok a hatásaikat. Akár az ősi inkák ismereteiben hisz, akár az Ayurveda következtetéseire hagyatkozik, ajánljuk, hogy ezt a három gyógynövényt ne hagyja ki.

Sok nehézségben segítenek, nagyon kellemes ízűek, és nem igényelnek hosszú elkészítést.

Lucuma - cukorpótló, amely javítja a fizikai állapotot, és szépíti a bőrt

Hazánkban a perui fa a Pouteria lucuma gyümölcseiből kapott por még nem vált túl ismerté. De rögtön, ahogy elolvassa, hogy mi mindenre képes, azonnal legalább negyed kilogramm Lucuma-t szeretne a tulajdonában érezni. Mivel a Lucuma B3, és C vitaminokkal, antioxidánsokkal, cinkkel, kalciummal, vassal, és fehérjékkel dúsítja az étrendjét.

Hogy hogyan néz ki a Lucuma? Képzeljen el egy avokádószerű gyümölcsöt, amely a zöldes-barna bőre alatt a narancssárga színű, lédús húsát rejtegeti, és ezen kívül még néhány nagy, barna magot. És épp a gyümölcs lédús húsa végett hívják a Lucuma-t eggfruit-nak is, amely értékes anyagok forrása. A Pouteria lucuma fák eredetileg Peruban, Ecuadorban, és Chilében növekedtek. Napjainkban, Kaliforniában, Laoszban, és Vietnamban is termesztik őket. A Lucuma a fákról éretlenül potyognak le, hagyni kell őket beérni, és a húsát por állagúvá kell megmunkálni. A Lucuma egyik legnagyobb előnye az édes, karamelles, gyümölcsös íze, és az alacsony glikémiás indexe. Ezért különféle élelmiszerek édesítésére használható, amelyet például a cukorbetegek is fogyaszthatnak (https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/19459727).

Ezenkívül a Lucuma segít:

  • utántölti az izomnövelő B3-vitamint, amelyet a vegetáriánusok nagyra értékelnek

  • az emésztésben, mivel a rostjai kiküszöböli a puffadást, és megakadályozza a székrekedést

  • gyógyítani a sérült bőrt, fiatalítja a bőrt, és megszünteti a ráncokat (lásd: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/20883291)

  • stabilizálni a vércukorszintjét, és elegendő energiát szolgáltatni a nap folyamán

  • kordában tartani a testsúlyt, Lucumával helyettesítheti a barna cukrot, és más mesterséges édesítőszereket

  • erősíteni a szív, és az erek egészségét, csökkenti a koleszterinszintet

  • a gyulladások leküzdésében

  • az idegrendszer megfelelő működését, fenntartja a jó hangulatot

A perui gyümölcsök további előnye a széleskörű felhasználásukban rejlik. A világos, aranysárga színű port hozzáadhatjuk smoothiekhoz, koktélokhoz, kásákhoz, fagylalthoz, vagy akár pudingokhoz is. Édesítheti vele a süteményeket, a kekszeket, és a kalácsokat.

Camu camu – az immunfokozó, amely feltölti energiával, és növeli a termékenységet

camu camu egy másik csodálatos gyümölcs Dél-Amerikából, amely hatvanszor több C-vitamint tartalmaz, mint a narancs. A cserjéket, amelyeken a citromszerű gyümölcsök nőnek, Myrciaria dubia- nak hívják. Az otthona az Amazonban keresendő, de Kínában, és Japánban is növekszik. Camu camu az egészséges életmód szerelmeseinek a középpontjában áll az egész világon, és az iránta való igény egyre csak növekszik. A világos narancssárga színű bogyók erősen savanyúak, és egyben keserűek. Ezért ritkán fogyasztják frissen. Gyakran előfordul, hogy a camu camu-t szárítják, és nagyon finom porrá őrlik. A por megtartja az összes jótékony anyagát, jól tárolható, és könnyen felhasználható. A kémiai elemzések bebizonyították, hogy nagy mennyiségű C-vitamint (a napi ajánlott adag legfeljebb 1,80% -át) és B3-ot, káliumot, lecitint, vasat, foszfort, riboflavinot és béta-karotint tartalmaz a gyümölcs. Az aminosavak széles köre nagyban megkönnyítik a C-vitamin felszívódását. A camu camu fogyasztása pozitívan hat az egész testre A-tól Z-ig.

A fent említett C-vitamin jelentősen, és pozitívan befolyásolja az általános kondíciót, és az immunitást, de emellett a por támogatja:

  • a szív, és a vesék megfelelő működését, az izmok és a csontok regenerálását

  • a DNS-t, megvédi azt a károsodásoktól (https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4296744/)

  • a vércukorszint csökkenését

  • mentális jólétet, és az energia megőrzését

  • támogatja a testet a gyulladások leküzdésében, és a méreganyagoktól való megszabadulástól

  • a cukorbetegség, és bizonyos típusú karcinómák megelőzésében

  • a sperma egészségét, libidót, és termékenységet

A pornak inkább semleges az íze, ami igazából pozitívum mivel így belekeverhetik különféle joghurtba, friss gyümölcs, és zöldséglevekbe, zabkásákba, turmixokba. A porral meghinthetik a kedvenc gyümölcsüket, vagy hozzáadhatják a tésztákhoz melyekből süteményt, vagy tortát készíthetnek. Ugyancsak érdekes a por külső felhasználása. Adják hozzá a camu camu-t az arckrémjükhöz, és azt pakolásként használják.

Ne felejtsék el, hogy a camu camu valóban sok C-vitamint tartalmaz, amely túlzott fogyasztás esetén hasmenést okozhat, vagy növelheti a vesekő kialakulásának a kockázatát. A biztonságos napi adag: napi 2–5 teáskanál por.

Kurkuma – a fiatalság elixírje, amely enyhíti a fájdalmat és megvédi a szívet

kurkuma nem gyümölcs, és nem is nő Dél-Amerikában, mint a korábbi szuperételek. Mégis jogosan tartozik közéjük. Az úgynevezett indiai sáfrány rizómái sok betegséget, és nehézséget enyhítenek. Például, az Ayurveda már több mint ezer éve használja a kurkumát, de az európai táplálkozási szakemberek csak a közelmúltban kezdtek jobban érdeklődni iránta. A népszerű curry fűszer nélkülözhetetlen része nem más, mint a Curcuma longa évelő gyógynövény rizómája. Kínában és Indiában, valamint Indonéziában, Srí Lanka-ban, és Pakisztánban termesztik.

A kurkuma élénk aranysárga-narancssárga színű, gyógynövényes, csípős ízű. Frissen, vagy szárítva- porként is felhasználható. Különleges tulajdonságai közé tartozik az élelmiszerek, és anyagok színezésére szolgáló képesség, amelyet például az indiaiak széles körben ki is használnak. A kurkuma titka elsősorban a kurkuminban rejlik. Ez a nagyon erős antioxidáns tumor ellenes hatásokat mutat.

Az ásványi anyagokkal, és a fehérjékkel együtt a kurkuma hatékony segítséget nyújt:

  • a bőr, és a belek gyulladásos betegségeinek a kezelésébe (lásd:https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5664031/)

  • fejfájás, hát, és ízületi fájdalmak esetén, beleértve az ízületi gyulladásokat, és a krónikus fájdalmakat

  • bőrbetegségek gyógyításában, például psoriasis, scleroderma, vagy akné

  • szív hypertrophia kezelésében, amely a magas vérnyomás, és a szívroham kockázatával jár

  • az Alzheimer-kórban szenvedők kognitív funkcióinak a csökkentésében

  • depressziós állapotok kezelésében

Érdekeség, hogy a fekete bors megsokszorozza a kurkuma hatásait. Ezért előnyös mindkét fűszer egyidejű használata, például úgynevezett aranytejként. A kurkuma az arcmosó fürdőkhöz is hozzáadható. Leggyakrabban azonban ezt a fűszert szószokban, süteményekben, gyümölcslevekben vagy kekszekben használják.

Bármikor kijelentkezhet. A hírlevelet 14 naponta küldjük.
Bejelentkezés a kedvezményekhez,hírek és érdekességekhez egyetért a személyes adatok feldolgozásával.

  Ingyenes szállítás 9900 Ft-tól | Kedvezmény a ManuTippjeibe való feliratkozásra »