

KURKUMA BIO - por
Az ajurvéda, a kínai gyógyászat és a Siddha rendszer is ajánlja. Mi is csak ajánlani tudjuk. A Kurkuma BIO minőségben, mindazok kedvence lehet, akik szeretnék megfűszerezni az étrendjüket igazi adag vitaminnal, ásványi anyaggal és flavonoidokkal. A legfontosabb a kurkumin és az egészséges életmód kedvelői nagyon megkedvelték a kellemetlenségek megelőzése miatt.
Összetétel
Kurkuma BIO 100%A tea főzete és íze
A Kurkuma BIO por mély, sárgásnarancssárga színű, és borsos ízű. Csípős, keserű, és földes. A kurkuma íze a mustárra, vagy a curryre hasonlíthat, amelyekhez hozzá szokták adagolni.
A tea eredete
Talán úgy is ismerheti, mint indiai sáfrány, és azt is tudhatja róla, hogy a curry egyik összetevője. Minden esetre a kurkuma, mint fűszer nagyon népszerű az ázsiai országokban. De nemcsak, mint ételízesítő, hanem a szövetek festékanyagaként, vagy alkáli oldatok indikátoraként is. A kurkuma forrása a Curcuma longa évelő gyógynövény gyöktörzse. A botanikusok ugyanabba a csoportba sorolják, mint a gyömbért. A növény nem feltűnő, körülbelül egy méter hosszú, és aránylag nagy levelekkel rendelkezik.
A kurkuma Indiában őshonos, de Kínában, Srí Lankán, Indonéziában és Peruban is termesztik. 20, és 30 ° C közötti hőmérsékletet, és gyakori csapadékot igényel.
Valószínűleg már világszerte elterjedt a kurkuma használata (más néven indiai sáfrány). A szárított rizómapor kb. 60-70% szénhidrátot, 6-8% fehérjét, 5-10% zsírt, 3-7% ásványi anyagot, azonos mennyiségű illóolajat, és 1-6% -os kurkumoidot tartalmaz. Ezeknek az anyagoknak hála ajánlja a kurkuma rendszeres használatát a hagyományos gyógyászat, mint például az Ayurveda, vagy a Siddha. A hagyományos receptek a kurkumát ajánlják borssal, és olívaolajjal kombinálni, mivel így a kurkuma felszívódása a szervezetbe megerősödik. Egyes források az abszorpció akár 2000 százalékos megnövekedését is feljegyezték. Az ilyen keverék különféle ételek (levesek, mártások, saláták) ízesítésére is felhasználható. A pikáns fűszert édes, és sós ételekhez is alkalmazzák, élelmiszerek tartósítására, süteményekhez, fagylaltokhoz, gyümölcslevekhez, kekszekhez adagolják, pattogatott kukorica ízesítéséhez, és szószokhoz is felhasználják. Bár a konyhákban általában por formájában jelenik meg, a friss gyökerének a használata sem szokatlan. Ezen kívül a kurkumával találkozhatunk a szövetek színezésénél, vagy a Hindu esküvői ünnepségek során. Figyelemre méltó a kémiai felhasználása is, amelyet analízisekhez alkalmaznak. Az úgynevezett kurkuma-papír, az oldatba való merítése után kimutatja az oldat savasságát, vagy lúgosságát.
Próbálja ki a kurkumát, mint forró italt vagy készítsen belőle úgynevezett arany tejet. Az úgynevezett arany tejet készítse pasztából (egy kis edényben, forraljon fel egy ¼ csésze kurkumát, ½ teáskanál borsot és ½ csésze vizet főzze sűrűsödésig), keverje össze forró tejjel (1 csésze tejet, 1 teáskanál kókuszolajat, 1/4 teáskanál pasztát) édesítse mézzel.
Hatásai - teák
Gyógynövények csomagolásának bemutatása
Kiváló minőségű alumínium csomagolás, amely lehetővé teszi a visszazárást nyitás után. Minőségi csomagolás, amely megőrzi a gyógynövények jellegét. A gyógynövények mindig hermetikusan lezártak a csomagolásban, hogy ellenálljanak a nedvességnek, a fénynek és az idegen szagoknak. Erre a három dologra rendkívül érzékenyek a gyógynövények, és nagy hatással van a gyógynövény és az infúzió végső minőségére.
Használati útmutató
- A kurkuma ajánlott napi adagja 1 gramm.
- Forraljuk fel vízben fekete borssal, és adjunk hozzá néhány csepp olajat (kókusz, olívabogyó...)

























Tanácsra van szüksége?

8. 5.
A termékhez tartozó legnépszerűbb tartozékok
Ötletet szeretne? Mások vásároltak még:

LAPACHO MATTO GROSSO

CEYLONI FAHÉJ BIO - por
