06 30 842 5200 (H-P 7-17 óra)
0 Db
0 Ft
Üres a kosár. Javítsuk ki!
Ne fizessen postaköltséget! Rendeljen még 9 900 Ft és ingyenesen megkapja.
 
9 900 Ft

Tanácsra van szüksége?

Vegye fel a kapcsolatot Anitával!
06 30 842 5200
anita@manutea.hu

Miért a mi termékünket?

 • Ingyenes kiszállítás 9900 Ft felett
 • Elégedett ügyfelek
 • Kiszállítás általában 48 órán belülBIO

 

 

 3. Hogyan győzze le a stresszt egyszer és mindenkorra

2018. 04. 10. 4 perc olvasás
A tea fogyasztásához mindig megfelelő az idő – ezt jelentette ki az Alice Csodaországban könyv írója Lewis Carrol. És mi egyet kell hogy értsünk vele. A tea segít legyőzni a nehéz reggeleket, és a fáradt délutánokat. Egyensúlyba hoz, pihentet, és pihentető alvást biztosít. Elég kiválasztania az Ön számára a legmegfelelőbbet.

Másnaposság, álmatlan, kisgyermekek?

Prémium szálas teák, magas koffeintartalommal (tein) a legmegfelelőbbek a szervezetünk stimulálásához, és a felfrissüléséhez. A porciózott teákkal ellentétben nem tartalmaznak port, sem a gyártósorokból származó maradványokat, teljesen tiszták, és sok esetben akár bio minőségűek is. Kiváló tulajdonságainak maximális kihasználása érdekében hagyja, 3–5 percig lúgozódni. Ez az idő gazdagon elég a koffein kimosásához, ugyanakkor nem kezdenek tömegesen felszabadulni a tanninok, amelyek tompítják hatását.

A fáradság elűzésére:

 1. Assam - Északkelet-Indiából származó fekete tea teljes, és friss ízű, amely kiemelkedően édes aromájú. A reggeli teákhoz adagolják, hogy biztosítsák a gyors ébredést.
 2. Gunpowder- Zöld gyöngyök a legtapasztaltabb kínai termelőktől. Zéró kalória, maximális koffein tartalom. Ez a tea egyszerűen egy klasszikus, amely nem fog csalódást okozni.
 3. Golden Monkey – A kínaiaktól kicsit szokatlan a fekete tea termelése, mivel általában zöld teát produkálnak, ennek ellenére a tea tele van stimuláló anyagokkal.
 4. English Breakfast - Speciális fekete tea Ceylonból. Sötét, és nagyon erős, kiválóan alkalmas a reggelek rakéta gyorsaságú beindításához.

A mentális tevékenység nagy adag inspirációt igényel, a kreativitás kemény munka

Ha hosszú órákat ül az üres monitorja előtt, ha ötletet keres az új projektjéhez, ha fáradt a munkanapok monotonitásától… akkor nyúljon a zöld teához. Finom, frissítő ízű, és a legtöbb esetben alacsonyabb koffeintartalommal rendelkezik.

Azokra az időkre, amikor be kell vonnia az agyát:

 1. Fog Tea- Kínai gyönyörűség, mérsékelt koffein tartalommal, és fanyarsággal. A ködből származó teát egész nap lehet fogyasztani, az év minden hónapjában, hosszú éveken keresztül.

 2. Bi Hing Lou – csúcs minőségű zöld tea a kínai hegyekből. Folyékony frissítő, amelyek rendkívüli hatással van a jó hangulatra.

 3. Japán Gyokuro – ideális a filozofálás, és a meditáció ritka pillanataira. Íze külön nevet kapott. Ez a tea nem édes, sós, keserű, vagy savanyú, egyszerűen umami.

 4. Oolong - A félig zöld finomság, amely szinte a tanulók számára készült, hogy átvészeljék a vizsgaidőszakot. Élénkíti az elmét, és elnyomja a késztetést, hogy alkohol után nyúljon.

Helyezkedjen el kényelmesen, és nyugodtan rakja fel a lábait az asztalra

Sokszor mikor haza érünk a munkahelyünkről, legszívesebben egy kis időre eltűnnénk a világ szeme elől. Átrendezni a gondolatainkat, és kicsit megpihenni. Valószínű épp ezekre a pillanatokra készülnek azok a teák, melyek képesek az agyunkat abba a helyzetbe állítani, amikor úgy érezzük, hogy: jól vagyok!

Teák – nem teák a 20 perces kikapcsolódásunkhoz:

 1. Pu Erh - vörös aranynak, vagy kínai penicillinnek is hívják. Az elkészítési folyamata rejtély, csak az biztos, hogy az első csésze tea elfogyasztása után nyugodt lesz, akkor is, ha bombák fognak potyogni az égből maga körül.

   

 2. Rooibos - Dél-Afrika édes élvezete, amely nem tartalmaz koffeint. Főzze meg saját magának, és gyermekeinek, és az otthona a mosoly, és jó közérzet oázisává válik.

   

 3. Honeybush – a vonzó méz "tea" a nagyszerű élmények garanciája. Hidegen, és melegen is ízletes, ajánljuk a betegségekből épp felépülők részére, kisgyermekeknek, terhes és szoptató nőknek.

Az ínyenc nyelv kényeztetést igényel

A gyümölcs jó. Gyógynövények, és a fűszerek is. Felejtsd el a szupermarketet és az éretlen banánokat, a rothadt őszibarackokat, vagy a vegyszerekkel impregnált almákat. Aki tudja, hogy mi a jó, forró vizet önt a minőségi gyümölcsteájára. Megcsiklandozza az ínyencek nyelvét, vitaminokat juttat a szervezetébe, és tökéletesen ellazítja.

Gyümölcsös öröm minden napra:

 1. Gyümölcstea hibiszkusszal - szenzációs egészségügyi hatásokkal bír, és luxus ízű. Nagydarab valódi gyümölcsökből áll nem tartalmaz helyettesítőket, vagy szintetikus aromákat. Egyszerűen csak maga a természet.

   

 2. Hibiszkusz nélküli gyümölcstea - különösen kicsi gyermekek, vagy a hibiszkuszra érzékeny emberek számára alkalmas. A fényűző íze, és illata a lehető leggyorsabban juttatja el a mesebeli élményhez.

Végezetül, tetszene egy kis tea rituálé?

Aki a teának filozófiai átfedést akart nyújtani, és valóban meg szeretne pihenni, annak a Tea útjának a 7 alapelvét nyújtjuk most át. Ötszáz évvel ezelőtt a Sen no Rikjú állította össze. Ha napjainkba interpretáljuk, nagy segítséget nyújthat abban, hogy hogyan kapjunk új erőhöz, hogy hogyan szabadulhatunk meg a stressztől, és hogy hogyan pihenjünk.

 1. Alapelv: Készítsünk egy csésze finom teát. Függetlenül attól, hogy magunknak készítjük-e teát, vagy a vendégeink részére, nagy figyelmet kell szentelnünk annak a kiválasztására. Ebből ítélhető meg, mennyire fontos számunkra az a személy, akinek teát készítjük.
 2. Alapelv: Megfelelően egyengesse el a faszenet, amelyen a teához a vizet fogja felmelegíteni. A teamestereknek képeseknek kell lenniük kezelni a faszenet. Az elhelyezésük fontos a víz gyors felmelegítéséhez. A mi szabad értelmezésünk: a víz felforralásához készítse elő az összes szükséges tárgyat, hogy ne pazarolja az idejét azok keresésével, vagy a víz lassú felmelegítésével.
 3. Alapelv: A virágokat helyezze el úgy, ahogy a réten nőnek. Itt a mester egy kis szünetet tart a japán virágtervezés az - ikebana - felett. A teahelyiségbe szánt növényeket chabanának nevezik. Elrendezéseik egyszerűek, elegánsak és kihangsúlyozzák a természet szépségét. Ha a tea elkészítésére akar időt szentelni, ne felejtse el, hogy a környezetének harmonikusnak kell lennie. Az élő virágok látványa rendkívül kellemes, és pihentető.
 4. Alapelv: Nyáron lehűtenek, télen felmelegítenek. A nyári napokon rendkívül frissítő, ha csodálhatjuk a csobogó vizet, vagy legalább harmatos kavicsokat. Ellenkezőleg, télen viszont szeretnénk felmelegedni – a teakészletünk sötét színe, vagy a lámpánk lágy fénye nyújtja át ezt az érzetet.
 5. Alapelv: Cselekedjen mindent előre megfontoltan. A japánok híresek pontosságukról. Sokat tanulhatunk tőlük, ezért jó, ha megbízhatók vagyunk, és tiszteletben tartjuk az időt, még a tea ceremóniánál is.
 6. Alapelv: Legyen felkészülve az esőre. A gyakorlatban a mester arra gondolt, hogy még egy szép nap is megváltozhat. Eső esetére a házigazdának fel kell szerelkeznie esernyővel és cipővel, hogy a vendégek még akkor is sétálhassanak a kertben, ha az időjárás megváltozik. Úgy is értelmezhetnénk ezt a pontot, hogy: Az élet tele van változással, legyen nyitott, és fogadja el azt, amit nyújt.
 7. Alapelv: Legyen figyelmes mindenkivel, akik körülveszik. Ez az elv nagyon egyszerű - bárki is legyen a vendége, legyen harmóniában vele. Így átfogja érezni az emberekhez, a természethez, és az univerzumhoz való tartozás érzetét...
Bármikor kijelentkezhet. A hírlevelet 14 naponta küldjük.
Bejelentkezés a kedvezményekhez,hírek és érdekességekhez egyetért a személyes adatok feldolgozásával.

  Ingyenes szállítás 9900 Ft-tól | Kedvezmény a ManuTippjeibe való feliratkozással»