

ENGLISH BREAKFAST - fekete tea
Anglia és az "Ő" teája... A brit szigeteken és Írországban az életstílushoz tartozik a teakortyolgatás. A fekete tea keverékeket a napi időpont szerint - a jól ismert délutáni Five o Clock Tea, vagyis az ötórai tea szendviccsel és teasüteménnyel, rögtön ébredés után az Early Morning és a reggeli mellé Breakfast Tea, rántott tojás sonkával, pirítóssal és babbal. Kezdje a napot angolul!
Összetétel
Fekete tea 100%Infúzió és tea íz
A tea az igazi angol reggelihez kiválóan aranyszínű. Illata természetesen gyümölcsös, nagyon szimpatikus. Ez a tea keverék minőségi Ceylon teából íze remek aromás, kellemesen fanyar, serkentőleg hat, egyesíti az édes hangokat és visszhangozza a gyümölcsét. A nap kezdetén semmi sem jobb.
A tea eredete
A teacserje ténylegesen felváltotta Ceylonban (Sri Lanka), a fahéjt és a kávét. Bár nem teljesen, de napjainkban a tea kivitele ennek a gyönyörű szigetállamnak, a GDP két százaléka és évente 7 milliárd dollárt hoz a gazdaság számára. A 18. század végén az ország híres volt a fahéjáról, de kiderült, hogy nem jövedelmező, ezért a helyi gazdák átálltak a kávéra. A kereslet magas volt. Ha nem lettek volna a gombás betegségek, amely majdnem elpusztította szinte az összes kávécserjét, talán Ceylon soha nem talált volna a teára. 1867-ben megalapították az első tea ültetvényt a Looleconder-ben, és hamarosan több is volt.
A tea népszerűsége nőtt, a kereskedők el voltak foglalva és az állam felügyelte az exportált levelek minőségét. Végül, 1934-ben kiadott egy törvényt, amely megtiltotta a rossz minőségű tea exportját. Srí Lanka teát nagyra értékelik a világpiacon. A fő területek, ahol nő ma is Kandy, Nuwara Eliya (Közép tartomány), Badulla, Bandarawela és Haputave (UV tartomány), Matara és Mulkigara (a déli tartományban) és Ratnapura és Kegale (Sabaragamuwa Tartomány). A tea ültetvényeket többnyire a családi gazdaságok gondozzák. A kínai tea (Camellia sinensis) szedése Ceylon-ban elvileg január-szeptemberig tart.
A naptári év elején, indulnak a szedők a hegyekbe Dimbula hegyei felé mennek, a teát a déli-parton februárban, majd márciusban Kandyben és Nuwara Eliyában betakarítják.Júniusban a betakarítás az Uva területén kezdődik és szeptemberig tart. A tealevelek betakarítása teljes mértékben a nők és a lányok vállán fekszik - a fiatal lányok tizenegy éves korukban menhetnek az ültetvényekre. Gépesítést alig használnak. Ceylon egyike annak a kevés országnak, ahol a teát még mindig kézzel gyűjtik össze. Egy tea gyűjtő naponta 15-20 kilogramm teát ad le. A hervadás után a levelek csavarodnak és hengerlik, hogy megszakítsák szerkezetüket. Erjedés előkészítése meleg és párás körülmények között történik. Amikor a természetes fermentációs folyamat befejeződik, a keletkező fekete teát szárítják és válogatásra kerül.
Tea csomagolásának bemutatása
Egy erős alumínium tok, cipzárral, amely lehetővé teszi az ismétlődő zárást nyitáskor. Minőségi csomagolás, amely megőrzi a tea jellegét. A tea mindig hermetikusan le van zárva, ezáltal ellenáll a nedvességnek, a fénynek és a külső szagoknak. E három dologra a tea nagyon hajlamos, és nagy hatással van az ital minőségére.
Tea elkészítése
|
|
|
Használati útmutató
- Öntse le a fekete teát 100 °C vízzel 1 teáskanál 1,5-2 dl arányában.
- Teáskannába való készítéskor adjon 1 teáskanállal többet hozzá.
- Áztatási idő 3-5 perc (fedett csészében), utána szűrje le.

























Tanácsra van szüksége?

10. 20.
A termékhez tartozó legnépszerűbb tartozékok

Papír tea filter M - csészékbe és teáskannákba

Teaszűrő permanent nagyság M

Állandó teaszűrő L nagyságban

Papír filter S - bögrébe

Pamut szűrő L - 1 db

Pamut szűrő M - 1 db

Papír filter L - teáskannába

Tea hőmérő fa tokban

TEÁSKANNA SZŰRŐVEL - KELETI MINTA

Teáskanna szűrővel - virágos dekorációval

TEÁSKANNA SZŰRŐVEL - KELETI MINTÁVAL II
Ötletet szeretne? Mások vásároltak még:

EARL GREY - fekete tea

CEYLON ORANGE PEKOE - fekete tea
