

ROOIBOS TRÓPUSI SZAMBA
Függetlenül attól, hogy csak az alaplépéseket ismeri, vagy már szétrúgja a táncparkettet, a Szamba mindig beindítja a vérkeringést és mosolyt csal az arcára. De a vad ütemet és a csábító mozgást azonban meghagyhatja a Rooibosnak, almának, kókusznak és a málnának. Üljön le a nézőtérre, és olvadjon a piros, sárga és kék árnyalatok paradicsomába. Van rá 10 perce. Ez utána trópusi szambát leszűrheti és megkóstolhatja.
Összetétel
Zöld rooibos, Alma darabok, Borbolya, Narancshéj, Kókusz, Rózsaszirmok, Búzavirág, MálnaA tea főzete és íze
Ennek a szálas Rooibos teának a főzete sötét, sárga színű, intenzív és nagyon kellemes, gyümölcsös illatú. Az íze édes, trópusi, a kókusz enyhe érintésével. Az íze hátterében felismerheti a rózsa, és a málna aromáit is. A teát mind forró, mind jeges tea formájában is fogyaszthatja. Elég, ha a poharát, vagy a kancsóját feltölti jégkockákkal, és leönti azokat langyos teával.
A tea eredete
A tea alap összetevője a Rooibos. A Rooibos apróra vágott leveleinek és gallyainak természetesen nincs semmi közük a teához, mint olyanhoz, amint azt már azt tudjuk. Mégis a Rooibos a tea világban nagyszerű italnak számít, amely az egészségre pozitívan ható anyagok kiváló forrása. Ezek a bokrok a Dél-afrikai Fokváros nagyon kis részén növekszenek. Ezek a cserjék sehol másutt nem teremnek meg a Földön. Rendkívül érzékenyek az iparilag szennyezett vízre, levegőre és a talajra. Speciális páratartalmat, 500-800 méter tengerszint feletti magasságot és talajviszonyokat igényelnek. A Rooibos cserjéje igényli az alkalmi talajtüzeket is. Az egész gallyakat a tű alakú levelekkel együtt takarítják be, amelyeket a dolgozók közvetlen a napfényben aprítják fel, és szárítják ki. A Rooibos nagyon népszerű, ez egyrészt annak köszönhető, hogy rendkívül csodálatos ízű, másrészt nem tartalmaz koffeint, viszont az antioxidáns, és számos fontos ásványi anyag tartalma nagyon magas. Kisgyermekek, és az idősek is előszeretettel fogyasztják.
A kókusz fehér húsát a konyhában, a kozmetikumokban, és a hagyományos gyógyászatban több mint 3000 éve alkalmazzák. Aromás, édes és nagyon gazdag kalciumban, káliumban, B-vitaminokban és proteinokban. Érdekes, hogy a kókusz a világ egyik legnagyobb magja. A kókuszfa – pálma akár 30 méter magasra is megnő. Elsősorban a trópusi területeken terjedt el, Közép-Európába csak a 16. században jutottak el az információk a kókuszdióról.
Tea csomagolásának bemutatása
Egy erős alumínium tok, cipzárral, amely lehetővé teszi az ismétlődő zárást nyitáskor. Minőségi csomagolás, amely megőrzi a tea jellegét. A tea mindig hermetikusan le van zárva, ezáltal ellenáll a nedvességnek, a fénynek és a külső szagoknak. E három dologra a tea nagyon hajlamos, és nagy hatással van az ital minőségére.
Tea elkészítése
|
|
|
Használati útmutató
- Öntse le a teát 100 °C hőmérsékletű vízzel 1 teáskanál 1,5-2 dl arányában.
- Teáskannába való készítéskor adjon 1 teáskanállal többet hozzá.
- Áztatási idő 8 perc (fedett csészében), utána szűrje le.




















Tanácsra van szüksége?

Ötletet szeretne? Mások vásároltak még:

ALADIN - keverék

ZÖlD ROOIBOS GOJI
